Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Nora nr. 5 etter dag 4

lagt inn 8. jul. 2015, 14:33 av Norsk Europajolleklubb
Nora Brodtkorb hadde en super dag på vannet på EM's 4 dag. Hun ble 9 i første race og 2 i andre race.
Dagen startet med mangel på vind så det ble som det pleier - AP på land mens vi ventet på vind. Etter ca. 2 timers venting ble seilerne sendt på vannet i relativt lett vind. Vindretningen i dag var fra nord-øst som betydde at det var uproblematisk å komme inn og ut av havnen. Jentene hadde første start. Det var 4-5 m/s i hele racet med store bølger. DEN 88 kom først til alle merker gjennom hele løpet. Dette var en så stor overraskelse for foreldrene på land at de hadde vanskelig for å tro det som ble sett i kikkerten. Nora rundet første kryss som nummer 7. Hun tapte litt på første slør og lens, og rundet som nummer 10 på de andre merkene. I mål kom hun som nummer 9.
I andre race fikk Nora en knallstart og ledet klart ut fra start. Hun beholdt ledelsen nesten helt opp til 1. kryss, men ble tatt igjen av Vilma Bobeck mot slutten etter at Nora tok et feilslag. Men Nora rundet 1. kryss på en klar andre plass. Mot sløremerket og nedover lensen seilte Nora supert og økte ledelsen til nummer 3 som var Anna Munch. Vinden økte på under racet og på sløremerket kom pumpeflagget opp.
Opp til 2. kryss rundet Vilma, Nora og Anna i samme rekkefølge med ca 22 sekunders mellomrom mellom hver av dem, og med god avstand til nummer fire. Ca. halvveis på siste lensen kom det et skikkelig vindhull, og Nora ledet en stund før Anna "skøt" fart og tok henne igjen bakfra. Vilma ble liggende uten vind og falt langt etter. På gaten ledet Anna med 10 sek på Nora og SWE 33 og SWE 66 kom rett bak der igjen som nummer 3 og 4. Vilma kom nesten 70 sek etter der igjen som nummer 5. På trackingen fra racet er det mange interessante tider å se på siste delene av løpet (Vilma hadde 3 dårligste tid av alle på lensen fordi hun mistet ikke bare vinden men konsentrasjonen også av å tape så mye). I guttenes 6. race var det og mye som skjedde når vinden plutselig ble borte. De startet racet med pumpeflagg og FRA 5664 gikk til første kryss som 20. mann, men til andre kryss kom han som suveren leder. Det var nok noen og enhver som var litt frustrerte en stund i de to løpene.
      
Etter at vinden kom tilbake igjen når alle var i mål ble seilerne av uviss grunn sendt på land for dagen. Mange var oppgitt over dette. Unnskyldningen var at vinden skulle bli borte, men det blåste hvitt og fint i alle fall to timer etter at de ble sendt på land. Ja, ja - da ble det ikke så sent i dag heller og vi koste oss på land med prat og pasta.

EM_2015-07-08_Dag4_på land

EM_2015-07-08_FraVannet


Comments