Blogs d'en Josep M. Carbó
Filosofia: Vol 234
Contes: Creuer "Mar de Contes"

PRESENTACIÓ

L'escola de filosofia pretén ser un instrument per a ajudar a la reflexió filosòfica. La filosofia és una recerca, i la premissa bàsica d’aquesta escola és que les persones tenim una enorme capacitat potencial de coneixement que necessita ser estimulada i desenvolupada.  

També partim de la creença que el coneixement no necessàriament ha de venir de persones que el posseeixen i l’imparteixen de forma sistemàtica, sinó que hi ha un camí de recerca que es fa a partir del que som i sabem. La voluntat de fer-lo és imprescindible i el treball conjunt amb altres persones que tenen el mateix anhel pot accelerar-lo i potenciar-lo.

En aquest sentit, l’enfocament de l’escola és socràtic: la llavor del coneixement és dins nostre esperant ser despertada i la comunitat de recerca és un dels mitjans per fer-ho.

L’escola de filosofia és una escola elemental en el sentit que no és per a especialistes. És per a tothom, principiants o experts ja que qualsevol persona que vulgui créixer en el coneixement a partir de les seves pròpies preguntes té un camp ampli per a desenvolupar-se a partir d'on és. Partim de la situació de cadascú, dels seus dubtes, coneixements, creences i opinions pròpies, i les sotmetem a l’estudi o crítica dels altres. Fem trontollar la nostra filosofia per estimular-la, per desvetllar-la, per no quedar estancats en les idees que en algun moment vam adquirir o ens van ser útils i que ara potser ens van petites o ja no serveixen.

L’escola de filosofia no té cap adscripció política, religiosa o ideològica; només el compromís en la recerca de la veritat. L’amor (filos) i la saviesa (sofia) són les úniques guies de l’escola. 

L’escola té un ideari on exposa les premisses bàsiques pel que fa a objectius, mitjans i activitats.

L’escola pot oferir qualsevol activitat que contempli aquest context. Poden ser cursos d’introducció a la filosofia més o menys llargs. Poden ser cursos introductoris de 20 o 30 hores o bé cursos especialitzats en política, ètica, teoria del coneixement, psicologia, metafísica, ... També poden ser xerrades, col·loquis, taules rodones, cafès filosòfics, sessions d’estudi respecte algun tema d’actualitat o d’interès perenne; poden ser lectures col·lectives, sessions de divulgació d’autors, activitats, etc... 

L’escola pot oferir també assessorament filosòfic a persones, grups o institucions.
PROPERES ACTIVITATS

REUNIONS ORDINÀRIES:

La propera serà el 2 de març al punt de lectura del Centre Cívic de Sant Narcís de Girona sobre el tema "La felicitat (Coincidint amb què el 20 de març és el dia mundial de la felicitat)" Presentació a càrrec de la Dolors Batista. Començarem a les 8 i acabarem a 2/4 de 10.(Obert als membres de l'escola i convidats)


XERRADA - COL·LOUI A L'ESCALA
La propera Xerrada - col·loqui serà el dia 10 de març, a les 18,30h. a la Biblioteca de l'Escala.

El proper cafè filosòfic serà el dia 16 de març a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

CAFÈS FILOSÒFICS AL CENTRE CÍVIC PLA DE PALAU DE GIRONA
El proper cafè filosòfic serà el dia 5 de març de 2015.
ACTIVITATS RECOMANADES

Subpàgines (3): acords 2011 recursos recursos
ĉ
Escola de Filosofia edf,
21 maig 2014 , 5:16
Ċ
Escola de Filosofia edf,
22 abr. 2014 , 4:06