100m. Hurakan Condor

Què és?

És una torre de caiguda lliure instal·lada al parc d’atraccions de Portaventura a Salou. Va ser l’atracció estrella de la temporada 2005, coincidint amb el desè aniversari del parc.

La seva construcció va ser complicada degut a la seva gran envergadura i a l’estar situada al centre del parc. Tot i això, es va poder inaugurar el 20 de maig de 2005.

L’atracció consta de 5 góndoles al voltant d’un tub central que s’aixeca a 100 metres del terra.

Hi ha tres tipus de góndoles:

  • Dues de petites on s’hi pot anar assegut,
  • Una de més gran on s’hi pot anar assegut però que a l’arribar a dalt fa una lleugera inclinació cap endavant
  • I dues góndoles més on s’hi pot anar dret i que a l’arribar a dalt també fan una petita inclinació cap endavant.

La seva temàtica està basada en un temple en runes i l’espectacle comença amb un joc de llums i fum. A la torre hi ha figures maies, plantes i estàtues penjades.

Juntament amb el Shambala, és l’atracció més gran del parc. És per això que es pot veure si funciona des de qualsevol punt del parc d’atraccions.

UNA CURIOSITAT

Quan ens trobem en situació de perill o d'alerta, el nostre cos activa una hormona que s'anomena adrenalina. Aquesta hormona es fabrica en unes glàndules que es troben a sobre els ronyons i el que fa és que desencadena uns mecanismes de supervivència que es posen en marxa quan ens trobem en situacions d'emergència.
És a dir, l'adrenalina ens prepara per les situacions en les que necessitem estar especialment activats tant física com psicològicament.

Investiga-ho!

  • Saps què li passa al nostre cos quan segrega quantitats altes d'adrenalina? 

ON ÉS?