Haminan Kaverikoirat

                   
Kaverikoiratoiminta kehittyi USA:ssa ja joissakin Euroopan maissa. Suomessa sitä aloiteltiin v. 2001 Kennelliiton yhteydessä. Kaverikoira-nimike on rekisteröity vain kennelliiton ryhmissä toimiville koirakoille.
Hamina, Kotka ja Kouvola järjestivät yhteisen kurssin v. 2005. Kouvola eriytyi omaksi toimijakseen ja Kotka sekä Hamina päättivät jatkaa aluksi yhdessä. V 2012 oli molemmissa koirakoita jo niin paljon, että päätettiin eriyttää toiminta, mutta jatkaa sitä myös soveltuvin osin voimia yhdistäen.
 
MITÄ KAVERIKOIRATOIMINTA ON?
Se on vapaaehtoista toimintaa, missä tuodaan iloa ja vaihtelua mm. vanhusten, vammaisten ja lasten elämään sekä koirakokemuksia niillekin, joilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa koiraa.
Toiminnan ideana on, että pelkällä läsnäolollaan koirat saavat aikaan positiivisia kokemuksia asiakkaissa.  
 
 
KENESTÄ KAVERIKOIRAKKO?
Kaverikoiran ainoa vaatimus on, että se on terve, sosiaalinen ja suhtautuu ystävällisesti sekä ihmisiin, että toisiin koiriin.  Koiralta edellytetään myös mielellä n. 2 vuoden ikää, jolloin koiralle on kehitttynyt riittävän vahva psyyke kohtaamaan erilaisia tilanteita. Muuten koira voi olla minkä rotuinen tai kokoinen tahansa, yhtähyvin rekisteröity rotukoira, kuin monirotuinenkin.
 
MITEN KAVERIKOIRAKSI PÄÄSEE?
Ensimmäiset kaverikoirakurssit ohjaajille pidettiin Kennelliiton toimesta, mutta jatkossa uudet koirakot kouluttautuvat työnsä myötä. Ottamalla yhteyttä paikkakunnan toiminnan yhteyshenkilöön suunnitellaan mukaan tulo ryhmään.  Kaverikoira saa "virka-asukseen" oranssisen huivin tehtyään tietyn määrän asiakaskäyntejä.
 
MITÄ KAVERIKOIRATOIMINTA ANTAA?
Kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä toimintaa, mistä ei makseta mitään. Siksi toimintaan mukaan lähtijän odotetaan olevan motivoitunut toimimaan ryhmässä jatkossakin. Vapaaehtoistoiminta tuo uusia ystäviä, koiralle mieluisia aktiviteettejä ja molemmille mielihyvää asiakkaalle tuottamastaan ilosta.
 
 
 
 SIVUJEN PÄIVITYS ON LOPETETTU. SIIRY BLOGIIN: VUODATUS/HAMINAN KAVERIKOIRAT
 
Comments