Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

VM dag 2 - Tricky dag på vannet

lagt inn 11. jul. 2016, 14:49 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 12. jul. 2016, 00:34 ]
Lars Johan Brodtkorb ligger 2 etter dag 2 av årets VM på Garda. Det har vært en vindmessig relativt vanskelig dag på sjøen. Vi har hatt verdens beste seilere spredt helt fra 2 - 81 plass med variasjoner på 20-40 plasseringer innen et og samme racet. Aleksandra er beste jente på 19. plass etter totalt fire race og en stryk.

I dag hadde jentene første start, og den ble blåst i gang ganske presis klokken 13.00. Første forsøk ble generell tilbakekalling. Det var strålende sol og vind rundt 4-5 m/s når starten gikk. Andre startforsøk kom greit avgårde på black flag. Nora fikk en bra start på le-merke med Aleksandra rett bak seg. Laila og Linnea startet også mot le-merke, men valgt å slå høyre rett etter start. Etter å ha seilt et stykke mot venstre var Nora og Aleksandra de første til å slå mot høyre av de 10-15 som hadde gått lengst denne veien. Det er like vanskelig å se seilerne når de har seilt 2/3 av kryssen i dag som i går, men Nora ser ut til å ligge rundt 20 og Aleksandra 29 når de runder merket. På gaten er det lett å se seilerne og da ligger Nora 16, Aleksandra 31, Laila 37 og Linnea 56. Vinden har økt i løpet av racet, og det begynner å bli ganske lange avstander i feltet. Nora faller noen plasser resten av løpet ellers holder de norske omtrent samme plasser til mål.
Guttenes startprosedyre starter klokken 13.17 med U-flagg. Lars Johan, Samuel, Tiago og Markus starter ved le-merke. Lars Johan får den beste starten i le og slår mot høyre over feltet rett etter start. Aleksander og Kristian ligger mer mot midten i starten. Samuel går sammen med lederen Valerian mot venstre et godt stykke etter start. Når begge gruppene er på 2. kryss kommer pumpeflagget opp. De første rundingene i guttefeltet har vi fra gaten. Der runder Lars Johan 1 med Valerian 5 sek bak, og Samuel er nå på 45 plass. Herfra var det så tett at det var umulig å skille seilernes plasseringer fra land. Oppover mot andre kryss ble det store endringer i feltet pga vindendringer og ulike valg blant seilerne. Halvveis på andre lens ledet Valerian med 20 sek på Lars Johan og dette holdt seg til mål. Lars Johan så ikke noe poeng i å slite seg ut ved å pumpe seg nærmere når det ikke var mulig å ta igjen Valerian og det var like mange sekunder bakover til nummer tre. Samuel var og "offer" for vind og veivalg og rundet på 61 fulgt av Aleksander på 68, Tiago 81, Kristian 84 og Markus 85. I mål viser det seg at Samuel har blitt tatt det siste minuttet før start og får ufd - ergelig når starten hadde vært god.

Når andre start går er det fri pump hele veien, men det betyr ikke at det var rett fram forhold. Jentene starter 14.35 på black flag. Nora fikk en bra start på le side sammen med Jannika Puls, Anna Munch og Ascension Roca. Aleksandra lå veldig høyt oppe på høyresiden av feltet ed Laila og Linne rett bak. Linnea har litt trøbbel med å henge med de beste fra starten når vinden øker, men VM-debutanten henger godt med i bakerste del av feltet. Aleksandra runder sløremerket på ca 12. plass. Denne plassen holder hun til 2. kryss før hun taper litt siste delen og blir 16 i mål. Nora, Laila og Linnea holder omtrent samme plassene fra 1. kryss til mål og det er henholdsvis 40, 50 og 51 som ble til 45, 54 og 52 i mål.
Guttenes startprosedyre var i gang klokken 14.40 med fri pump og U-flagg nok en gang. Lars Johan vant starten på le merke. På denne siden var også Markus og Aleksander. Samuel og Tiago gikk ut på høyre side. Dette var racet med de store overraskelsene underveis. På kryss var det umulig å se noe, men til 1. gate kom SWE 3579 ganske alene, han ligger rundt 60 i sammendraget. Dessverre for ham datt seilet plutselig ned i det han rundet. Det så ut som han fikk heist det igjen, men han endte med å måtte bryte racet. Første seiler som vi var interessert i kom ikke før på 27 plass og det var Samuel. Etter der fulgte Lars Johan på 31, Valerian på 46, Kristian 56, Søren 64, Aleksander 76, Tiago 81 og Markus 88. Her har vi tatt med flere av normalt beste for å vise hvor spesielt det så ut fra land. Med fri pump så håpet vi på litt endringer mot mål for de norske (de andre krysset vi fingrene for at ikke skulle seile seg så mye opp). Det ble en bra opphenting av Lars Johan som tilslutt gikk i mål på 16. plass. Valerian ble 27, Samuel 35, Søren 44, Kristian 62, Aleksander 78, Tiago 83 og Markus 84. Med en stryk så har ikke sammenlagtlistene endret seg så veldig mye fra i går til tross for mye opp og ned i feltet i løpet av dagen.
På land har det vært mye bading i dag. Det er skrekkelig fuktig luft med temperaturer rundt 35 grader. Vi ser fram til morgendagen, men ønsker oss stabile gode vinder uten regn. Klokken fem i dag var det årsmøte i den internasjonale Europajolleklubben. Her gjennomgås endringer som evt ble gjort på det tekniske møtet i går og regnskap og rapporter fra året som har gått. Det ble også bekreftet at det ikke vil bli arrangert LagseilingsVM fordi det ikke var mulig å få det gjennomført på en god og rettferdig måte i år. Vi er lovet et nesten like bra lagseilingsarrangement neste år i Blanes som det var i Arendal i 2015 (men det skal vel bli vanskelig :-)).

Norske plasseringer etter andre dag:
2. Lars Johan Brodtkorb, NOR 428, Horten, 10 poeng
41. Samuel Dalen Selås, NOR 390, Arendal, 102 poeng
79. Kristian Vale, NOR 310, Arendal, 198 poeng
81. Aleksander Gauslaa, NOR 404, Lillesand, 211 poeng
83. Tiago Sousa, NOR 358, Søgne, 226 poeng
86. Makus Vale, NOR 323, Arendal, 240 poeng

19. Aleksandra Gulbrandsen, NOR 845, Tønsberg, 51 poeng
38. Nora Brodtkorb, NOR 376, Horten, 98 poeng
48. Laila Vevstad, NOR 439, Arendal, 118 poeng
56. Linnea Bartho, NOR 902, Tønsberg, 156 poeng

2016-07-11_VM-dag2


Comments