Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

1. og 3. plass i Jr EM etter to dager og tre seilaser!

lagt inn 2. aug. 2012, 01:36 av Norsk Europajolleklubb   [ oppdatert 6. sep. 2012, 14:40 ]

Med serien 2-11-1 leder Håvard Katle Fjon Jr EM etter tre seilaser. Nicholas Fadler Martinsen følger på tredje, plass 5 poeng bak Håvard, og Endre Nordstrand på syvende plass! 


Jr EM så langt

Seilerne kom til Riva del Garda gjennom hele helgen, og første felles samling var søndag i forkant av innmålingen. Denne var ferdig på et par timer. Litt justeringer med lakk og sparkel var nødvendig, men ikke noe alvorlig.

Mandag gikk alle seilerne på vannet sammen med Carl, treneren, for første gang. De fikk en god gjennomgang på de vindforholdene Gardasjøen vanligvis byr på, med mye vind og forholdsvis små bølger. Åpningsparaden gikk fra seilforeningen til torget, med et lokalt orkester i front.

På torget holdt viseborgermesteren, lederen for den lokale seilforeningen og lederen for det internasjonale E-jolleforbundet taler før JrEM ble erklært for åpnet. Etter at seilerne hadde paradert tilbake til seilforeningen, fikk de alle servert pasta

1. regattadag sviktet vinden og kom sent. Seilerne gikk på vannet to timer forsinket, men det var ikke mulig å gjennomføre noen regattaer for guttene. Tre ganger prøvde de å starte, men det var ikke mulig å gjennomføre en hel startprosedyre på grunn av forholdene.

2. regattadag rant med et nydelig vær. Klar himmel og litt skyer over fjellene lovet vind utover dagen. Målerne hadde bestemt seg for å undersøke de norske uthalene ekstra nøye, og to markeringer som hadde riktig farge i går ble beordret malt om etter regattaen.

På første start virket seilerne nervøse og spente. Det ble startet direkte med blackflag, og det ble generell tilbakekalling. Dessverre hadde Torstein vært over, og han måtte stå over regattaen.


Etter dag 2 ser de norske resultatene slik ut:

1. Håvard
3. Nicholas
7. Endre
33. Einar
48. Torstein
56. Balder
64. Gard
74. Martin Andreas
81. Christian


For fortløpende oppdateringer, følg med på arrangørens hjemmeside.

Comments