Magnus Olsson

Hej alla E-smarta
Har inte funderat så mycket kring vad jag ska göra ännu, tänkte avvakta första seminariet i alla fall, för att se om det dyker upp något intressant som skulle kunna fungera att göra med mina elever, jag undervisar i So.
 
/Magnus
 
Seminarie 1
Lite tankar kring dagens seminarie. Känns som om man fått lite mer "kött på benen", är inne på att inte göra en wikis, vill försöka koppla mitt arbete till det 1:1 projekt vi ska vara med i. Känns bra att vi har kommit igång, man vet lite kring vad vi förväntas göra, hur vi kan göra det osv
 
 
20 januari
Idag har 1:1 datorerna kommit! Mycket efterlängatde av både lärare och elever!
Är på väg upp till klassrummet nu för att dela ut datorerna, skriva upp serienummer och gå igenom lite grunder med eleverna.
Eftersom jag tänkt att mitt projetk skulle grundas på det 1:1 projekt vi ska vara med i på Ekliden, men samtidigt inte vetat när datorerna skulle komma, har jag inte planerat så mycket ännu, men är sugen på att jobba med google earth, hade funderat på skolportalen men tror inte den är tillgänglig ännu och tiden börjar rinna ut. Alla elever kommer att jobba i wikisar så det är ju också ett alternativ. Vi får se vad som händer framöver.
 
29 januari
 
Inledde en wikis igår för en klass om politik, jag har lagt upp en wikissida för att alla mina 4 klasser, sedan har jag länkat alla 4 vidare till en egen sida. Om det är en bra lösning får vi se framöver, finns kanske en del praktiska problem med att ha alla på samma sida.
 
Eleverna vill även blogga, så jag kommer att starta upp bloggar i mina 2 åttor till att börja med.
 
 
3 mars
Har anmält min redovisning inför avslutningen, 1:1 datorn i klassrummet blev det smått pretentiösa namnet.
Vad gäller synergieffekter i mitt arbetslag, min skola eller bland mina elever. Eftersom de flesta i mitt arbetslag gick e-smart utbildningen förra året, så har de redan ganska bra koll på allt vi gör, google earth väckte intresse hos flera, hur de skulle kunna använda det mer effektivt.
Just nu är det mest fokus i vårt arbetslag kring hur vi ska få allt att fungera rent praktiskt med 1:1 projektet, förhoppningsvis blir det mer fokus på det mer pedagogiska framöver. Andra arbetslag har vi inte så mycket kontakt med, men där finns det säkert många som inte har jobbat med de saker vi går igenom på e-smartkursen.
Comments