Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

God start på OpenWeek i lett vind

lagt inn 15. jul. 2014, 15:19 av Per Andreas Brodtkorb   [ oppdatert 15. jul. 2014, 15:20 av Norsk Europajolleklubb ]

Dagen før OpenWeek startet regnet og blåste det fra seg her i La Rochelle. Treningen den 13 juli ble i 10-14 m/s og tett regn. Etter det har det vært strålende sol og nesten ikke vind. Første start gikk kl. 12 den 14. juli. De 126 seilerne som deltar er delt inn i gul og blå gruppe (63 i hver). Nora og Lars Johan var sammen i blågruppe den første dagen. De første to racene gikk i 2-4 m/s. Lars Johan klarte seg bra i begge lettvindsseilasene og fikk i mål 5. plass i begge etter å ha seilt seg opp noen plasser siden første kryss. Nora kom i mål på 22. og 26. plass i lettvindsseilasene. Før dagens siste race blåste det opp til 5-6 m/s og det ble vist litt mye for Lars Johan i går ;-) han kom dårlig ut og rundet rundt 40 på første kryss, men han seilte seg oppover i feltet og kom i mål på 20. plass. Nora fikk et flott race når vinden tok seg opp og rundet første kryss som nummer 4. og holdt denne plassen til mål. Nora fikk erfare dyrt at det ikke lønner seg å glemme å signere ut før man går på vannet. I første race fikk hun tilleggsstraff på 10 poeng for å glemme å signere seg ut. Hun falt derfor fra 31 til 38 plass etter første dag. Lars Johan lå 15 etter tre race. Første dag av Open Week var det bare danske som vant race. Fem forskjellige dansker vant alle gårsdagens arrangerte løp, og Danmark har seks seilere topp ti etter første dag. Anna Livbjerg leder med 4 poeng foran Lau Zachariassen og Victor Brigand. Mange av de aller beste seilerne fra i fjor deltar i OW så her er det topp konkurranse å bryne seg på før VM. Mange eldre franske seilere har også hentet fram båtene sine for å prøve seg i år. Søren Johnsen fortalte at flere seilere som han konkurrerte mot i sin ungdom er på plass, og mange av disse var veldig gode. Vi får se hva de kan vise når de tar comeback. De eldste er født i 1956 som deltar her.

2014-07-14_open_week


Andre dag av OW startet med venting. Første start ble satt til tidligst 15.30 med evt ny beskjed klokken 14.30 pga veldig lite vind på værmeldingen kombinert med ekstremt lavvann. Det er ekstremt stor forskjell på høyvann og lavvann her, mens jeg satt og ventet på brygga med beina på gummibåten i ca 5 min i går sank vannstanden helt til bunns i havna og båten ble stående å vippe på motoren på havbunnen. Kvelden før var vannet så høyt at båtene var førtøyd på høyde med gangveien som ligger ca 10 meter over bunnnivået.

Vinden kom utover formiddagen den 15. juli, og klokken 14.30 gikk alle seilerne på vannet. Nora seiler i dag i gul og Lars Johan i blå gruppe. Dagen startet bra for begge med at Nora rundet som 12 på første gate i sitt fleet, og Lars Johan vant le-starten i sitt fleet og kom først til første kryss og første gate. Nora ble 19 i mål mens Lars Johan vant sitt race med god margin. Andre race for gul gruppe kom greit avgårde med Nora i andre rekke. Til gaten kom hun som ca 14. Det skjedde endel med vinden mens gul gruppe seilte første del av sitt race så blå gruppe kom ikke avgårde før gul var i mål. Nora kom i mål på 10. plass i sitt andre race mens Lars Johan tok ledelsen i sitt andre race på første kryss. Lars Johan kom til andre kryss som nummer tre men hadde ledelsen tilbake på sløremerket etter at pumpeflagget kom opp på 2 kryssmerke. I mål var han 38 sekunder foran Carl Erenstedt og Pau Schilt. Dagen på vannet ble avsluttet klokken 19.00. På en måte er det fint med ettermiddags og kveldsrace her. Det har vært veldig varmt midt på dagen, og i dag fikk vi brukt den varmeste tiden inne i skyggen. Kvelden er fortsatt varm, men ikke lenger trykkende. Nå er det seilermiddag med grillbuffet og band. Middagen er gratis for seilere, trenere og de som har betalt for å ha båt på vannet mens øvrig supportpersonell må betale 15 euro.

Sammenlagt etter 5 race leder Anna Livbjerg (4p) foran Lau Zachariassen (10p), Pau Schilt (11p) og Lars Johan (12p). Nora har klatret til 30 plass med 59p og er nummer 8 av jentene.

2014-07-15_Open_Week


Comments