Profiel Edwin de Werk


Enige jaren geleden ben ik gefascineerd geraakt door het leiderschap dat gewenst is bij het maken van software op een Agile manier. Dat deze manier van software maken een "ander" soort leiderschap vergt dan het aloude "command and control" leiderschap staat denk ik niet meer ter discussie. Maar hoe verander je dat in een organisatie waar iedereen gewend is aan deze manier van werken? 

Oplossingen hiervoor vinden en dit samen met de organisatie en teams oppakken is iedere keer weer een mooie uitdaging omdat iedere organisatie uniek is en daardoor ook zijn eigen oplossingen nodig heeft. 

Het gaat dan vooral om gedrag van mensen dat vooral gedreven wordt door het "systeem" waarbinnen ze werken. Belangrijk hierbij zijn een aantal intrinsieke drijfveren zoals o.a, autonomie, de mogelijkheid om te leren en het hebben van een doel. Agile software development met Scrum wakkert deze drijfveren aan, maakt mensen en teams weer enthousiast en verhoogt de prestaties. Dit zorgt ervoor dat er maximale waarde opgeleverd kan worden aan de klant. Maximale waarde bestaande uit de juiste software  van topkwaliteit!

In het verleden heb ik jarenlang software projecten aangestuurd als Projectmanager op de traditionele waterval manier. Sinds ik in 2008 in aanraking ben gekomen met het Agile gedachtegoed en Scrum, voor mij geen Waterval software ontwikkeling meer !! Wat een genot om met zelf-organiserende Scrumteams te werken, de funfactor en passie komt weer terug!

Door mijn ervaring in beide werelden, traditioneel en Agile organiseren, kan ik u helpen de overstap te maken van traditionele naar Agile software ontwikkeling.

E: info@eworx.nl
Tel : 0031(0)6-11754592