Actueel Nieuws‎ > ‎

EcoVrede en Derde Wereld (-landen)

In de derde wereld wonen de meeste mensen

World map proportionate to number of poor people in each country/region -
from Atlas of the Real World


In een tijd waarin wij onze gestelde doelen niet halen om honger en ziekte te laten verdwijnen, de beschikbaarheid van drinkwater en het bouwen van toiletten achterlopen om deze voor iedereen te realiseren, zijn er nieuwe concepten nodig. Nieuwe concepten voor een veranderende samenleving in de 21e eeuw.

Buiten Fairtrade producten gebruiken zijn er tal van mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan een gezonde ontwikkeling in de derde wereld en hier. Veel van de praktische voorbeelden van Stichting EVS EcoVrede zijn toepasbaar in elke situatie. In elk land.Natuurlijk zijn er vegetatieverschillen, mentaliteitsverschillen, andere cultuur en traditie en zo nog tal van factoren. 
De basis echter, duurzaam, gezond, eerlijk, praktisch, zelfstandige burger, (lokale) voedsel- en energievoorziening, samenwerking met de natuur, toekomstgericht en voor onze kinderen alles beschikbaar, zijn op elke plek toepasbaar, uitvoerbaar en raken aan de rechten van de mens, gezond verstand en natuurlijke en spiritueel besef


EcoVrede is betrokken met diverse projecten hier in west Europa en in de derde wereld.
Wij proberen met een ieder tot een goede samenwerking te komen in de realisatie van een gemeenschappelijk doel.
De situatie daar en hier is direct met elkaar verbonden in natuur, economie, grondstoffen en op tal van andere manieren.


Natuurvolkeren:  Leren leven zonder de olieindustrie - reclaim your own land!
Samen bouwen aan nieuwe mogelijkheden en de kennis en mogelijkheden wederzijds benutten zijn ons uitgangspunt.
WIj nodigen mensen uit om te participeren en bijvoorbeeld bij bezoek aan het buitenland wat uitgangspunten mee te nemen en wat ingangen voor ons te ontwikkelen. EVS EcoVrede is een laboratorium voor gezonde vernieuwende werkwijzen.

EcoVrede heeft hier specifieke gedachten over. Denk daarbij aan producten, kennis, ideaal- en visie vorming, kunde in de vorm van projecten op het gebied van architectuur, water, bodemverbetering, nieuwe samenlevingsvormen en combinaties van natuurlijke principes.


Rechten en kennis van natuurvolkeren


Natuurvolkeren geven ons al lange tijd aan dat onze westerse leefwijze op een dood spoor zit.
Daarbij hebben zij kennis en kunde over natuurwetten, kruiden- plantenkennis en eeuwen oude  geneeswijzen alsmede het beheer over een enorme soortenrijkdom waar wij enorm veel van kunnen leren.

Veel is er geplunderd, westerse geloven opgedrongen, opium verhandeld, geweld gebruikt, slavenhandel verheerlijkt.
In redelijk recente berekeningen wordt genoemd dat de schuld welke het westen zo feitelijk heeft aan tal van ontwikkelingslanden honderden miljarden euro's bedraagt.

Het is onze eigen moraliteit om te beseffen en te handelen om onze medemensen te helpen en te zien dat wij met alle verworven rijkdommen een decente en verworden samenleving hebben gebouwd. 


Een samenleving die ondanks een gouden eeuw en een enorme input van goud en tal van andere dure spullen niet tot een mooi en evenwichtig geheel is doorgegroeid. Wij weten en zien dat het niet klopt en hebben nu de mogelijkheid concepten te ontwikkelen die wel kloppen en de eeuwen gaan trotseren in positieve zin!

Gezond, mooi, natuurlijk, leefbaar, inspirerend, uitdagend, 
Hiervoor is een forse verandering in ons westerse bewustzijn noodzakelijk.


De samenwerking van cultuur en natuur in de praktische aspecten en in ons bewustzijn staat daarbij centraal.
Sedert de zomer van 2011 woont de helft van de wereldbevolking in steden.
Nu is een gemiddelde westerling vaak al niet zo te spreken over zijn of haar stad.
Denk daarbij aan lucht- en geluidvervuiling, stof, afval, slecht zicht, onplezierig wonen, te klein etc. etc.


Stichting EcoVrede biedt praktische alternatieven en een degelijke visie op het omvormen van steden tot levende eenheden.
Vrijheid en zelfstandigheid voor de burger, andere bouw van huizen en kantoren, groen in en aan gebouwen, voedselproductie in de directe omgeving alsmede de opwekking van lokale energie. Eetbaar Arnhem; de stad als beleefbaar, mooi ideaal met lokale voedselproductie op natuurlijke wijze is hierin een centraal thema.

EcoVrede is een non- profit organisatie met ANBI erkenning en werkzaam voor een gezonde 21e eeuw waarin natuur- en de burger centraal staan. Laat overheden beseffen dat zij die burger dienten te faciliteren en de ruimte te geven en ondersteuning in persoonlijk initiatief.

We Are The World - Let's do it Together


Meld uw 3e wereld initiatief of uw reis die kant uit en wij ontwikkelen met u nieuwe mogelijkheden en aanknopingspunten.

Neem contact met ons op of nodig ons uit voor een lezing of workshop of volg een stage of neem onze informatie in overleg mee op uw stage of buitenland reis.  Wij staan er klaar voor en nodigen u hierbij uit.

In diverse landen is er actie nodig. Hieronder een oproep en situatieschets voor Brazilië:

YouTube-video
Derde en tweede wereld


De grenzen vervagen. !e wereldlanden zakken weg. Sommige derdewereld landen komen enorm op als explosief groeiende economien.
De verdeling is dan ook arbitrair.

Ook in het Midden Oosten bestaan dit soort verwarriingen. De verhoudiingen en de redenen worden vaak pas duidelijk bij het bekijken van de ontstaansgeschiedenis. Tot je ontsteltenis ontdek je dan dat veel problemen in Afrika en Midden Oosten en Azie ontstaan zijn uit oude koloniale problemen of zelfs pure machtspolitiek van westeuropese landen en Amerika.De situatie rond Israel


Democratie en Sociaal of een bewust ander beleid?


Stichting EVS transitie EcoVrede


06 49 36 78 77
ecovredeaarde@gmail.com   Aansluiting bij de Millenniumdoelen van de VN. 8 afspraken voor een betere wereld 

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten voorbehouden
Copyright by EVS EcoVrede © 2011 - 2017  e.v. All rights reserved