110m. Tianjin Eye

QUÈ ÉS?

Tianjin Eye és una grandíssima roda de 110 metres de diàmetre que es va construir l’any 2007, tot i que es va inaugurar l’any 2008.  La roda està construïda damunt del pont Yongle, sobre el riu Hai a la ciutat de Tianjin, a la Xina. És l'única roda de fira del món que està construïda sobre un pont. Quan els passatgers són al punt més alt, tenen una vista panoràmica de fins a 40 quilòmetres de distància, quan no hi ha contaminació.

 La roda de Tianjin Eye té un funcionament elèctric amb 48 cabines de passatgers. A cada cabina hi caben 8 persones i tarda 30 minuts en completar una rotació. Això significa que té una capacitat màxima de 768 passatgers cada hora.

La roda és completament diferent de dia que de nit ja que a les nits s'il·lumina amb unes acolorides llums de neó que creen un espectacular reflex, com si les aigües del riu Hai fossin un mirall.

Una curiosidad

Tianjin és una de les ciutats xineses amb més pol·lució, per això, les millors vistes des de la Roda són les que tenim quan estem al punt més baix i a la nit, ja que el reflex de les llums a dins del riu és el més espectacular.


Investiga-ho!

  • Quina és la roda de fira més gran del món? On es troba?
  • Per què a la Xina hi ha tanta pol·lució?

ON ÉS?

Comments