Ontwikkelingen

Opmerkelijke nieuwsfeiten en ontwikkelingen welke wij graag extra aandacht geven:

Al tien jaar lang kibbelt het Braziliaanse parlement over een aanpassing van de boswet uit 1965.
Met alle goede regelgeving die in de loop der jaren is opgebouwd lijkt er plotseling een beweging te ontstaan welke alle regels aan de kant schuift. De lobby van diverse kanten blijkt sterk in te zetten. Het is tijd op te komen voor onze natuur en actief te zijn in het handhaven en aan de bel trekken voor een blijvende ontwikkeling richting duurzaam en gezond.
Er dienen keuzes te worden gemaakt Voor het leven en onze gezondheid. Dat vraagt een andere bedrijfsvoering en doelen. Stel deze centraal en handelingen welke deze aantasten ter discussie. Het gaat ook hier om ons bewustzijn en het stellen van de juiste vragen. Het is nu de tijd om acite te ondernemen en mee te werken.

"...We moeten de ouderenzorg anders inrichten, bepleit koepel van verpleeg- en verzorgingshuizen Actiz. Bredere inzet van mantelzorgers en vrijwilligers in verpleeghuizen zou het welzijn van de bewoners ten goede komen, denkt de organisatie.

EenVandaag gaat op bezoek bij het zorgcentrum Nieuwe Maas, dat al volgens Actiz' nieuwe filosofie werkt. Zowel bewoners als het personeel reageren enthousiast. 'Drie tot vier keer in de week douchen is nu gewoon mogelijk. Hiervoor was één keer douchen soms al moeilijk.'...""Avaaz is een bondgenoot en een verzamelplaats voor kansarme mensen, waar ook ter wereld, om echte veranderingen te helpen doorvoeren."

–Zainab Bangura, Minister van Buitenlandse Zaken van Sierra Leone

Niet voor niets wordt deze organisatie genoemd als een gevaar door diverse personen. verandering van onderop krijgt zo namelijk een stem. Wij doen het met elkaar!

"...Dat valt op te maken uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de werkloosheid in 2011. In 2011 zat van de 45 tot 65-jarigen bijna de helft langer dan een jaar zonder werk....."     
Bron: Telegraaf  13 April 2012

"..Werden voor de crisis in het eerste kwartaal maandelijks nog 4000 nieuwbouwwoningen verkocht, nu zijn dat er nog maar 1100..."
Bron: blik op nieuws.nl  12 April 2012

Stevia krijgt Europese goedkeuring   11 November 2011
Vandaag maakt de Europese Commissie bekend dat het gebruik van steviol glycosides als additief per 11 november zijn goedgekeurd. In de annex II bij de wet no. 1333/2008 wordt het gebruik van de natuurlijke zoetstof toegelicht.
Bron:  VMT nieuwsbrief  14 november 2011


Gewerkt aan wereldburgerschap

Op 13 en 27 januari 2010 organiseerde NCDO twee werkconferenties rond wereldburgerschap. Ruim 100 deelnemers gingen zelf aan de slag om wereldburgerschap in hun eigen onderwijs vorm te geven. Uit de vele goede plannen werden door de jury uiteindelijk de vier meest veelbelovende als prijswinnaar gekozen. In een uitgebreid verslag kunt u het verloop van de conferenties nog eens nalezen, en de film 'Wereld Zoekt Burger' bekijken.

lees het verslag
 


11 Juli 2011
Duizenden mensen in Europa springen zondag klokslag 15.00 uur in het water om aandacht te vragen voor schoon (oppervlakte)water.
Zwolle - Op zondagmiddag organiseerden Natuur en Milieu Overijssel en het Waterschap Groot Salland de eerste Overijsselse Big Jump bij de Potgietersingel in Zwolle. Hans de Jong, waterschapsbestuurder gaf, net als in divere andere plaatsen in Nederland ...  Spring in het water voor schoon water Telegraaf.nl


29 Juni 2011  Food Valley uit Nieuwsbrief:

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is een consortium gestart met onderzoek naar nudging. Dit zijn manieren om consumenten een duwtje in de goede richting te geven bij het kiezen voor duurzame en gezonde producten, zonder hierbij de keuzevrijheid te beperken. Het onderzoek richt zich op mogelijke nudges om de consument te ondersteunen bij de keuze voor duurzame en gezonde producten. Dit gebeurt door middel van kleine veranderingen in de context, bijvoorbeeld een andere inrichting van het supermarktschap of het laten zien van het percentage consumenten dat al heeft gekozen voor een bepaald product.

Is Earth past the tipping Point?

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten voorbehouden
Copyright by EVS EcoVrede © 2011 e.v. All rights reserved

Comments