Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Jakob Lepperød ble Norgesmester

lagt inn 16. aug. 2015, 22:42 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 17. aug. 2015, 00:14 ]

Gullvinner Jakob Lepperød, Sølvvinner Kristine Gustavsen og Bronsevinner Henrik Bucher. Martin Jansen kom på fjerde.

Årets NM på Nesodden ble vunnet med klar margin av Jakob Lepperød med 11poeng. Beste jente og vinner av Linda pokalen ble Kristine Gustavsen med 20 poeng. Hun ble med den summen også sølvvinner overall, mens Henrik Bucher fikk bronse.

Kort oppsumert så ble det ingen seiling på fredag grunnet venting på vinden. Heldigvis var det god stemning på land og fantastisk sommervær.

På lørdagen blåste det fin vind fra nordøst på formiddagen. Regattasjef og bøyemannskaper var ivrige etter å komme i gang så første start gikk kl. 11. Vinden kastet mye på seg, og det fremgår av resultatene på lørdagen. Det ble spennende for tilskuerne da det stadig var skifte i teten. Det ble gjennomført 4 seilaser på lørdagen inkludert en passering av sommerbåten. Et trivelig avbrekk, som medførte utrolig urolig sjø.

Søndagen var det stabil vind fra nor øst. Banen ble flyttet til Asker siden av fjorden, for å unngå noen av vindskiftene. Første regatta var det stabil vind for seilerene. I andre seilas begynte vindene å kaste litt på seg, men regattaen ble gjennomført innefor normal tid. Banen ble endret i h.h.t vindens retningsendring og siste regatta ble startet. Etter kun kort tid døde vinden ut og seilasen ble avkortet og seilerne tatt i mål på bunnmerket.

Resultatet ble som resultatlista viser. God fordelig av jenter og gutter. Alle deltagerne var fornøyde med gjennomføringen av mesterskapet og været som viste fra sin beste side, med unntak av vinden.

NEK gratulerer også alle medaljevinnerne i optimistklassen i årets NM.


Se hele resultatlisten her

Comments