Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

VM dag 3 - Lotterivind på Garda

lagt inn 12. jul. 2016, 13:45 av Norsk Europajolleklubb
Det har vært en dag med mye venting og lite vind i Torbole. Klokken 15.35 ble guttenes første startforsøk generell tilbakekalling. På neste forsøk kom de godt av gårde. Det var da delvis sol og lett vind litt rundt omkring. Det har vært veldig vanskelige forhold i hele dag. Lars Johan følte han gjorde alt riktig i dag, men det ble et race for guttene hvor Lars Johan endte på 23. plass. Han er dermed forbigått av Kristian Præst og ligger nå 3 sammenlagt. Det er fortsatt ganske åpent blant de 10-15 øverste guttene i forhold til pallen fordi de tre siste dagers race har vist at nesten alt kan skje i forhold til hvem som er først og sist i feltet. Alle disse har flere plasseringer topp 10, og de har minst en plassering fra 30 til 50. De øvrige norske guttene kom godt ut fra starten og mange lå foran Lars Johan oppover kryssen, men opp til runding av kryssmerket hadde flere falt i feltet. Tiago rundet som 35, Samuel 42, Aleksander 50, Kristian 60 og Markus 85.


For jentene ble det tilslutt en start som ble avblåst rett før første kryssmerke. Da lå Nora som nummer fire. Grunnen til avblåsningen var at vinden forsvant helt på deler av banen, og den dreide i tillegg. Ikke lenge etter var det helt dødt på vannet. Jentelisten er dermed den samme som i går. I kveld er det middag for alle seilerne, trenere og støtteapparat som har valgt å kjøpe billett. Det pleier å være en hyggelig kveld for alle.
 
   
I dag våknet vi til tordelskrall og tett tåke i hele dalen. Det regnet litt i natt, og klokken 8 åpnet himmelen seg igjen. I følge yr.no var det da strålende sol i Torbole ;-). Værvarselet for dagen spriket vel litt, så det var bare å gjøre seg klare og dra til seiling, men utsiktene for vind i virkeligheten ser litt små ut.
 
Da vi ankom seilforeningen sto nordavinden flott som den hadde gjort siden morgenen. På trenermøtet klokken 11 fikk vi beskjed om at arrangørene ikke kom til å starte på nordavind siden man ikke visste hvor lenge den kom til å holde seg. Resultatet ble dermed at AP ble satt opp klokken 12 og vi startet ventingen. Kl. 14 døde nordavinden og en klam hånd la seg over oss samtidig som solen slo gjennom skydekket for fullt. Mens vi ventet på sønnavind ble tiden fordrevet med lunsj, sjonglering og bading. AP ble blåst ned klokken 14.40, det var fortsatt ingen vind på land, men alle gikk ut og håpet på det beste. Som beskrevet over ble det et race for guttene som startet 15.40 og et annullert for jentene som startet 16.55. Etter debrief dro alle for å gjøre seg klare til middagen. 
Under middagen fikk Niki Nocke overrakt en minnebok som takk for innsatsen gjennom mange år for e-jolle klassen. Boken er en samling av bilder som seilere fra hele verden har bidratt til. 
Vi er klare for en flott ny dag i morgen, og hvis noen har tips til hvordan man skal seile under de forholdene vi har på Garda nå er det bare å melde seg. Her dreier vinden rett som det er 90 grader fra den ene til den andre siden, den blir borte litt her og kommer litt der og vips så er regattaen over uten at du skjønte hvorfor du falt eller klatret 30 plasser på en kryss. Ja, ja det er godt vi har det hyggelig og at humøret er på topp. Når vi skal oppsummerer VM er det sikkert mye vi har lært av dette mesterskapet også. Men ikke tro at noen her har gitt opp. Vi satser fortsatt mot de store høyder for både gutter og jenter. 
 
Bilder tatt av arrangøren finnes her. Det er flere flotte bilder av bl.a Aleksandra, Nora, Lars Johan og enkelte bilder av Samuel.

2016-07-12_VMdag3_morgenbilder

Comments