Berichten mbt vastgoed

Enkele aandachtspunten uit de vastgoedmarkt in willekeurige volgorde;'Energiezuinige kantoren kosten ruim 1 miljard meer dan voorspeld'
Het kost minstens twee miljard euro om alle Nederlandse kantoren energiezuinig te maken. Daarmee vallen de kosten voor vastgoedeigenaren ruim 1 miljard hoger uit dan de 860 miljoen euro die minister Stef Blok eind november voorspelde. Dat zeggen marktpartijen die betrokken zijn bij de renovaties van kantoren, schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag. (Nu.nl, 21 February 2017)
Lees verder ...
 

Leegstand vastgoed licht gedaald in 2015
Van alle verblijfsobjecten in Nederland was 3 procent niet in gebruik op 1 januari 2016. Een jaar eerder was dit nog 4 procent. Er stonden vooral minder woningen leeg. Onder kantoren was de leegstand het hoogst. Ook zorginstellingen en industrieel vastgoed waren relatief vaak niet in gebruik. Dit meldt het CBS op basis van de eerste Landelijke Monitor Leegstand. (CBS, 17 February 2017)
Lees verder ...

Duurzaamheid kan ook in oudere gebouwen; Link

Eerste energieneutrale flatgebouw in provincie Utrecht
Comfortabeler wonen en lage energielasten. Dat was het doel van de ingrijpende renovatie van woningen van woonstichting SSW in De Bilt. En dat is goed gelukt: aan de Van Houtenweg staat nu zelfs het eerste flatgebouw in de provincie Utrecht dat energieneutraal is. Gedeputeerde Pim van den Berg en wethouder Anne Brommersma sloten met een bezoek aan de energiezuinige flatgebouwen op 15 februari het succesvolle duurzaamheidsproject officieel af. (Persbericht provincie Utrecht, 16 February 2017)
Lees verder ...

Tesla komt dit jaar in Amerika met dakpannen met zonnepaneel
Voorjaar 2017

Kenniscentrum Facilitair management;
   De vele voordelen van een daktuin   December  2017


Provincie Gelderland;  4 oktober 2017
' Wanneer komt er werkelijk ruimte binnen de toegewezen woningvoorraad voor vernieuwende initiatieven?'  
https://forum.gelderland.nl/blog/default.aspx

NVM;  Het tekort aan huizen blijft een probleem
https://www.ad.nl/economie/nvm-het-tekort-aan-huizen-blijft-een-probleem~ae19e26f/
" De woningmarkt raakte in 2017 oververhit. Hoe zal dat zijn in 2018? Volgens Ger Jaarsma, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), blijven we nog wel een tijd kampen met een woningtekort. ..."

Manieren om je woning een ander aanzien te geven!
http://www.stumbleupon.com/su/4s7R3G/:1E7j4T+Uo:86unQPFk/www.ted.com/playlists/522/talks_to_help_you_re_design_yAanvullingen of bijdragen voor deze pagina zijn welkom!
Comments