Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Oscar Widestam trener til Nordisk

lagt inn 27. mai 2011, 14:45 av Per Andreas Brodtkorb   [ oppdatert 2. jun. 2011, 15:08 av Norsk Europajolleklubb ]Oscar Widestam er engasjert som trener for de norske seilerne under JNoM  i Sønderborg.
Her et bilde fra Jr. EM 2010 der han ble nr 6 sammenlagt. Foto PA. Brodtkorb.

Oscar Widestam er 19 år og bor i Brevik der han akkurat er ferdig med videregående skole. Han har seilt jolle i mange år; først optimist og så E-jolle fram til han sluttet etter Jr EM i 2010. 

Dette er hva Oscar sier om sin egen seilkarriere:

Jeg begynte å seile når jeg var 6-7år gammel, og seilte optimist frem til sommeren 2007, hvor jeg debuterte i E-jolla under NM i Horten. 
I 2005, 2006 og 2007 seilte jeg JNoM i Optimist, både i Finnland, Danmark og Moss.

I 2008 seilte jeg mitt første JNoM i Europajolle, og ble nummer 6, i Sverige.

I 2009 seilte jeg både JNoM i Arendal og Jr.EM i Alicante, ingen av resultatene var spesielt gode, men erfaringsmessig var det greit å ha med seg. 

I 2010 seilte jeg Open Week og VM i Arkösund i Sverige, og Jr.EM i Danmark. Jr.EM i Danmark i fjor ble mitt beste resultat i E-Jolla, med en 6.plass av guttene. Dette er forsåvidt sist gang jeg satt i en E-jolle. 

Det jeg føler jeg har vært best på i jolla, er å jobbe målretta, både rent fysisk og på vannet. Og jeg har lært mye av Siren og Christopher, både under Jr.EM i Alicante og på Gardasjøen i 2010. Da både direkte ift. seilingen, og måten de jobber på som trenere. 
Jeg håper å kunne overføre noe av det jeg har lært til seilerne som kommer til JNoM. JNoM er en flott mesterskap med gode muligheter for sportslig utvikling. 

Nå er det bare å melde seg på, så sees vi i Sønderborg den 22 juli.

Vennlig hilsen
Oscar Widestam

Comments