Diguem SÍ a la Vida

Preparem als nostres infants i joves a fer front als riscos de les addiccions.

És una Campanya que organitza Projecte Mosaic amb la col·laboració de Althaia,Llum del Bages, Creu Roja,Mossos d´Esquadra i l´Ajuntament de Manresa -Promou: Admiradors de Serrat

Festa fi de campanya organitzada per l´Associació Cultural Argentina amb la col·laboració de l´Associació contra el Càncer,Centre Excursionista de Balsareny,Ricoh Manresa, Gates, Bodega Andaluza, i Futurauto.

Què és Estels de Vida?

Estels de Vida vol fomentar la reflexió entre els infants i joves per una lliure elecció personalenvers les addiccions. Estels de Vida vol aglutinar les experiències i coneixements de les entitats i professionals que treballen el temes de les addicions per crear aquest projecte comú.

Les activitats de la campanya consisteixen en repartir informació, fomentar el debat, organitzar xerrades o conferencies i posar a disposició d’escoles, AMPA i associacions l’experiència de les persones especialitzades i del material divulgatiu que ofereixen les entitats organitzadores.

Ens proposem un missatge proper, positiu sense alarmisme i que fomenti la reflexió i el compromís personal fruit d´una informació clara i objectiva.

I com a cloenda d’aquesta campanya organitzem una festa destinada als infants i joves per que sigui una jornada de celebració i a l hora d’afirmació col·lectiva.

D'on prové l’idea?

De l’Argentina, on un grup de pediatres i mestres afiliats a l’associació Admiradors de Serrat van posar les seves inquietuds en comú i van treballar aquesta idea. Fa 5 anys que fan aquestes campanyes a moltes províncies argentines i per aquesta tasca han estat guardonats per el govern argenti i per diferentsinstitucions del seu país. En els darrers anys també es celebren a Perú, Uruguai i Mèxic.

La ciutat pionera a Espanya i Catalunya ha estat Manresa en l’edició del any passat.

Altres ciutats del Estat i de Catalunya estan emprenen aquesta campanya.

Per què una festa d`estels?

Els hem triat com a símbol de llibertat personal per que volen lliures al vent, per que fomenten la creativitat i l’ imaginació dels nens.

A qui convoquem?

Convidem a formar part de Estels de Vida a les AMPA, associacions ciutadanes i a les persones que vulguin col·laborar en prevenir als nostres infants sobre les addicions. Volem que Estels de Vida sigui una proposta ciutadana que es retroba i es renova en cada edició i a la vegada es agilitzadora i enriquidora de las accions sectorials. Junts farem mes bona feina i arribarem a mes infants.

En resum els objectius de Estels de Vida son:

-Optimitzar i potenciar les experiències de les entitats i persones que coneguin la prevenció infantil a les addicions.

-Aglutinar voluntats.

-Oferir a les escoles i a tota la ciutat els recursos humans, pedagògics i tècnics de les nostres entitats.

-Construir un projecte de ciutat que treballi per una millor qualitat de vida de les noves generacions.