Netiqueta

Aquí hi guardam idees sobre l´estil del nostre grup. 
Què dóna identitat al grup? Què és una organització 2.0?
No serien ben bé normes, sinó allò que ens fa tenir ganes de ser del grup i participar.

Peter Senge. Les organitzacions de la societat en xarxa que funcionen bé es semblen més a  un organisme que a un mecanisme (segles XVII-XX: encara es creia que la realitat funcionava com un rellotge   que es podia planificar, els membres eren vists com  una peça d´un mecanisme que un petit grup controla, les decisions eren verticals). Funcionar com un organisme vol dir veure´ns com un arbre que creix a poc a poc i que canvia cada dia en funció de les interaccions entre els seus membres i amb l´exterior. 

@jlcastilloch ¿Que cómo va a ser la dinámica de #opengamba12? Desconferencia, desclaustro, desdepartamento, desinhibida, desprogramada...

Richard Sennet. Els grups que poden fer avançar la societat del s. XXI no seguiran l´estil dels combats del s. XX. Seran xarxes de grups molt petits i cohesionats. Grups que avançaran al mateix temps que hi haurà avanç personal dels seus membres gràcies a la capacitat d´adonar-te dels seus errors més que dels dels altres o la societat...(allò de  la biga al teu ull i la palla al de l´altre). 

Laurio. Cap de noltros és tan important com la idea que ens uneix. 

@jcastilloch En #opengamba12 vamos a intentar hacer claustro y programación como creemos que debieran ser, no como son #openescuela20#EABE13

Guida. Si s´ha d´anar més lent s´hi va. És més important que tothom se senti el grup com a seu que anar ràpid. Quan anam com a motos hem d´aprendre a frenar  i quan tenim estrés pel ritme ràpid hem d´aprendre a gestionar-lo. 
No et tallis un pèl i no tallis les ales als altres, però al mateix temps escolta els ritmes dels teus companys i aprèn a adequar-hi el teu. Si no ho feim, l´arbre no creixerà equilibrat. Som un organisme viu, no un rellotge.

Laurio

Entre nosaltres al FB: millor un comentari curt que un “m’agrada” (ho podria explicar, però les raons son òbvies).

Proposo que tot@s emprem els hashtags #escolaendavant i/o #MenorcaEdu21 en les nostres entrades al Twitter o FB


Guida. Clima d´humor que et tregui la por de dir el que penses, sigui positiu o negatiu. Que permeti  que cadascú sigui qui és, faixi segons els seus talents. Si un sap rallar, que ralli, si un sap escriure que escrigui, si un sap llegir, que difongui. Només la netiqueta "obligada": interactuar, donar feed-back, opinar. Un grup mor quan s´instal·la la creença de que opinar= voler-se destacar, voler-se fer veure.


Idees per implicar la gent. Com fer que tothom es senti seu el grup i no que es vegi com a d´un petit grup?

  1. Funcionar com una xarxa de grups molt petits. Grups-caliu de no més de 7 persones que es troben bé juntes, que es tenen prou confiança com per permetre avanços personals paral·lels als grups i han dedicat el temps necessari a acordar el seu estil. 
  2. Que tothom hi tengui un paper. Que tothom hagi de fer alguna cosa si hi ha una gran trobada. Exemple: 
Què és una organització 2.0?. 

Bones lectures

Jordi Adell: Claustre virtual


Se ha invertido mucho más en herramientas y recursos que en promover la creación de comunidades de práctica donde los docentes podamos conectar con otros docentes, encontrar la inspiración en el trabajo de otros compañeros y compañeras o saber con quien podemos contar para poner en marcha un proyecto o simplemente resolver una duda. 
Comments