Welkom

Welkom op de website van Euroster, de vereniging voor Weer- en Sterrenkunde in Rotterdam.

Euroster is een club van enthousiaste, gezellige mensen die zich met astronomie en het weer bezighouden. Sommigen hebben een eigen telescoop, maar er zijn ook een aantal clubkijkers.

Bijna iedere 3e vrijdag van de maand komen we bij elkaar in de kantine van Nenijto voor een lezing of contactavond. Op deze avonden is iedereen welkom, ook als u (nog) geen lid bent. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel; zie contact. Zie de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Lezingen Ongeveer 6 keer per jaar organiseren we een lezing. Onze lezingen worden als regel verzorgd door beroepsastronomen en weerkundigen. Iedereen is van harte welkom, ook als u geen lid bent.
Contactavonden Een aantal keer per jaar houden we een contactavond. Een aantal leden vertelt dan wat over een speciaal onderwerp. Iedereen is van harte welkom, ook als u geen lid bent.
Cursus Euroster verzorgt een cursus Weer- en Sterrenkunde van 4 avonden. Iedereen is van harte welkom, ook als u geen lid bent.
Waarneemweekenden Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, organiseren we een waarneemweekend. We gaan dan naar een donkere locatie in Nederland (vaak een bungalowpark) een lang weekend (vrijdag tot en met maandag) waarnemen. Vaak wordt er ook een excursie georganiseerd naar bijvoorbeeld een dichtbijgelegen volkssterrenwacht. Naast waarnemen staat gezelligheid voorop. Alleen voor leden.
Perseïden Barbecue 's Zomers is er voor astronomen niet veel te doen. Daarom organiseren we op 12 augustus een Perseïden barbecue, bijvoorbeeld in Oude Tonge of bij een van de leden thuis.  Alleen voor leden en introducees.
Excursies Een aantal keer per jaar organiseren we een excursie, bijvoorbeeld naar een sterrenwacht of een museum. Alleen voor leden en introducees.
Jaarvergadering Eens per jaar, en uiteraard alleen voor leden.
Clubblad "Euroster"
Eens per kwartaal geven we ons clubblad, de "Euroster", uit. Leden ontvangen het blad per mail of post. Alle exemplaren vanaf 2006 vindt u hier.
Hemels Archief
In het Hemels Archief vinden leden alles over de rijke historie van onze vereniging. Dit gedigitaliseerde archief bevat zowel veel oud en als nieuw materiaal.
   
EUROSTER op Facebook

De vereniging is opgericht in 1931 en ons doel is de weer- en sterrenkunde op begrijpelijke wijze onder de aandacht te brengen.
Onze vereniging is aangesloten bij de KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde).