Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Fortsatt norsk i toppen - Lars Johan 1 og Martin FP 3

lagt inn 14. jul. 2012, 12:08 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 14. jul. 2012, 12:45 ]

Dag 2 av open week går mot kveld som nok en god norsk dag. Da vi våknet i dag var det lettere overskyet og vinden som var kraftig i går kveld og i natt hadde lagt seg. Klokken 11 hver dag er det trenermøte og etter det ca 11.15 er det briefing for de norske seilerne. Morgenbriefingen tar for seg dagens værmelding og forventede forhold på banen. I dag kom AP opp på land fordi det var lite vind når vi egentlig skulle ha gått på vannet. Etter ca 1 times venting på land fikk gul gruppe gå på vannet, og kl 13.42 gikk den siste seileren på vannet. Da hadde vinden kommet veldig godt, og det blåste ca 6 m/s. På land følte vi at det var mer vind og surere enn i går, men seilerne rapporterte at det var mindre vind i dag enn i går. Forskjellen var mer skyer og litt regn i luften når første start gikk.

Det er bare norske trenerbåter på vannet så langt, alt blir observert fra land i kikkert når det gjelder norske foreldre. I dag har de fleste stått på bryggekanten eller sittet på berget i gamlebyen. Det er helt supert å se fra land. Gaten ligger så nærme at vi nesten ikke trenger kikkert for å se seilnummer. De foreldrene og søsknene som ikke har sittet klistret til en kikkert koser seg med god mat og drikke og bading. Seilerne er delt i gule og blå grupper. Fra i går til i dag byttet nesten alle de norske farge fra det de hadde i går. Gul gruppe bestod av Håvard KF, Martin FP, Håvard A, Simen, Martine, Juni, Liv og Hartvig mens i blå seilte Lars Johan, Nicholas, Sindre, Nora, Martin H, Martin M-L, Henrik og Peder. Hanna og Julie tok seg en pause i dag.

De norske dominerte ikke like mye blant topp 20 i dag som i går, men det har vært mye NOR på toppen. I gul gruppe lå Martin FP på 2 på første kryss, mens Håvard KF rundet som nr 12. Håvard A rundet som 23 før vi fant de fem andre norske fra 34. – 50. plass. Gul gruppe seilte ytterloop i dag, og alle holdt omtrent samme plassering til gaten for første gang. Martin FP tapte noen plasser og rundet andre kryss som nr 4. Liv seilte seg opp fra å ha ligget blant de siste til å runde kryss for 2. gang som ca 35 og klatret videre til 25 plass i mål. De andre norske holdt omtrent samme plasser i hele racet. I den blå gruppen var det litt mer NOR i toppen. Opp til første kryss rundet Lars Johan 1, Nicholas 3, Martin H 4, Martin M-L 5, Peder 10, Sindre 24 og Nora 35. Henrik smatt forbi kikkertsiktet så han har vi ikke runding på. Opp til andre kryss var det litt endringer, men fortsatt mye på toppen. Lars Johan 1, Martin H 5, Martin M-L 10, Peder 11 (men kullseilte på merket og rundet 14), Nicholas 11, Henrik 17, Sindre 23 og Nora hadde klatret til 28. Dette ble også omtrent plasseringene i mål med små endringer.

Andre race gikk litt bedre for de norske i gul gruppe. Håvard KF og Martin FP kom til første kryss som nr 5 og 6, Martine nr 17 og Håvard A 24. Litt lengre bak fant vi Liv på 31, Hartvig på 39, Simen på 42 og Juni på 52. Seilerne holdt omtrent samme plassering rundt hele banen, men Martin FP gikk i mål på 5. plass og Håvard KF på 7. plass. I blå gruppe satte Lars Johan standarden med å lede igjen. Bak ham kom Martin M som 4, Nicholas 5, Martin H 8, Henrik 19, Peder 21, Sindre 38 og Nora 42. Dette ble ikke langt fra resultatet i mål heller. Eneste store endringen var at Nicholas gikk opp til 3. og Martin M ned til 13. plass. For Martin M betydde dette ikke så mye siden han viste seg å få OCS i dette racet. Oppsummert kan vi vel si at det var nok en god dag for de norske seilerne. Lars Johan imponerte kanskje aller mest med å ta sin 3 strake seier i et felt med mange gode seilere, men også Martin FP imponerer uten trening på vannet i år så ligger han helt i toppen hele tiden. Sammenlagt listen er flott lesing med Lars Johan som nr 1, Martin FP som nr 3 og Nicholas som nr. 8.

Etter dagens race hadde Hanna og Håkon en veldig bra briefing for seilerne. De gikk igjennom dagens race og hadde en god dialog med seilerne om situasjoner på banen. Fokus var på lens og skift på kryssen. Open week som kombinert treningssamling ser ut til så langt å være en stor suksess. Dette er noe vi bør gjøre igjen fra norsk side. Det ser lyst ut for at i alle fall noen av de norske skal kvalifisere seg gjennom open week til VM. Hvor mange er det for tidlig å si enda. Følg med videre J


2012-07-14_Open_week_dag2


Comments