Välkommen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Essingehill 

Brf Essingehill bildades 2007 och består av tre vackra 40-talshus på Vänskapsvägen 51, 53 och 55 på Stora Essingen. Totalt består föreningen av 43 lägenheter, varav 38 bostadsrätter och 5 hyresrätter.

Fastigheterna är högt belägna på en lugn gata utan genomfartstrafik, ovanför den allmänna badplatsen och småbåtshamnen. På kort gångavstånd når man Essingetorget där 1:ans buss finns, direktlinje till city via Fridhemsplan där anslutning till T-bana finns. Stora Essingen ligger inom tullarna och hör till Kungsholmen.

Unikt och eftertraktat boende med ett av de bästa lägena på ön! 

Stora Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholms innerstad, intill Lilla Essingen i Mälaren. Ön är 73 hektar stor, och omges av Essingefjärden,Essingedjupet, Essingesundet, Klubbfjärden och Oxhålet. Den är kraftigt kuperad. På nordöstra sidan av ön finns Broparken. Stadsdelen gränsar till Fredhäll, Lilla Essingen, Gröndal, Smedslätten, Äppelviken samt till Alvik. På ön finns flera förskolor, en skola, matvarubutik, caféer, pizzerior, sushi, pub, badplats och mycket annat. Här bor man och trivs!