Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Open Week er i gang

lagt inn 30. jul. 2013, 14:58 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 30. jul. 2013, 15:02 ]

Det var ikke en lett dag å starte kvalifiseringen – i alle fall ikke om du er lettvindseiler. Gjennomsnittsvinden lå på 10 m/s, men det var i alle fall ikke regn som det var meldt muligheter for.

Dagen startet for en del kl. 09.30 med en gjennomgang av regel 42 av juryen. Dette var annonsert på forhånd i NoR, og vil også bli gjort før VM starter mandag 5. august. Gjennomgangen var veldig profesjonell, og lover godt for dømmingen på vannet siden det er dommerne som står for regel gjennomgangen. Vi hadde avtalt briefing kl. 10, så de norske gikk litt før det sluttet men fikk med seg det viktigste.

Mens seilerne samlet seg og hadde briefing utvidet foreldre og søsken leiren vår og satte opp bannerne. Vi hadde med et telt fra Norge som vi satte opp ved siden av det arrangørene stilte til disposisjon så nå vil alle sitte i skygge om det er sol og tørt om det regner når vi blir 20 seilere til VM (håper i alle fall på fullt hus). Sindre og Laila (søsken) var hos havnemesteren og lånte en rive slik at vi kunne rake vekk det verste av gresset. Plassen ble bra men teamleder’n har fått vannblemme – seiling og hagearbeid hører vist ikke sammen.

På vannet ble det en våt økt i dag med mye kullseilinger. Seilerne er delt inn i to grupper – rosa og blå – siden det er 100 seilere som deltar på OW. I første start for begge feltene var det Blue Peter som førte til generell tilbakekalling begge ganger. Etter dette ble det startet på U-flagg resten av dagen. De tre beste norske etter dag 1 er de forhåndskvalifiserte guttene. Lars Johan ligger på 2. plass etter 1. og 2. plass i blå gruppe. Henrik B ligger på 7. plass med en 6. og 3. plass i rosa gruppe, mens Håvard A ligger på 14. plass med resultatene 14 og 5 i rosa gruppe. Etter første dag er det overvekt av forhåndskvalifiserte i toppen av resultatlisten. Totalt er 46 av seilerne på listen allerede kvalifisert. Bare Jenny av de forhåndskvalifiserte jentene har seilt i dag, men hun tok seg ikke helt ut i den tøffe vinden og valgte å avbryte race to i den harde vinden. Nora har vært hos legen etter å ha vært syk i over en uke, og Hanna og Katrine har hatt fri i dag.

Men denne uken er det de norske som ikke er kvalifisert det handler aller mest om. Etter to gjennomførte race av de planlagt åtte er alle i godt humør til tross for litt mer vind enn de fleste ønsker seg. Martin J, Christian B og Martin V ligger etter første dag topp 50 av alle og er etter en uoffisiell telling også inne blant de som kommer til å kvalifisere seg, men det er mange dager igjen. Det er omtrent 43 ukvalifiserte gutter og av dem ligger Martin J nr. 13, Christian nr. 17 og Martin V nr. 21. Henrik A har hatt tekniske problemer i dag. Han ødela et ror og måtte svømme etter roret han lånte etter en kullseiling ….. Til tross for dette gikk han inn til 35 og 25 i racene. Han ligger 60 sammenlagt og er nr. 29 av de som ikke er kvalifisert. Kristoffer har uttalt at han vil ha så lite vind sm mulig. Under NM sa han “jo mindre, jo bedre”! Da er det lett å forstå at 10 m/s ikke er hans drømmedag, men Kristoffer er en fantastisk humørspreder og seiler på med friskt mot. Plasseringene hans på 35. og 34. plass holder dessverre bare til 31. plass blant de ukvalifiserte så han trenger litt mindre vind for å være sikker på å være med til VM. Vi håper virkelig han klarer det fordi Kristoffer er en god lagseiler og er tatt ut til det norske laget i lagseiling som skal seile lørdag dersom han kvalifiserer seg. Vi har to jenter som prøver å kvalifisere seg også – Viktoria og Kristine. Viktoria hadde en kjempe bra start på race to, men tapte dessverre litt plasser utover i racet. Hun fikk resultatene 37 og 36 i dag. Kristine strevde litt i vinden i dag hun også, og håper på mindre de neste dagene. Kristine seilte inn til 41. og 38. plass i rosa gruppe i dag. Det er omtrent 11 jenter som prøver å kvalifisere seg til VM. Blant disse ligger Viktoria på en uoffisiell 3. plass og Kristine på 6. plass etter dag en.

Resultater fra dagens seilaser ser du her

På land etter dagens seilaser stilte fam. Vevstad med frukt til seilerne som de koste seg med under debriefingen. Totalt sett en ganske vellykket dag til tross for vindstyrken. I morgen er det meldt 7-8 m/s dvs. litt mindre enn i dag.

 

2013-07-30_Open_Week_Sønderborg

 

Comments