ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η επίσημη ιστοσελίδα των σπουδαστών της ΕΣΤΑ

Tελευταία ανανέωση: 17/3/2009, 11:00

Επισκεψιμότητα:   Στις 1/12/2008 ξεπέρασαν τις 7.100 οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα από την ημέρα λειτουργίας της. 

Η ΕΣΤΑ στο Google!

Βάζοντας τη λέξη ΕΣΤΑ στο Google η ιστοσελίδα του συλλόγου των σπουδαστών βγαίνει ανάμεσα στις πρώτες επιλογές της αναζήτησης. 

H ΕΣΤΑ στο Facebook!

 

Γραφτείτε στο Group της ΕΣΤΑ στο Facebook! 

Σύνδεσμος για την ΕΣΤΑ στο http://www.metataxeis.gr

Λίγες πληροφορίες για την ΕΣΤΑ

Είναι η εκπαιδευτική μονάδα που δημιουργεί στελέχη για τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και για τα όργανα διοίκησης των νομικών προσώπων που ιδρύονται από αυτούς, καθώς επίσης για τις Περιφέρειες και τις κεντρικές υπηρεσίες που επιφορτίζονται με αρμοδιότητες στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής προστασίας και της μεταναστευτικής πολιτικής. 


Τελευταίες ανακοινώσεις: 

 • 28/10/2009 Στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μεταφέρεται η εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
 • 13/10/2009 Για πρώτη φορά ένας σημαντικός αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών θα επιλεγεί ύστερα από προκήρυξη ανάμεσα σε υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης που με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν. Προτεραιότητα στις θέσεις αυτές θα δοθεί σε πτυχιούχους αποφοίτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν αναξιοποίητοι. Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=91433

 • Το νέο ΔΣ είναι (με σειρά ψήφων):
  1. ΒΟΥΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ 34
  2. ΧΑΨΑ ΣΟΦΙΑ 25
  3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 21
  4. ΨΑΘΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19
  5. ΜΑΡΟΥΛΗ ΡΕΓΓΙΝΑ 18
  6. ΚΑΖΑΚΟΥ ΒΑΪΑ 17
  7. ΡΩΦΑΛΙΚΟΥ ΠΓΑΝΑΓΙΩΤΑ 17
   
  Αναπληρωματικοί (με σειρά ψήφων):
  1. ΚΟΣΙΒΑ ΟΛΓΑ 17
  2. ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 16
  3. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 13
  4. ΜΕΡΜΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 11
   
  Ισοψήφισαν τρία άτομα και μετά από κλήρωση καθορίστηκε ποια θα είναι στο ΔΣ.
   
  Ελεγκτική Επιτροπή (με σειρά ψήφων):
  1. ΒΑΣΣΑΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 28
  2. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 15
  3. ΟΡΦΑΝΟΥ ΠΑΓΩΝΑ 14
   
  Αναπληρωματικοί (με σειρά ψήφων):
  1. ΚΟΥΦΟΠΑΝΤΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 13
  2. ΜΥΛΩΝΑ ΕΛΛΕΝΗ 12
  3. ΜΠΟΥΡΝΑ ΒΟΥΛΑ 10
   

 •  Ο κ. Γεώργιος Βούτσινος,γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης,γράφει σε απάντηση άρθρου της εφημερίδας "Το Βήμα":

  Είναι έξω από κάθε πραγματικότητα όσα περιέχονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας στις 15.2.2009 υπό τον τίτλο «Το κράτος δεν έχει να πληρώσει...» και το οποίο αναφέρει ότι οι πόροι της προγραμματικής σύμβασης, που έχουν συνυπογράψει το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και προορίζονταν για την εκπαίδευση των στελεχών του Δημοσίου, «διατέθηκαν για τη μισθοδοσία των σπουδαστών της Σχολής...». Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρακαλώ, δεχθείτε τις ακόλουθες πληροφορίες, ο σχολιασμός και τα συμπεράσματα των οποίων ασφαλώς αποτελούν δικαίωμα των συντακτών σας, αλλά πρωτίστως των αναγνωστών σας.

  * Η μισθοδοσία των σπουδαστών τόσο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) όσο και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) καλύπτεται από πόρους προερχόμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  * Με την προγραμματική συμφωνία, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (Νόμος 3345/2005), θεσπίζεται χρηματοδοτικό πρωτόκολλο και δεσμεύονται τα συμβαλλόμενα μέρη να εξειδικεύουν σε ετήσια βάση τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν από κοινού. Σύμφωνα λοιπόν με τα οριζόμενα και στα τέσσερα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα, που έχουν μέχρι σήμερα υπογραφεί, καμία δαπάνη δεν προβλέπεται για κάλυψη της μισθοδοσίας των σπουδαστών.

  Από τα ανωτέρω στοιχεία είναι προφανές ότι είναι ανυπόστατα τα αναγραφόμενα στο ρεπορτάζ σας και μάλιστα με την επισήμανση ότι δήθεν «υποχρεώθηκα». Θα ήταν χρήσιμο αν συνεργάτης σας έκανε σχετικό ρεπορτάζ για να διαπιστώσει ότι η πρωτοπόρα και πολύπλευρη εταιρική σχέση με την ΑΔΕΔΥ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης όχι μόνο επισφραγίζεται καθημερινά στην πράξη, αλλά έχει να επιδείξει πλήθος καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως μεταξύ άλλων: τη χρηματοδότηση μεταπτυχιακών σπουδών για δημοσίους υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Μακεδονίας και την ίδρυση Κέντρου Ερευνας και Καινοτομίας για τη δημόσια διοίκηση με τη συμμετοχή οργανισμών δημόσιας διοίκησης και συνδικάτων από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.
 • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πάρτυ της Β΄Σειράς ΕΣΤΑ στο Γκάζι.
 • Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον κ. Καλδή στις 8 Δεκεμβρίου 2008.
 • Ερώτηση Κουβέλη στη Βουλή για την υποβάθμιση των αποφοίτων της ΕΣΔΔ και της ΕΣΤΑ:
 • Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών Θέμα: Υποβάθμιση Ειδικού Καθεστώτος Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) και Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) Στη διαδικασία επιλογής προσωπικού επιτείνεται η απαξίωση θεσμών όπως το ΑΣΕΠ και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με προσλήψεις χιλιάδων συμβασιούχων εκτός ΑΣΕΠ.
  Με το πρόσφατο, υπ. αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.19/1103/29476, έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και την ισχύ των ειδικών διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν. 3200/2003 για την «Τροποποίηση του ν. 1388/1983 περί Ίδρυσης Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης» δρομολογείται η κατάργηση των προβλεπόμενων από τον εν λόγω νόμο ποσοστώσεων υπέρ των αποφοίτων της ΕΣΔΔ και της ΕΣΤΑ.
  Αυτή η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος, που διέπει την ιεραρχική εξέλιξη των αποφοίτων των ανωτέρω Σχολών, συντελείται, παρά τη ρητή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών προς το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ ότι με το νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα δεν πρόκειται να θιγούν οι ποσοστώσεις.
  Με το προαναφερόμενο έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού δεν μεθοδεύεται μόνο η κατάργηση της ισχύος των διατάξεων του Ν. 3200/2003 και του ΠΔ 57/2007 περί «Κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, που διέπουν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ)» και συγκεκριμένα του άρθρου 25, το οποίο κωδικοποιεί τις μέχρι σήμερα σχετικές με τις ποσοστώσεις διατάξεις, αλλά ανατρέπονται και οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν επανειλημμένως δικαιώσει τους απόφοιτους στο συγκεκριμένο θέμα.
  Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  - Θα προβεί σε ανάκληση του υπ.αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.19/1103/29476 εγγράφου της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γ.Γ.Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης;
  - Θα εκδώσει άμεσα σχετική εγκύκλιο που θα επιβεβαιώνει την ισχύ των διατάξεων του άρθρου 25 του ΠΔ 57/07;
  - Για ποιους λόγους, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, τα προγράμματα των Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν εντάχτηκαν στα συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα;
  - Με ποιους τρόπους θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και χρηματοδότηση των Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης;                                      Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης 
 • Ενδιαφέρον πίνακας στην εφημερίδα "Τα Νέα" για τα άτομα που παρακολουθούν φροντιστήριο για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. Περισσότερα στην Αρθρογραφία.
 • Ξεπέρασε τις 7.000 επισκέψεις η ιστοσελίδα των σπουδαστών της ΕΣΤΑ !!
 • Επικαιρότητα: Η κρίση έβαλε «φρένο» στον Καποδίστρια ΙΙ, «Η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να ματαιωθεί». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναγγέλλοντας όμως παράλληλα, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, την αναστολή εφαρμογής της τουλάχιστον μέχρι και τον Μάρτιο του 2009. Ο υπουργός δήλωσε ότι η παρούσα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια υλοποίησης της νέας διοικητικής δομής της χώρας, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια να αποδοδθούν οι απαραίτητοι πόροι. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη ότι τον προσεχή Μάρτιο θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί εκ νέου η οικονομική κατάσταση και με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τους αιρετούς (ότι δηλαδή πρώτα θα δοθούν οι πόροι και μετά οι αρμοδιότητες) θα δρομολογηθούν εκ νέου οι εξελίξεις. Αναλυτικό άρθρο από την Καθημερινή

Tα τμήματα :

 

Στατιστικά στοιχεία κατανομής θέσεων Β' Σειράς ΕΣΤΑ.

 
Αρθρογραφία για τον Καποδίστρια ΙΙ