Romania
Informatii despre Romania

Alba
Arad
Brasov
Bucuresti
Prahova
Sibiu
Mures
Cluj
Constanta
Tulcea
Hunedoara
Bihor
Timis
Caras-Severin
Salaj
Satu Mare
Mramures
Bistrita Nasaud
Suceava
Botosani
Iasi
Bacau
Neamt
Covasna
Vrancea
Vaslui
Galati
Buzau
Gorj
Dolj
Mehedinti
Olt
Teleorman
Valcea
Arges
Dambovita
Ilfov
Ialomita
Calarasi
Braila
Giurgiu
Harghita

Romania este un stat situat in sud-estul Europei. Se invecineaza cu Ucraina si Republica Moldova in nord si est, Ungaria si Serbia la vest si Bulgaria la sud. In sud-est, Romania are o portiune de coasta care ii ofera acces la Marea Neagra. Capitala si cel mai mare oras este Bucuresti. Romania este un stat membru al NATO din data de 29 martie 2004 si, din 1 ianuarie 2007, al Uniunii Europene.

Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice aduce Romania pe unul din primele locuri in Europa. Localizarea Romaniei la intretaierea mai multor drumuri europene faciliteaza accesul aici pe toate caile - cu avionul, masina, trenul sau vaporul.

Principalele puncte turistice din Romania sunt: capitala tarii (Bucuresti), Litoralul Marii Negre cu statiunile sale (Mamaia, Eforie Nord, Neptun etc.), Delta Dunarii, Muntii Carpati, in special Valea Prahovei si Poiana Brasov (zonele montane cele mai frecventate), Bucovina (situata in nordul Moldovei) cu vestitele manastiri si biserici, ale caror picturi exterioare (datand din sec.XVI) au fost declarate patrimoniu UNESCO, Maramures, sudul Transilvaniei, incluzand si tinutul Hateg si zonele inconjuratoare (leaganul civilizatiei dacice) si Nordul Olteniei.

Pe langa aceste zone turistice in Romania sunt multe alte centre turistice, orase si statiuni. Ele includ orasele cu vestigii medievale: Iasi (vechea capitala a Moldovei), Cluj - Napoca (cel mai important oras al Transilvaniei medievale), Timisoara (oras multietnic si multicultural din Banat), Brasov, Targoviste (capitala Munteniei, inainte de Bucuresti), Sibiu, Sighisoara etc. Fluviul Dunarea la Portile de fier, masivul Fagaras (cu cel mai spectaculos relief alpin din Romania) sau Parcul National Retezat din Carpatii Meridionali incanta vizitatorul cu frumusetea lor fara pereche.

Locurile istorice si mediul lor natural sunt puncte de atractie pentru turistii straini, si nu numai, datorita legendelor populare locale (de ex. legenda lui Dracula).

Recomandam