Catala

EULÀLIA SOLÉ

Nascuda a Barcelona, és sociòloga i escriptora, emprant indistintament el català i el castellà.

PUBLICACIONS DESTACADES

Món del treball. Dos estudis: Ocio y valores culturales de los trabajadores de la Siemens de Cornellá (1986), i  Qui són, què fan i què volen els afiliats a CC.OO. del Baix Llobregat (1993).

Àmbit de l’empresa automobilística. Dos llibres sobre una companyia emblemàtica dintre de l’Estat espanyol com és la SEAT. L’any 1994 va aparèixer SEAT, de 1950 a 1993, ed. Llibres de l’Índex, i l’any 2001, Seat 600. Un coche de leyenda, Edicions Benzina.

Temes socials. La seva publicació més recent és Con y contra Suárez. Voladura controlada del Aparato franquista y de la Ruptura. ed. Flor del Viento, 2009. L’any 1996 es va apropar al món del consum de drogues publicant El peso de la droga, ed. Flor del Viento, i l’any  2003 va explicar Qué es el Comercio Justo, RBA libros.

Novel·la. Editada l’any 2003, porta per títol, El adiós de Ana, ed. Meteora.  

Narrativa. Editada l’any 2008, porta per títol, Quatre Fets Singulars, ed. Meteora.  

Articles als diaris. Des de l’any 1985 col·labora a la premsa diària amb articles d’opinió. Ha publicat a El Periódicoal Diari de Barcelona i al Punt Avui, i actualment ho fa de forma habitual a La Vanguardia.         

Premis. L’any 2001 li va ser atorgat el Premi d’assaig de la revista El Ciervo per l’article, Dinero y diversión, i el 2004 va quedar finalista en el XV Premio Ana María Matute de Narrativa amb el conte, El hoyo, Ed. Torremozas.

 
Comments