Λύση για την αποκατάσταση της ελληνικής ευημερίας

οι σημαίες είναι για να κυματίζουν περήφανα,
και όχι για να κρύβουν
ρόπαλα,
άρρωστες ψυχές,
και
κακές προθέσεις..Tελεί υπό πώλησιν, όπως είναι,

μαζί με τσι μίζερες σκαλωσιές.

Unfortunately, poor old Greece 

is run by swindlers (greek scum),  

and is cheated by schwindlers (euro scum).

Greece and the Crisis of Europe: Which Way Out?

 

 Υπάρχουν ακόμα συμπατριώτες μας που εξακολουθούν με θράσος να μας καλούν να καμαρώνουμε βαυκαλιζόμενοι που η πατρίδα μας βρίσκεται στην υρωζώνηως υποτιθέμενα ισότιμη χώρα-μέλος μιας κραταιάς και επιζήλου "Ένωσης για Σταθερότητα και Ανάπτυξη", ως προνομιούχο "μέλος μιας λέσχης των ισχυρών της Γης", ως περήφανο "μέλος του σκληρού πυρήνα του υρώ". Το πώς θα συνέλθουμε από αυτήν την προφανή αυταπάτη, ξεφεύγοντας από τον πάτο της υρωζώνης, τους διαφεύγει και τους ξεπερνά...


Η Ελλάδα αποτελεί πια ξεκάθαρα τον περίγελο της Οικουμένης, και μπορεί να συνέλθει από τον παρόντα εξευτελισμό της, μονάχα αν ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της Διαρκούς Λιτότητας (Constant Austerity) με το περιβόητο Πρόγραμμα [Οικονομικής Προσαρμογής ( = εμμονικός δημοσιονομικός κατακρημνισμός, αλλά και αυτοχειριακή συρρίκνωση του ΑΕΠ και λοιπών μεγεθών)!], αλλά και από την εμμονή για "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (ευρωμονόδρομος)". Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανένας ξερόλας αξιωματούχος της υρωπαϊκής Ανοησίας, για την εξάλειψη της Διαπλοκής των 10 Εξουσιών, ή ακόμα και για την αποκατάσταση Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας;  


https://sites.google.com/site/evdaemonia/almanac-statistics/hellenic_meander_2.gif


Η Ελλάδα θα ξαναγίνει χώρα, μονάχα αν παρατήσει τις φαιδρότητες και την -βέβαιη πια!μιζέρια του €uropoor, υιοθετώντας ένα σύστημα Οικονομίας παρόμοιο με αυτό της Σιγκαπούρης, και συγκεκριμένα μιαν εκδοχή Σιγκαπούρης πιο ενισχυμένη ως προς τον όγκο της κρατικής επιχειρηματικότητας (Singapore on steroids, an excellent model for any bankrupt state to follow), αλλά με μηδενισμένη τη συμμετοχή της φορολογίας εισοδήματος και εσόδων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας στα κρατικά έσοδα (Είναι που το παρόν διεφθαρμένο Κράτος "πονάει" ως νταβατζής για το τι βγάζουν οι επιχειρήσεις που φοροαρμέγει, ως συνέταιρος δίχως υποχρεώσεις... "Λόγω και της οικονομικής κρίσης, υπάρχει ανοχή: πάρε ό,τι σου δίνει ο επιχειρηματίας", μας παρότρυναν από την απαξιωμένη Επιθεώρηση Εργασίας, ήδη εν έτει 2002, δηλ. στο αποκορύφωμα της υποτιθέμενα "Ισχυρής Ελλάδας" των "εκσυγχρονιστών"! Είναι μονάχα αυτονόητο ότι ένα τέτοιο Κράτος, δεν μπορεί να λειτουργήσει και ως ρυθμιστής Εργασίας, Περιβάλλοντος και Οικολογίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι φορολόγηση επί του εισοδήματος θεσπίστηκε στις ΗΠΑ μόλις το 1913, μαζί με την εξίσου ολέθρια ίδρυση του Ομοσπονδιακού Τραπεζικού Αποθέματος (Federal Reserve -FED)!)

Το εύλογο ερώτημα της εξεύρεσης κεφαλαίων από το Κράτος, ίδιων με τα "διαφυγόντα κέρδη" από την μη-επιβολή άμεσων φόρων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, απαντάται μερικώς με την παύση επιδοτήσεων π.χ. Απασχόλησης και Ανάπτυξης (υπό οιονδήποτε πρόσχημα: Ανάπτυξη Πράσινη, Καινοτόμος, Αειφόρος, και άει σιχτίρ). Η τήρηση Φορολογικής Ατέλειας είναι απαραίτητη για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ Οικονομίας και Κοινωνίας, αφού αυτοί που έχουν σημασία, ούτως ή άλλως εφευρίσκουν τρόπους για να παρακάμπτουν φοροεπιδρομές, και ας απαιτούν "δημοσιονομική διόρθωση" για τους υπαλλήλους τους, με πάγιο πρόσχημα την επιδίωξη "Ανταγωνιστικότητας". Βλέπετε, οι "σοβαροί και υπεύθυνοι" πολιτικοί, οι "επιστήμονες" τεχνοκράτες και οι φτασμένοι "δημοσιογράφοι", άπαντες αλληθωρίζουν εσκεμμένα στο παράδοξον του άκρατου καπιταλισμού, θεωρώντας ότι είναι απαράδεκτο π.χ. μία καθαρίστρια να πληρώνεται "πολύ", αλλά ότι δεν πειράζει εάν αυτή η ίδια με το σκοτωμένο της μισθό, φορολογείται περισσότερο απ'ό,τι ο εργοδότης της (αναλογικά, αλλά και ουσιαστικά με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής λόγω των καρτέλ).. .   .   

Ένα κράτος πρέπει ν'αυτοχρηματοδοτείται, για να μην βασίζει την ύπαρξή του σε φορολόγηση εισοδήματος, και τελικά στην αλιεία της μικρής μαρίδας! Όπως και κάθε χώρα με πετυχημένη Οικονομία, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά με μικτή καπιταλσοσιαλιστική διαχείριση. Βέβαια λόγω της νοσηρότητας της πτωχής & άτιμης Ελλάδας, απαιτούνται έξτρα δραστικά μέτρα:

  1. Εκμηδενισμός των πάσης φύσεως παροχών, χορηγήσεων, επιδοτήσεων, πριμοδοτήσεων, ΕΣΠΑ κ.λ.π, σε νομικά και φυσικά πρόσωπα.
  2. Μηδενισμός ΦΠΑ & κατάργηση κουλών φόρων

Αυτά μεταφράζονται σε άμεση μείωση του κακώς κείμενου Κράτους ως βρόχου της Ελεύθερης Αγοράς & νταβατζή της Επιχειρηματικότητας. Εκτός από την προφανή προσέλκυση ημεδαπών & ξένων επενδυτών, ζωτικής σημασίας συνέπεια μιας τέτοιας μεταρρύθμισης θα είναι και ο οριστικός διαχωρισμός Κράτους από ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία μέχρι τώρα καθίζει συνέταιρος, ένας οθωμανός συνέταιρος δίχως υποχρεώσεις, κατάσταση που δυσχεραίνει τον επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, αλλά και την Εργασία, στην οποία μετακυλίεται η ζημιά, και κατ’επέκταση την Οικονομία & την Κοινωνία. Είναι πασιφανές ότι ως συνέταιρος, το Κράτος δεν μπορεί να δράσει ως Ρυθμιστής, και να ελέγξει αντικειμενικά οιανδήποτε επιχείρηση, για εργασιακά, περιβαλλοντικά & άλλα θέματα! Το τραγικό είναι ότι στην πορεία, συχνά ούτε τους φόρους της πλερώνει τελικά η επιχείρηση/conglomerate, καταφεύγοντας σε κόλπα, μέχρι και σε ωμό εκβιασμό, εις βάρος του Δημοσίου[/Εθνικού] Συμφέροντος! 

Δηλαδή με μηδενική φορολόγηση τόσο της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας (νομικά πρόσωπα), όσο και των πολιτών (φυσικά πρόσωπα), το Κράτος, άρα και οι εκλεγμένοι διαχειριστές του, ίσως και να παύσουν αναγκαστικά να βασίζονται σε σάπια υποστυλώματα, π.χ. ρουσφέτια, μίζες κλπ. Θα πρέπει να ελέγχουν διαρκώς τους διοικητές (τους!) των κρατικών επιχειρήσεων, ώστε να εξασφαλίζουν θετική χρηματοδότηση του κρατικού κορβανά!

Αρκετές χώρες διαχειρίζονται οικονομικά μοντέλα πιο πετυχημένα από της Ελλαδίτσας, ασχέτως από τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες, όπως π.χ ο βαθμός ολοκληρωτισμού στο πολίτευμα.. Πάντως, η συνταγή μιας επιτυχημένης Εθνικής Οικονομίας, μπορεί να συνοψιστεί ως:

χώρα κυρίαρχη

ναι μεν ως ασφαλές καταφύγιο κεφαλαίων, 

αλλά με ρύθμιση κανόνων Εργασίας, Εμπορίου και Οικολογίας

εί δυνατόν με Κράτος αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο μέσω Ιδίας Επιχειρηματικότητας, 
με Έσοδα μονάχα για οικονομικά αγαθά που όντως προσφέρει

i. πάταξη της Διαφθοράς: 

 • με κατάργηση των ΣΔΙΤ
 • με σαφή διάκριση των Εξουσιών (για τα ελληνικά δεδομένα: Εκτελεστική, Νομοθετική, Δικαστική, Τύπος/ΜΜΕ, Αυτοδιοίκηση (A' & B'), Τράπεζες, Συνδικαλισμός, Παιδεία (πρύτανεις), Στρατός, Εκκλησία)
 • και με διαρκή αποτροπή του "συστήναι συμμορίας τε και δυναστείας"!

ii. ιδία εκμετάλλευση του Εθνικού Πλούτου, από Κράτος εξ ορισμού ισχυρό, αδέσμευτο από οιονδήποτε υποτιθέμενους "στρατηγικούς επενδυτές". 

iii. Έχοντας έτσι την ικανότητα αυτοχρηματοδότησης -παράλληλα και ανεξάρτητα από την Ιδιωτική Πρωτοβουλία- το Κράτος έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την Εργασία (αυτόν το θεμέλιο λίθο της Ελευθέρας Οικονομίας!)

iv. Απαλλαγμένο από ελλειμματικά συνεταιριλίκια, απομυζήσεις και διαπλοκές, ένα Κράτος-ρυθμιστής μπορεί να εγγυάται απρόσκοπτα και για πιο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως είναι η Ασφάλεια της χώρας, και η προστασία του Περιβάλλοντος...  

Ίσως κάποιοι να μειδιούν ήδη με το πνεύμα του παρόντος ιστοτόπου. Eν τούτοις, η κατάσταση μιας χώρας δεν είναι στατική. Από την πολιτική που εφαρμόζεται, όπως και από τις διεθνείς συγκυρίες & αλληλεπιδράσεις, μεταβάλλεται αναλόγως και το δυναμικό στάτους της χώρας. Έτσι, κάθε εξευτελισμένη χώρα --"τριτοκοσμική"-- που καταφέρνει να αδράξει τον Εθνικό της Πλούτο, και να μοιράσει Ευημερία & Ευτυχία στο Λαό της, αναβαθμίζεται, ανεξαρτήτως από το ποιος νέμεται τις Εξουσίες
Ισχύς και Δόξα 

Το μερίδιο της Κρατικής Επιχειρηματικότητας σε Κίνα, Ρωσία και Βραζιλία, 

Ιούνιος 2011 

https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/kratiki_epixeirimatikotita.jpg

State capitalism is on the march, overflowing with cash and emboldened by the crisis in the West. State companies make up 80% of the value of the stockmarket in China, 62% in Russia and 38% in Brazil. They accounted for one-third of the emerging world’s foreign direct investment between 2003 and 2010 and an even higher proportion of its most spectacular acquisitions, as well as a growing proportion of the very largest firms: three Chinese state-owned companies rank among the world’s ten biggest companies by revenue, against only two American and two European ones. Add the exploits of sovereign-wealth funds to the ledger, and it begins to look as if liberal capitalism is in wholesale retreat: New York’s Chrysler Building (or 90% of it anyway) has fallen to the Abu Dhabi emirate, while the Manchester City football club to Qatar. The Chinese have a phrase for it: “The state advances while the private sector retreats.” This is now happening on a global scale.

~

Η Κρατική Κεφαλαιοκρατία επανέρχεται, ξεχειλίζοντας με ρευστότητα, ενθαρρυμένη και από την Κρίση της Δύσης. Οι δημόσιες επιχειρήσεις συνθέτουν το 80% των χρηματιστηριακών αξιών στην Κίνα, το 62% στην Ρωσία, και το 38% στην Βραζιλία. Σε αυτά τα κεφάλαια οφείλεται το 1/3 των άμεσων ξένων επενδύσεων προς τις αναδυόμενες χώρες μεταξύ 2003 και 2010, με ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στις πιο εντυπωσιακές εξαγορές, όσο και με διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό για τις κολοσσούς: τρεις κινέζικες δημόσιες εταιρίες βρίσκονται στην δεκάδα των μεγαλυτέρων σε Έσοδα, υστερώντας σε δύο ευρωπαϊκές και δύο αμερικάνικες. Προστιθεμένων επί του ζυγού και επενδύσεων από δημόσια ταμεία, αρχίζει να διαφαίνεται ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός βρίσκεται σε απαγκιστρωτική ύφεση: Π.χ, τo κτίριο Crysler στην Νέα Υόρκη έχει περάσει στην κυριότητα του εμιράτου Αμπού Ντάμπι (κατά 90% περίπου), ενώ η λέσχη ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ πέρασε στο βασίλειο του Κατάρ. Οι Κινέζοι έχουν το εξής γνωμικό: “Το κράτος προελαύνει, ενώ οι ιδιώτες υποχωρούν.” Αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα.  


https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/maender.png

Ό,τι λένε οι Ορντολίμπεραλ φωστήρες είναι λάθος, εκτός από υστερόβουλο υπέρ των συμφερόντων μιας ομάδας ελίτ εντός και εκτός Γερμανίας, με το Κοινό Καλό / Common Weal των Λαών να βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πορεία από αυτήν που προπαγανδίζουν αυτοί οι πονηροί:

Πετώντας από τον σοσιαλισμό ό,τι κρατάνε αυτοί [supranational και εθνικό παρεμβατισμό, λεφτά με φούντες [και με τουβλάκια] προς τον λαό (των ημετέρων, ως subsidies, "ΕΣΠΑ" και λοιπές βυσματικές επιδοτήσεις), και σοβιετοειδή ρυθμιστική γραφειοκρατία], και κρατώντας από τον φιλελευθερισμό ό,τι πετάνε αυτοί (λειτουργία σε safe-capital-refuge mode)!

Επιβάλλεται η εφαρμογή των αντίθετων, από όσα εφαρμόζουν στην ταλαίπωρη την Ελλάδα, τουλάχιστον από το 1996 και μετά:

 • με Εργασία επαρκώς αμειβόμενη, ώστε να έχει και νόημα η όποια "Trickle-down" επιχειρηματολογία,

 • με Κράτος αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο μέσω Ιδίας Επιχειρηματικότητας (πολύ βασικό: για να μην αντιμετωπίζονται οι πολίτες της χώρας, ως κολίγοι/δουλοπάροικοι)..
 • κυρίαρχη εθνικά (με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά, ως αναφορά μόνο, για τα επόμενα μεγαλεία του Έθνους της), αλλά και με διασφάλισή της, ως
 • ως επίκεντρο υγιούς Κοσμοπολιτισμού, με δημιουργική βελτίωση μέσω διαλεκτικής επικοινωνίας με τα έθνη (ήτοι να καταστεί πολιτισμικά διαλλακτική),
 • Αντιθέτως με ό,τι λέγεται, το νόμισμα δεν έχει σημασία, αρκεί το Κράτος να μπορεί να εκδώσει όσο απαιτείται από αυτό (αυτό..? Οτιδήποτε: γερμανικό ευρώ , χρεοκλαστική λίμπερα (PIIGS, Κύπρος & Γαλλία), αμερικανικο δολάριο $, κυπριακό ριάλι, μεσογειακό σόλδιον, αραβική ή αρμένικη δραχμή, αρειανό ρούβλι, ανταρκτική ρουπία, κλπ). Το Κράτος οφείλει να διατηρεί το νομισματικό του οπλοστάσιο (υποτίμηση, αποθέματα χρυσού και τα ρέστα), όσο οφείλει να διατηρεί την αυτεξούσια δυνατότητα άσκησης μακροοικονομικής πολιτικής (ανεξαρτήτως σε ποια κουλή και άκυρη ένωση [ή ανθένωση] ανήκει)!   


https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/maender.png


Ιδεοληπτικοί / εμμονικοί είναι όλοι όσοι πιέζουν για πιο βάναυση αντιμετώπιση των [δήθεν] αμαρτωλών PIIGS. Και ποιος ο λόγος άραγε να ανήκεις στην €υρωπαϊκή Ένωση, μιαν εντυπωσιακή και κραταιά ομοσπονδία εθνών με συνολικό πληθυσμό 507.416.607, ενωμένα μονάχα μέσω ελπίδας και προσδοκίας (ή μήπως απλώς μέσω ..αυταπάτης) για ..μελλοντική [και φέξε μου γλύστρισα] Ευημερία, "Σταθερότητα και Πρόοδο"; Εκτός και αν επιθυμείται και επιδιώκεται η επερχόμενη φτώχεια (ένδεια €uro-poor τύπου) για την πλειονότητα των 507.416.607 Ευρωπαίων, με την αυτοχειριακή μακροοικονομική πολιτική της €υρωζώνης.

Γιατί είναι Ηλίου φαεινότερον ότι με την ενστέρνιση [επιλεκτικά] νεοφιλελέ ιδεοληψίας, η Ευρώπη μετατρέπεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ολοκληρωτικής αυστηρότητας/austerity για εκατομμύρια ραγδαίως πτωχευσάντων κοροΐδων: 4.600.000 Ιρλανδοί, 10.500.000 Πορτογάλοι, 10.600.000 Έλληνες, 47.000.000 Ισπανοί, 60.000.000 Ιταλοί (με 66.000.000 Γάλλων να αναμένουν την ζοφερή τους μοίρα, ως οι επόμενοι φτωχομπινέδες).

Σε αντίθεση με τις γελοίες αξιώσεις και υποτιθέμενες προσδοκίες της €υρωζώνης, δυο οικονομίες σφύζουν καλύτερα από οποιαδήποτε άποψη, περιλαμβανομένης και μιας εκτεταμένης και υγιούς αντιμετώπισης για το κοινωνικό δίχτυ (Υγεία και Πρόνοια): η Σιγκαπούρη (πόλη-κράτος επιχειρηματίας με πληθυσμό 5.500.000), και η Σουηδία (σταθερά σοσιαλιστική με πληθυσμό 9.600.000)..


~ Eastern Front of the Banking Wars ~

Κατά την διάρκεια της περιόδου 1995-2007, καταγράφεται στείρα επεκτατικότητα τραπεζών από χαϊδεμένες χώρες-πελάτες της EOK (ΕλλάςΑυστρία και Σουηδία *), προς υποψήφιες χώρες-εταίρους, ήτοι μελλοντικά ..θηράματα.

Η περίοδος αυτή καταλήγει με θεαματικό προσεταιρισμό 12 χωρών το 2007, που απλά επιβεβαιώνει την σκοπιμότητα της τραπεζικής και τεχνολογικής Ωθήσεως προς Ανατολάς/ Drang nach Osten της υρωπαϊκής Ενώσεως. Και είναι τραγικό το ότι αυτή η επέκταση συγχρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα ** της Ελλάδας που όλοι της κουνάνε το δάκτυλο τώρα (2011-15)!  


* Αν και η Σουηδία έχει παραμείνει εκτός υρώ,
ενώ καμαρώνει και για την κρατική επιχειρηματικότητά της,
που χρηματοδοτεί και ανομολόγητο αλλά [φευ!]
εφηρμοσμένο Σοσιαλισμό
.

(ΕλλάδαΑυστρία και Σουηδία )

** To 2006 η Εθνική Τράπεζα / NBG πουλάει την κερδοφόρο θυγατρική της στην Αμερική, Atlantic Bank of New York, για να διευκολύνει τις στρατηγικές εξαγορών της Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη και την ..Τουρκία. Ποιον εξυπηρέτησε αυτός ο μακροοικονομικός σχεδιασμός, αν όχι στην επέκταση της €υρωπαϊκής επιρροής; 


σύγκριση της πορείας του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ/GDP),

σε
Γερμανία [ϋber alles, βελτίωση του ΑΕΠ..!] και σε [μπουρδελ]Ελλάδα ["διόρθωση", δηλαδή εσκεμμένη συρρίκνωση του ΑΕΠ..!]
από το 2002, ήτοι το αποκορύφωμα της υρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (1992-2009), και της "Ισχυρής Ελλάδας(1999-2007)
μέχρι την εποχή των Μνημονίων υρωταπείνωσης & Διαρκούς Λιτότητας (2008-13)...https://sites.google.com/site/evdaemonia/home/public-debt/germany-gross-national-product.png?attredirects=0
"υρωπαϊκή Ολοκλήρωση": η βελτίωση του ΑΕΠ της Γερμανίας στην εποχή της Διαρκούς Λιτότητας (2008-2013)!


http://static.pblogs.gr/f/522236-greece-gdp-growth-annual.png

"υρωπαϊκή Ολοκλήρωση": η επιδείνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στην εποχή της Διαρκούς Λιτότητας (2008-2014), 

πρωτίστως λόγω της Siemens Realpolitik της Γερμανίας, και της παύσης Ρευστότητας & Πίστης από την ΕΚΤ/ECB!Ακολουθώντας την ..αντίστροφη πορείακαταρχάς μπαίνοντας σε ΟΝΕ/EMU & υρωζώνη/urozone, η υποτιθέμενα "Ισχυρή   Ελλάδα" του Κώσπα Ξημίτη (1996-2004) κατρακυλά σε δήθεν μη-αναστρέψιμη πορεία μετάβασης προς κατάσταση δηωμένης γης, όπου ο εξαθλιωμένος της λαός καταστρώνει ευφάνταστα σκέδια, μήπως και "σωθεί", μέχρι και εκλιπαρεί να περάσει σε κατάσταση αποικιοκρατίας, π.χ. από το "να μπούμε στο δολάριο", μέχρι "να γίνουμε state" σύμφωνα με σενάριο, δημοφιλές και στις ταλαίπωρες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ήδη από τον 19ο αι

Καημοίς του, απού δεν έχει νύχια, να ξυστεί...

Στην Ελλάδα όλες οι Εξουσίες διαπλέκονται, και έτσι είναι που ελέγχονται ευκολώτερα, όμορφα και μουλωχτά, με την πυραμίδα αυτή να λογοδοτεί από την κορυφή, τόσο στα θεσμικά όργανα της υρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στα ντόπια πλουτοληστρικά συμφέροντα! Από την άλλη, η αντίστοιχη πλουτοπαραγωγική ελίτ της Γερμανίας, απασχολεί την εκάστοτε ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως γραφείο PR (public relations), promotion και πωλήσεων εις βάρος κυρίως των συμφερόντων των λοιπών χωρών-εταίρων της Ένωσης! 

Τα γεγονότα: Δεν είναι υπερβολή να δει κανείς πίσω από τις τσιριμόνιες και τα "ήξεις αφίξεις" της καγκελαρίας, πάγια πολιτική διαμεσολάβησης για γερμανικά conglomerates (ακόμα και μέσω των ΕΣΠΑ!), με τυράκι στην φάκα, εύνοια εντός των ευρωπαϊκών θεσμών για τις υφιστάμενες χώρες, εύνοια πραγματική ή φανταστική!


Ένα παράδειγμα για την κατρακύλα δίχως γυρισμό, η περίπτωση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος -ΟΤΕ. Από χρόνια πεδίον λεηλασίας λαμπρόν για ελληνογερμανικά conglomerates, ο βασικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος του έθνους, θα διανύσει και περίοδο επενδυτικής εξάπλωσης (με την εξαγορά αντίστοιχων βασικών παρόχων σε ΑλβανίαΑρμενίαΒουλγαρία, ΡουμανίαΣλαβομακεδονία, Σερβία (ευτυχώς για τους Σέρβους προσωρινά..!) και αλλού). 

Εννοείται ότι π.χ η επιχειρηματική εξάπλωση του ΟΤΕ υπήρξε άψογη από άποψη γεωπολιτική. Όμως η προγενέστερη μόλυνση του οργανισμού από Intrakom & Siemens, προεξοφλούσαν την θλιβερή κατάληξη του λαμπροτέρου ελληνικού conglomerate. Υποτίθεται ότι ο ΟΤΕ θα γίνονταν εταιρική υπερδύναμη, μιαν πολυεθνική, που θα μοίραζε απλόχερα πλούτο, μέσω διεύρυνσης θέσεων Εργασίας, αλλά και μέσω της γενναιόδωρης έννοιας Εταιρική Ευθύνη (αυτής της τόσο κενής, ανύπαρκτης, ανυπόστατης διεθνώς)

https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/oteglobe.jpg

Τελικά όμως και αυτός ο κραταιός κολοσσός εκποιήθηκε άδοξα και οριστικά το 2008, στον ..αντίστοιχο γερμανικό "ΟΤΕ", τη Ντόιτσε Τέλεκομ, κατόπιν της σκανδαλώδους εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ~ SUNLIGHT, όμως, η οποία στιγματίστηκε και από τον ωμό εκβιασμό του πανυπερσεβάστου άρχοντα Βγενόπουλου, ο οποίος φυσικά και είχε εκ των έσω ενημέρωση για την επικείμενη προδοτική εκποίηση του ΟΤΕ...

https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/hellasat.jpg

Θυμάμαι, ήταν πριν από την φάκα του €υρώ, γύρω στο 2000, δηλαδή στο αποκορύφωμα της [δήθεν] Ισχυρής Ελλάδας, και του διαρκώς επεκτεινομένου ΟΤΕ, όταν ήρθε ένας καθηγητής μας στα Χανιά, άρτι αφιχθείς από διήμερο συνέδριο στην Αθήνα, για να μας ανακοινώσει μες την καλή χαρά ότι "η πόλη θα γίνει τηλεπικοινωνιακός κόμβος της Ανατολικής Μεσογείου τα επόμενα χρόνια, με ποντισμό διακλαδωτή καλωδίου οπτικών ινών στ'ανοιχτά της πόλης, οπότε υπολογίζεται ότι θ'ανοίξουν και γύρω στις 2.000 θέσεις εργασίας για ηλεκτρονικούς!
Δεν έφταιγε ο καθηγητής, βέβαια. Αυτά ήτανε τα greek statistics των εκσυγχρονιστών του [ψευδοσοσιαλιστικού] ΠαΣοΚ. Ε, λοιπόν τα Χανιά όντως έχουν γίνει τηλεπικοινωνιακός κόμβος της Ανατολικής Μεσογείου με τα ποντισμένα καλώδια οπτικών ινών της ΟΤΕ Globe! Θέσεις εργασίας; Μηδέν..! Ύπο το μηδέν, αν αναλογιστεί κανείς την αποεπένδυση του ΟΤΕ, ύστερα από την εκποίησή του στην Deutsche Telekom το 2008...

http://www.astrocosmos.net/db_images/hellassat_lancement.jpg
http://www.sat-tv-radio.hu/images/stories/sat/hellas/hellassat2_f2.jpg
http://www.onlime.com/budcms/includes/kcfinder/upload/images/Hellas-Sat-2-S2-Middle-East-Ku-beam.jpg
http://www.onlime.com/budcms/includes/kcfinder/upload/images/Hellas-Sat-2-S1-South-Africa.jpg
η εμβέλεια του Hellas Sat II

Γελάνε με την πάρτη μας και οι Τούρκοι, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των οποίων
σφύζουν, με τα αλλεπάλληλα Turksat.

https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/deutsche.jpg
On-Net και Off-Net υπηρεσίες του ΟΤΕ Globe, ως θυγατρικής της Deutche Telekom

Έρχεται τώρα και ο μπάρμπας μου ο ψεύτης, ο Σαμαράς και αρχικά υπόσχεται "550.000 θέσεις απασχόλησης μέσα στα επόμενα 4 χρόνια". 
Είδε πόσο ζώα έχει απέναντί του, να τονε πιστεύουν, και επαναλαμβάνει την κλανιά του, ακόμη δυνατότερα: "770.000 θέσεις απασχόλησης μέσα στα επόμενα 4 χρόνια". 
Δεν μας είπε o Νταρθ Βέιντερ φον SchάmaraSS, πόσες θέσεις εργασίας έχει κοστίσει "η συναίνεση του στο λάθος" από την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι σήμερα. 

Πώς, αφού η δήθεν “καλή ιδιωτικοποίηση” ΚΑΙ του ΟΤΕ, έφερε συρρίκνωση και αποεπένδυση

Ασχέτως από το πόσο κουτοπόνηροι είναι οι Γερμανοί ιδιοκτήτες της Deutsche Telekom (άρα και του ..ΟΤΕ!), 
οι υποκρίταροι Άραβες ιμπν Σαούντ, οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της Σαουδικής Αραβίας, 
διεκδικητές της κυριαρχίας επί του Ισλαμικού Κόσμου, και δυστυχώς η ισχυρότερη πλέον οικογένεια στην Οικουμένη των αρχών του 21ου αι, 
στηρίζουν διαρκώς ό,τι χειρότερο και αντιδραστικότερο μπορούν να σκεφτούν (γιατί φυσικά οι ίδιοι είναι εμπνευστές),
ως χορηγοί
των σαλάφι (βαχαβίτες), ζοφερών ψευδομουσουλμανικών τέκνων της σχολής Χανμπαλι,
αλλά και
ποικίλων φονταμενταλιστών ισλαμοφασιστών:
αλ-Κάιντα, Ταλιμπάν, νεο-
μαυροφόροι (IS/ISIL), αλ-Νούσρα, "ταξιαρχίες του Ομάρ", Μπόκο Χαράμ,
και λοιποί βεβλαμμένoι σουνίτες εξτρεμιστές ισλαμοφασίστες..
Ανάλογη πορεία αναξιοποίησης γεύτηκε και ο κρατικός όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων -ΕΛΠΕ Α.Ε. Το 2003, και μέχρι το 2008, ο ΕΛΠΕ συγχωνεύτηκε με την ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, τιθέμενος υπό την ηγεμονία του οίκου Λάτση, του ενδεδυμένου με το μανδύα του "στρατηγικού επενδυτού".

Με τι κριτήρια εδωρίσθη τελικά η ΕΛΠΕ, δεδομένου ότι -μεγάλες, μικρές, στραβέςοι πετρελαιοεταιρίες είναι κρατικής ιδιοκτησίας & επικαρπίας σε όσες κυρίαρχες χώρες υπάρχουν κρίσιμα κοιτάσματα Ορυκτού Πλούτου, με τις πολυεθνικές (BP p.l.c. (ΗΒ -Βρετανία), Chevron Corporation (ΗΠΑ), ExxonMobil Corporation (ΗΠΑ), Royal Dutch Shell plc (Κάτω Χώρες & ΗΒ), Total S.A. (Γαλλία), ConocoPhillips Company (ΗΠΑ)) να διαχειρίζονται λίγα μόνο αποθέματα, εστιάζοντας σε διύλιση, μεταποίηση και διανομή, όπως π.χ. και η ελληνική Motor Oil 
Εταιρίες Πετρελαίου: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ως πολύ ακριβές για να τις χαρίσεις

Εξακριβωμένα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, 2010

σε δισεκατομμύρια βαρέλια

https://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore/oil_companies.jpgΤο Δημόσιο Συμφέρον υπόκειται πλέον στη γενναιοδωρία/ελεημόσυνη του εκάστοτε Λάτση, σε ότι αφορά τα έσοδα εκ των ΕΛΠΕ. Γενικότερα, εκποίησηδηλαδή πώληση ή ακόμα χειρότερα χάρισμα σε ντόπιους -ή μη- ολιγάρχες, αποτελεί την επιστημονικοφανή μοίρα όλων των -κρατικής κυριότητας ή επικαρπίας- επιχειρήσεων, όπως π.χ. η ΑΓΕΤ/Ηρακλής, η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης -ΕΤΒΑ, η Εμπορική Τράπεζα, η Atlantic Bank of New York (που ανήκε στο μοναδικό -μαζί με την Εκκλησία- θεσμικό εταίρο του ελληνικού κράτους, την Εθνική Τράπεζα), η Τράπεζα της Ελλάδοςη Ολυμπιακή Αεροπορία, ο Ελληνικός Χρυσός Α.Ε, η Αγροτική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ (που εχαρίσθη στον λαθρέμπορα της Aegean Oil και αεριτζή της Aegean Power/Hellas Power, Δ. Μελισσανίδη, παρόλο που είναι απολύτως κερδοφόρος, ως εταιρία που παράγει και πουλάει ελπίδα, δηλαδή αέρα κοπανιστό!!!) κλπ. 

Κακά τα ψέμματα: Οι Έλληνες κοιμούνται κανονικάΚαλά τα ευχολόγια, αλλά μόνο μετανάστευση μπορεί να μας σώσει (ατομικά), επειδή μάλλον δεν προβλέπεται από κανέναν από τους εθνοσωτήρες μας, επανεκκίνηση της Ελλάδος, όπως κατά καιρούς έχει συμβεί με επιτυχία:

ζητούμενη επιδίωξη, βέβαια, η θεσμική & ουσιαστική εδραίωση του "αυτοκράτορα Λαού", 
αφού άλλωστε το Εθνικό Συμφέρον ταυτίζεται με τη Λαϊκή Βούληση 

https://sites.google.com/site/romeandromania/Home/20th-21st-c


RedirectMatch ^\/old\/ http://sites.google.com/site/evdaemonia