Покана

                                                                               До директорите на училища

 

Уважаеми Г-н/Г-жо Директор,

На 19-21.11.2017 г. ще се проведе единадесетото издание на Есенния математически турнир “Академик Стефан Додунеков” (ЕМТ) за ученици от 8-ми до 12-ти клас. ЕМТ е включен в календара за извънкласна дейност на СМБ и се организира със съдействието на Американска Фондация за България (АФБ) и Фондация “Георги Чиликов”. Резултатите от ЕМТ важат за определяне на разширените национални отбори за BOM и EGMO и участват при изчисляването на рейтинга на учениците. Стана традиция условията и решенията на задачите, както и имената на победителите, да се публикуват в сп. Математика.

Състезанието ще се проведе на 19.11.2017 г. (неделя) от 9.00 до 13.30 часа в София в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, бул. “Цар Освободител” №15. То е индивидуално, като ще има индивидуално и отборно класиране. Всеки отбор се състои от 4 ученика от съответния клас. За отборното класиране ще се сумират точките на участниците от съответния отбор. Не се разрешава участие на повече от един отбор от клас от училище, но броят на индивидуалните участници не е ограничен.

С настоящото писмо каним Вашето училище да вземе участие в състезанието. Такса за правоучастие няма.  

АФБ и Фондация “Георги Чиликов” осигуряват средства за награден фонд за индивидуалното класиране, купи за отборно класиране и специална награда. Финансовото обслужване на ЕМТ се извършва от Унимат СМБ ЕООД.

Заявки за участие се приемат на e-mail esenenmt@abv.bg. Моля използвайте само приложения формуляр. Срокът за получаване на заявките за участие е 15.11.2017 г.

 

София, 23 октомври 2017 г.                                        проф. дмн. Петър Бойваленков,

                                                                                             от името на журито на ЕМТ