Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Sterk E-jolledominans i NM i To-krona

lagt inn 20. jun. 2012, 02:08 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 20. jun. 2012, 02:35 ]
 
Fv: Nicholas F. Marthinsen, Henrik Bucher, Vilde Lysgaard, Nikolai Bakker, Håvard K. Fjon og Lars Johan Brodtkorb

 

Hva gjør man når det er en uke igjen til NM i Europajolle og ser at helgen ligger blank og uten andre avtaler? Jo, man snakker med sine konkurrenter og gode venner, finner ut at NM i 2-Krona går av stabelen i Haugesund, og man trenger faktisk ikke egen båt, og kommer seg på et fly.

Stavangers enslige E-jolleseiler Håvard Katle Fjon, som ikke er ukjent med å reise 40-50 mil for å seile en helg, fikk helgen 16.-17. juni tre av sine E-jollevenner østfra over til Haugesund for å konkurrere utenfor Karmøy.

Blant disse stilte Nicholas Fadler Martinsen fra Son sf til start, med Henrik Halvorsen Bucher Nesodden sf som gast. Selv fikk Håvard med seg Lars Johan Brodtkorb fra Horten, på laget.

 

Begge de to E-jollelagene kjempet hele veien i toppen, og etter lørdagen lå team Brodtkorb/ Fjon på førsteplass, mens Martinsen/Bucher lå som nr tre.

Etter søndagens finaleseilaser var det likevel To-kronaspesialistene som skulle trekke lengste strå og gå av med seieren.

 Av 22 lag stod det to E-jollelag på pallen når helgen var over. Vilde Lysgaard (Haugesund SF) og Nikolai Bakker (Stavanger SF) ble norgesmestre.  Henrik Halvorsen Bucher (Nesodden) og Nicholas Fadler Martinsen (Son) tok 2. plass med Håvard Katle Fjon (Stavanger) og Lars Johan Brodtkorb (Horten) på 3. plass.

Om disse tar med seg medaljefeberen til StorNM i Moss, får vi vite om få dager...

 
Comments