Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Strålende start på EM i Brest.

lagt inn 18. jul. 2013, 14:38 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 18. jul. 2013, 14:38 ]

Håvard Katle Fjon leder EM med 6 poeng foran Lars Johan Brodtkorb på 8 poeng etter de to første seilasene. Martine ligger på 8. plass med bare 6. poeng ned til 3. plassen.

Oppladningen til mesterskapet har vært perfekt, og i dag startet alvoret. I jenteklassen stiller 45 seilere på startstreken og i gutteklassen konkurrerer 78 seilere. Det er ikke så mange seilere som det har vært tidligere, men konkurransen er hard. Danmark stiller med den største troppen som teller 22 seilere. Fra Nederland er det en seiler, noe som er gledelig fordi det er flere år siden Nederland har deltatt i EM med E-jolle seiler.

De norske seilerne startet dagen med briefing kl 11 på seilforeningen. Første start gikk kl 13.00 så det var en relativt rolig start på nok en varm dag. Vinden har i dag ligget rundt 3-5 m/s og har passet de fleste seilerne fra Norge greit. Jentene har hatt første starter i dag, og guttene har hatt andre starter. I morgen blir det motsatt.

Jentene hadde en forsiktig første start, men alle de tre norske kom greit ut. Pressebåten valgte å ligge ved gaten fordi båten ikke er så stor, så det var spennende å måtte ligge å vente på at seilerne kom lensende nedover. Martine startet best av jentene og kom som nr. 6 til 1. gate, Nora rundet som nummer 25 og Andrea som nummer 43. Mens jentene krysset seg opp på sin loop kom guttene til 1. gate. Det var en tett runding for de første guttene. Det var Lars Johan, Håvard, to spanjoler og en danske som rundet veldig likt. ESP 606 rundet som nummer 1, Lars Johan 2, dansken 3, Håvard 4 og ESP 612 som nummer 5. De andre norske rundet som følger: Sander 20, Martin ca 40, Emil 42, Balder 53, Simen 61, Ole 69 og Kristoffer 79. I ettertid viste det seg at spanjolen som rundet først ikke gav plass for merket, og Lars Johan la inn protest med Håvard som vitne etter endt seilas. Spanjolen ble disket og mistet dermed en 2 plass i mål.

Rundt og ned til passering av gaten for andre gang holdt jentene omtrent samme plass som de hadde ved første runding. I mål ble Martine 6, Nora 21 og Andrea 43. På guttesiden var det noen endringer ellers holdt de omtrent plassen fra 1. gate i mål. Emil hadde den største opphentingen og seilte seg opp til 17. plass. Håvard kom i mål på 4. plass og Lars Johan på 5. plass (de endte på 3. og 4. etter protesten).

Før andre race hadde vinden løyet litt, og det lå rundt 4 m/s når starten gikk. Martine hadde en god start og kom til 1. kryss på 4. plass, men tapte dessverre litt på lensen og kom til gaten som nummer 10. Nora hadde også en god start, og kom til gaten mellom 15-20 plass. Andrea lå litt lengre bak og rundet som 41, men hun er hakk i hel med de foran. Nora seilte seg litt opp på loopen og rundet gaten siste gang som nummer 12. Denne plassen holdt hun til mål rett bak Martine på 10 plass. Mens jentene seilte inn økte vinden på og guttene suste videre med sitt 2 race.

Spenningen var stor når guttene kom ned til 1. gate. Håvard rundet så å si likt med en polak på 1. plass, Lars Johan på 4., Sander på 17. og Emil på 19. Resten av gutta kom fra ca 30 og bakover. Det er ikke så lett å telle på gaten når de kommer tett og går på hver sin bøye. Pressebåten suste opp til sløremerket for å se utviklingen når de kom dit. Håvard rundet på en klar 1. plass foran POL 6. Lars Johan rundet 5, Emil 18, Sander 27, Martin 29, Balder 35, Ole 50, Simen 54 og Kristoffer 57. Dessverre holdt det ikke helt til mål for Håvard som gikk i mål på 3. plass. Lars Johan klarte 4. plass i mål mens de andre holdt omtrent plassen. Se målgangsresultatene på arrangørens hjemmeside:

http://club.quomodo.com/srbrest-events/resultats_results/youth_-_men.html

http://club.quomodo.com/srbrest-events/resultats_results/youth_-_women.html

Vi gleder oss til fortsettelsen i morgen!! Vi har bare så vidt begynt og mye kan enda skje, men vi håper at alle de norske skal løfte seg i de videre seilasene.


2013-07-18_EM_Brest


Comments