Покана

До директорите на училища

До председателите на секции на СМБ

Уважаеми Г-н/Г-жо Директор,

Уважаеми Г-н/Г-жо Председател,

На 10.11.2018 г. ще се проведе дванадесетото издание на Есенния математически турнир „Академик Стефан Додунеков“ (ЕМТ) в две възрастови групи: младша възраст (ученици от 5-ти до 7-ми клас) и старша възраст (ученици от 8-ми до 12-ти клас). ЕМТ е включен в календара за извънкласна работа на СМБ и се организира със съдействието на Американската фондация за България и Фондация „Георги Чиликов“. Стана традиция условията и решенията на задачите, както и имената на победителите, да се публикуват в сп. „Математика“.

Резултатите от ЕМТ в старша възрастова група важат за определяне на разширените национални отбори за ВОМ и EGMO и участват при изчисляването на рейтинга на учениците.

Състезанието е индивидуално, като ще има индивидуално и отборно класиране. Всеки отбор се състои от 4 ученици от съответния клас. За отборното състезание ще се сумират точките на участниците от съответния отбор. Не се разрешава участие на повече от един отбор от клас на училище, но броят на индивидуалните участници е неограничен.

Състезанието ще се проведе на 10.11.2018 г. с любезното съдействие на 125. СУ „Боян Пенев“, София, където ще се състезават учениците от младша възрастова група, и на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като състезанието за старша възрастова група ще бъде в Ректората на Университета, бул. „Цар Освободител“ №15.

Американска Фондация за България и Фондация „Георги Чиликов“ осигуряват средства за награден фонд за индивидуалното и отборното класиране. Финансовото обслужване се извършва от „Олимпмат“ ЕООД.

С настоящото писмо каним Вашето училище да вземе участие в състезанието. Такса за правоучастие на учениците в старша възрастова група няма, а за учениците в младша възрастова група е 16 лв. на ученик. Таксата за правоучастие се прeвежда по сметка

ОЛИМПМАТ ЕООД

IBAN: BG73RZBB91551069648216,

BIC: RZBBBGSF,

РАЙФАЙЗЕНБАНК

Заявките за участие се приемат на адрес esenenmt@abv.bg. Моля, използвайте само приложения форуляр. Срокът за подаване на заявките е 05.11.2018 г.