Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Nok en flott norsk dag i Brest.

lagt inn 19. jul. 2013, 15:21 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 19. jul. 2013, 15:21 ]
Martine vinner starten og 4 race. Foto Y. Brodtkorb

Lars Johan Brodtkorb leder gutteklassen med Håvard Katle Fjon to poeng bak på tredje. Martine Steller Mortensen har klatret til tredjeplass i jenteklassen.

Martine Steller Mortensen har hatt de beste norske prestasjonene i dag og ble nummer 4 og 1 i dagens to seilaser. Hun klatrer dermed fra 8. til 3. plass sammenlagt. Jentene hadde innerloop i dag, og Martine kom til første gate på 5. plass, Nora rundet på 13. plass mens Andrea som bare har seilt E-jolle i noen uker ikke hang helt med i det tøffe feltet og rundet sist men bra. Martine klatret opp en plass i løpet av racet og gikk i mål på 4. plass mens de andre holdt plassene de hadde på 1. gate. Race to for jentene ble veldig morsomt. Martine ledet det siste racet fra start til mål og seilte strålende. Nora var også oppe og smakte på teten og rundet som nummer 2 på første kryss i siste race. Dette holdt dessverre ikke til mål for dobbelt norsk hadde vært tøft. Nora gikk i mål på 10 plass i race to etter å ha hatt litt uflaks med vinden på slutten av racet. Andrea rundet på 40. plass fint sammen med resten av feltet. Når vinden økte på slutten av racet ble det litt tøft for nybegynneren som dessverre kom sist i mål, men det var hakk i hæl etter de andre seilerne. Nora ligger nå 13. sammenlagt, mens Andrea dessverre ligger sist selv om hun har seilt veldig bra ut fra erfaring og forholdene.

Guttene hadde første start i dag, og kom ikke av gårde før på fjerde forsøk når arrangørene fikk opp BlackFlag. Emil Fadler Kvamme startet med dagens beste resultat og ble nummer 4 i første race etter å ha ligget på tredje store deler av racet. Lars Johan rundet 5 og Håvard 6, så tre norske topp 6 på første gate lovet godt for dagen. De andre norske rundet også bedre enn i går på følgende plasser: Martin 20, Sander 40, Simen 41, Ole 45 og Christoffer holdt baktroppen mens Balder ble tatt i BFD og måtte se første race fra supportbåt. I mål fikk Emil som nevnt 4. plass, Lars Johan 5., Håvard 8. og Martin klatret til 14 plass. De andre gikk i mål omtrent som de rundet første gate. Før andre race for gutta blåste det opp og lå rundt 5-6 m/s. Mathias Livbjerg fra Danmark og Lars Johan blomstret opp med vinden og kom veldig godt ut av starten. De rundet 1 kryss 1 og 2 klart foran feltet og holdt disse plassene til mål. Mathias ble nummer 1. og Lars Johan nummer 2. Til første gate kom de norske ganske tett med Martin på 14. plass, Håvard på 15., Simen på 29., Balder 31., Emil 41., Sander 44., Ole 47. plass og Christoffer på 70. plass. Etter som vinden økte utover i racet seilte de aller fleste norske seg opp en del plasser på listen. Håvard rundet 2. gate på 7. og gikk i mål på 6. plass. De andre rundet gaten slik: Martin 11, Emil 22, Simen 29, Balder 30, Ole 40, Sander 43 og Christoffer 70.

Lars Johan overtok dermed ledelsen i guttefeltet etter dagens to seilaser. Fredrik Rask fra Danmark overtok andreplassen og ligger ett poeng foran Håvard på tredjeplass. Det er tett og spennende i toppen med bare ett poeng som skiller mellom hver av dem og alt kan enda skje. Emil klatret til 12. og Martin klatret til 17. sammenlagt etter dagens jobb. Øvrige sammenlagt resultater er: Sander 32, Simen 56, Balder 49, Ole 61 og Christoffer 74.

Det har vært sol og fint vær i dag også, og mange er godt stekt i solen. Vinden startet på 4 m/s og tok seg opp etter hvert til 7 m/s på slutten av dagen, men det har ikke vært fri pumping i dag. Utsiktene fremover i forhold til vinden er at det skal blåse godt i morgen også skal det være veldig lite vind søndag og mandag. Det ser derfor ut som det blir tre race i morgen for at de ikke skal komme helt på etterskudd de siste to dagene. Dette blir oppslått på oppslagstavlen i morgen tidlig. Dagen i dag ble avsluttet med seilermiddag hvor praten gikk livlig mellom seilerne fra alle nasjoner. Nå er seilerne i seng og lader opp til en enda bedre dag i morgen…….


2013-07-19_EM_Brest


Comments