L'ESBART AL DIA

L'Esbart Egarenc celebra el 47è Festival Fi de Temporada

Festival 2016

La pedrera del grup del Social acaba el curs amb una gran celebració dedicada als Jocs Olímpics i els seus valors

El regidor de cultura Jordi Flores destaca la llarga trajectòria de l’esbart


L’Esbart Egarenc del Social va celebrar ahir el seu 47è Festival Fi de temporada al Teatre dels Salesians. Els grups espardenya i el juvenil van ser els gran protagonistes de la nit i van oferir un conjunt d’actuacions extraordinàries. Els nens i nenes que formen la cantera de l’Esbart han estat treballant tot l’any per aquesta cita, on mostren tot el repertori de l’any en forma de tres balls de dansa catalana.

Al final de l’acte el regidor de cultura, Jordi Flores, el president de l’Esbart Egarenc, David Capdevila i el del Centre Cultural el Social, Felip Elósegui, van fer els seus parlaments. Tots tres van destacar la bona feina de la pedrera de l’esbart al festival i com això es trasllada al Cos de Dansa. Capdevila va recordar la fita de l’Esbart de la setmana passada a Prada de Conflent on només 3 dels 17 dansaires que hi participaven no havien passat pels grups infantils o juvenil. Elósegui va felicitar a tots els grups i va destacar com la cultura continua present en les joves generacions. Flores va destacar la trajectòria del grup terrassenc, que ja fa més de 50 anys que porta la dansa catalana a la ciutat. 

 

L’Espardenya Groga, nens i nenes de 4 a 6 anys, van oferir Els Cercolets, El Mocador i Aires Celtes. La Blava, de 7 a 9, va fer La Vivaracha, Polca Piqué i Ball Mariner. L’Espardenya Verda, nenes de 10 a 12, van ballar Contrapàs, Flequers i Ball de Bot. El grup Juvenil va oferir el Ballet de Cerdanya, un fragment adaptat de la Quadrilla del Rosselló i L’Estaca. De nou, les danses de creació van destacar fins al punt l’últim ball de tots els grups ho va ser. Abans de finalitzar la primera part les monitores van ballar Bolero de A València Festa.

L’Esbart Egarenc va dedicar la segona part als Jocs Olímpics. Els grups van entrar amb una bandera de cada espardenya amb la cançó de Barcelona del 1992 i es van fer quatre balls dedicats als esports de: la boxa, l’hoquei, la natació sincronitzada i la gimnàstica rítmica. En acabar es van donar els regals a dansaires i monitores i també els diplomes als nens i nenes que canviaven de grup. 
L'Esbart Egarenc guanya el I Concurs de danses catalanes de la Catalunya Nord

Prada de Conflent

El grup del Social aconsegueix el primer premi davant de nou grups de Catalunya i Catalunya Nord


L’Esbart Egarenc del Social de Terrassa es va proclamar ahir campió del I Concurs de Danses Catalanes organitzat per la Federació d’Esbarts del Rosselló a Prada de Conflent. El Cos de Dansa va oferir Airós i Es Jaleo davant d’un gran públic i de nou esbarts de Catalunya i Catalunya Nord. L’Esbart Juventut de Perpinyà es va endur el segon premi i el del Casal de Cultural Dansaire de Manresa el tercer.

El guanyador s’elegia mitjançant un jurat format per dos dansaires de dansa catalana, un professor de dansa catalana, un professor d'escola de dansa i un coreògraf. Segons l’organització, la decisió va ser molt complicada però finalment l’energia que desprenien els dansaires de l’Egarenc va fer decantar la balança.

Ahir a la tarda l’Esbart Egarenc també va participar a la trobada amb l’Esbart de Vacarisses. El Grup Juvenil i Veterans van actuar-hi a les 18:30. 


L'Esbart Egarenc actua a l'ermita de Sant Miquel de Toudell

Viladecavalls

Juvenils i Veterans ballen en motiu de l’Aplec del Maestrat


L’Esbart Egarenc del Social ha actuat a l’ermita de Sant Miquel de Toudell de Viladecavalls. El grup de Juvenils i de Veterans de l’entitat han estat els encarregats de posar la dansa a l’Aplec del Maestrat de Terrassa. Els assistents a l’acte han pogut gaudir d’un repertori variat de danses que els han conduït a diferents regions dels Països Catalans.

Juvenils ha ballat Suit de Cambra, una adaptació de la Jota d’Horta de Sant Joan i Galop de Panderetes de Castelló. Veterans, per la seva part, ha ofert el Ball de Gitanes i Festa Pagesia. 


L'Esbart Egarenc actua a la Seu d'Égara

Actuació a la Seu d'Ègara

El Cos de Dansa actua en motiu de la celebració del XV aniversari de la Fiesta de la Santa Cruz de Canjáyar

L'Esbart Egarenc va ballar a la Seu d'Ègara el passat 15 de maig per la celebració de la Fiesta de la Santa Cruz de Canjáyar. El Cos de Dansa va oferir Es Jaleo, Gallarda del Pou, La Morisca, Balls del Vallès i Galop de Panderetes. 


L'Esbart Egarenc celebra el dia de la mare al Social 

Diada d'homenatge a les mares

Els grups infantils i juvenil posen la dansa a la diada d'homenatge de l'entitat


Com cada any l’Esbart Egarenc ha participat a la Diada d’Homenatge a les Mares del Social de Terrassa. Després de la ballada de sardanes per part del grup Amunt i Avall i de la lectura de l’al·legoria a les mares, els grups infantils, juvenil i el Cos de Dansa han ofert una actuació amb un ampli repertori.

Els de l’Espardenya Groga (de 4 a 6 anys) han fet el Ball Francès i Cercolets, l’Espardenya Blava (de 7 a 9 anys) han ballat Tio Tio i Ball de Ballestes, l’Espardenya Verda (de 10 a 12 anys) han ofert Ball de l’Ós i Pastoril. Al seu torn, el grup Juvenil de l’Esbart ha ballat Marina i Jota d’Horta de Sant Joan. Per acabar l’actuació el Cos de Dansa ha fet el Galop de Panderetes. En acabar el públic s’ha pogut unir als dansaires i han ballat l’Estapera de Terrassa conjuntament. L'Esbart Egarenc del Social celebra Sant Jordi

Sant Jordi

Juvenils i Veterans actual al Centre cívic Alcalde Morera de Can Palet L’Esbart Egarenc del Social de Terrassa ha actuat per celebrar Sant Jordi al Centre Cívic Alcalde Morera de Can Palet. Els grups de Juvenils i Veterans han ofert un ampli repertori per tot el públic que avui celebrava la diada al centre. En acabar l’actuació l’esbart ha ballat una sardana amb els assistents i han fet un petit berenar de germanor.

Juvenils ha ballat Empúries, Suit de Cambra i una adaptació de l’Horta de Sant Joan. El grup de Veterans, per la seva banda, ha ofert el Ball de Plaça de Terrassa i les Danses de Castellterçol. Tots dos grups, plegats, han ballat el Galop de Panderetes. Fa dos anys Juvenils ja va actuar a Can Palet celebrant, precisament, la diada de Sant Jordi.

L'Esbart Egarenc porta la dansa catalana a Canjáyar

Actuació a Canjáyar


El grup terrassenc actua al poble d'Almeria per les Fiestas Patronales

L'Esbart Egarenc del Social de Terrassa ha fet un viatge "exprés" a Canjáyar aquest cap de setmana per actuar-hi durant les Fiestas Patronales de la Santa Cruz del Voto. El Cos de Dansa ha ofert una extensa actuació abans i després dels parlaments que inauguraven la celebració. 

El Cos de Dansa va oferir a la primera part, Ball Cerdà, Espunyolet, Airós, l'Hereu Riera, Gallarda del Pou i Es Jaleo. Després dels parlaments van tornar-hi amb força amb Tal·lara, Rapsòdia, Velatori, Morisca, Balls del Vallès i Galop de Panderetes. Davant d'un públic que no està acostumat a aquest folklore, els dansaries van poder mostrar una extensa representació de balls dels Països Catalans. Al final de l'actuació, el Social va entregar una figura de la Xemenia Almirall a l'Alcalde de la població, i va rebre un obsequi del consistori.

L'any 2005 l'Esbart Egarenc ja va ballar a Canjáyar i va tornar a Fuenjirola tres anys més tard per la Fira de les cultures. Cada any el grup terrassenc actua a la Seu d'Ègara en motiu de les festes de Canjáyar, ja que Terrassa té una important Associació d'amics i veïns. 


L’Esbart Egarenc participa a la Festivitat de la Patrona del Social

Patrona del Social

El Cos de Dansa balla després de la missa per commemorar el dia 

Danses de Vilanova   

L’Esbart Egarenc va actuar ahir al Centre Cultural el Social per celebrar la Festivitat de la Patrona de l’entitat. El Cos de Dansa va ballar un repertori ampli davant dels amics i socis del centre terrassenc. L’Esbart va presentar Danses de Vilanova, Gitanes de Rubí, Airós i Galop de Panderetes.

El Social de Terrassa va celebrar el dia de la Patrona amb una missa, la ballada de danses catalanes, l’actuació del grup de Sardanes Amunt i Avall de l’entitat i un dinar de germanor.


L'Esbart Egarenc del CCS actua a Piera

Gala Benèfica

El Cos de Dansa balla a la XVII Gala Benèfica per recollir aliments

Balls del Vallès. Per veure totes les fotografies feu clic aquíL’Esbart Egarenc del Social de Terrassa va ballar diumenge al Teatre Foment de Piera. El Cos de Dansa va participar a la IV Gala Benèfica pel Gran Recapte d’aliments organitzada per la localitat de l’Anoia. L’Esbart va actuar juntament amb altres entitats i grups de dansa i música. El Cos de Dansa va oferir l’Espunyulet del Berguedà, Balls del Vallès i Galop de Panderetes.

Des de l’Egarenc es valora molt positivament l’actuació. David Capdevila, president de l’entitat, explica que “ballar per una bona causa sempre és una gran incentiu, més encara si ballem davant un públic tan entregat com el que vam tenir”. Capdevila també dóna les gràcies a Piera televisió i a Lucky Albert, organitzador de la gala, per l’oportunitat de fer arribar l’Esbart Egarenc fins a altres poblacions catalanes.

Aquest cap de setmana l’Esbart Egarenc també ha participat en el nomenament del Terrassenc de l’Any amb el grup Juvenil.


L'Esbart Egarenc del CCS participa a la Festa Major de Viladecavalls 

Actuació a Viladecavalls

Juvenils i Veterans ballen per les festes de Sant Martí 

Jota d'Horta de Sant Joan. Per veure totes les fotografies feu clic aquí

L'Esbart Egarenc del Social de Terrassa va ballar el passat diumenge per la Festa Major d'Hivern de Viladecavalls. Després de la sortida d'ofici, els grups de Juvenils i Veterans de l'Egarenc van oferir un ampli repertori a la Plaça de l'Església. La Festa Major d'Hivern de Viladecavalls, que coincideix amb Sant Martí, vol recuperar les tradicions, les arrels, la identitat i les tradicions del nostre poble. 

L'Esbart va oferir el Ball del petó, Festa Pagesia, Carnavalesca i Gitanes del Vallés per part de Veterans i Suit de Cambra, Jota d'Horta de Sant Joan i Galop de Panderetes per part dels Juvenils. En acabar tots junts, amb el públic participant, van ballar una sardana. 


L'Esbart Egarenc celebra l'assemblea general del curs 2014-15

Assemblea General

El president, David Capdevila, destaca els canvis que ha dut a terme l'entitat


L'Esbart Egarenc del Social de Terrassa ha celebrat l'assemblea general del curs 2014-15. El president de l'entitat, David Capdevila, ha destacat els canvis que s'han dut a terme, tant a nivell d'estructures com de personal. Un d'ells ha estat el nombrament de la sala d'assaig com a Sala Pere Fainé el passat mes de març. No només ha canviat de nom sinó també d'aspecte ja que l'Esbart i el Social han fet una gran inversió per millorar el parquet, la pintura i l'equip de música en el cas de l'Egarenc. 

D'altra banda David Capdevila ha donat la benviguda a la nova direcció artística: Natàlia Trullàs i Marc Vallejo i a la secretaria: Gemma Ferrer. El president ha agraït la feina a Patxús Casals fins ara directora artística i secretària de l'Esbart. L'Assemblea també ha aprovat el pressupost pel curs 2015-16. 

L'Esbart Egarenc ha dut a terme 42 activitats aquest curs. Les més destacades han estat l'actuació en conjunt amb el Grup Mediterrània i la participació dels grups infantil i juvenil a dues trobades d'esbarts, així com la dels Veterans a la Roda Catalònia. L'entitat encara aquest nou curs amb moltes il·lusió, empenta i nous projectes artístics. L'Esbart Egarenc del CCS col·labora amb el Banc de Sang 

Actuació al Passeig

El Cos de Dansa actua per animar a la gent a fer donacions 

Gitanes de Rubí. Podeu veure totes les fotografies aquí 

L'Esbart Egarenc va ballar dissabte al Passeig en col·laboració amb la marató de sang del Banc de Sang i Teixits de Terrassa. El Cos de Dansa va oferir l'Espunyulet del Berguedà, l'entrada de Gitanes de Rubí i el Galop de Panderetes. Per acabar l'actuació van convidar el públic a ballar l'Estapera. L'Esbart Egarenc del CCS actua a l'Aplec de Sant Miquel de Toudell 

L'Esbart a Viladecavalls

Juvenils i Veterans ballen un ampli repertori a la sortida de missa de l'Ermita


L'Esbart Egarenc del Centre Cultural el Social va actuar el passat diumenge a Sant Miquel de Toudell a l'aplec anual de l'Ermita de Viladecavalls. El grup de Juvenils i de Veterans van protagonitzar una gran actuació amb un ampli repertori. L'esbart s'ha convertit en un habitual d'aquesta festa ja que sempre posa el punt de dansa a la celebració en acabar la missa. 

Per part de Juvenils es va oferir Suit de Cambra, Jota de l'Horta de Sant Joan Marina. Els Veterans van ballar Parado de Valldemossa, Marsuliana, Festa Pagesia, Cascavellada, Ball del Petó, Carnavalesca i l'Alguer. L'últim ball va ser Galop de Panderetes pels dos grups conjuntament. En acabar l'actuació l'esbart va convidar als assistents a ballar una sardana.  


L'Esbart Egarenc del CCS participa a Terrassa Ciutat Gegantera 2015 

Concert amb la Carrau

El Cos de Dansa actua amb els grups de cultura popular al concert de La Carrau 


L'Esbart Egarenc va participar ahir en el concert de La Carrau, un dels actes principals de Terrassa Ciutat Gegantera 2015. El Cos de Dansa va acompanyar amb una jota el grup a la cançó Rumba del Nord. 

A l'acte també hi van participar els Nans de Terrassa, els Geganters de Terrassa, els Bastoners, la colla sardanista Amunt i Crits, Tabalers, Diables i la Pajara de Terrassa. 


L’Esbart Egarenc del CCS inaugura la Fira del Mercat Modernista de Canet

Trama a Canet

L’Espectacle ‘Trama’ obre les activitats del cap de setmana dedicades al tèxtil 

Infants. Podeu veure totes les fotografies aquí 

L’Esbart Egarenc del Social va tornar a presentar el seu espectacle de creació pròpia ‘Trama’ lluny de Terrassa. En aquesta ocasió, el grup popular va inaugurar la 8a Fira del Mercat Modernista de Canet de Mar el divendres 18 de setembre. Per David Capdevila, president de l’Egarenc va ser “una oportunitat per tenir presència en un lloc on el modernisme pren la importància que es mereix”.

Va ser divendres al vespre a la Plaça Universitat de Canet en un espai que l'Esbart Egarenc va haver d'adaptar per escenificar Trama el millor possible. Els col·laboradors i "manxaires" de l'esbart van treballar de valent per convertir la plaça de Canet en la fàbrica on passa l'acció de Trama. 

‘Trama’ i Canet es van trobar a l’última Fira Modernista de Terrassa quan la ciutat buscava un espectacle per la inauguració i l’esbart nous públics. De seguida hi va haver entesa a causa del motiu de la fira: el tèxtil. “Trama vol ser un homenatge als treballadors de les fàbriques tèxtils i vol transportar el públic a través de la dansa i la música a principis del segle XX” explica Natàlia Trullàs, coreògrafa de ‘Trama’.
 L'Esbart Egarenc del CCS actua a Can Gonteres per la Festa Major

Actuació a Can Gonteres

El Cos de Dansa i Veterans ofereixen un ampli repertori per finalitzar la temporada

 
 

L’Esbart Egarenc va actuar el passat diumenge en motiu de la Festa Major de Can Gonteres al Centre Cívic del barri. Cos de Dansa i Veterans van ser els grups encarregats d’interpretar els diferents balls populars davant dels veïns del barri que participaven a la festa.

L’Esbart Egarenc va oferir un total de vuit balls. El Cos de Dansa va fer Mediterrània, Airós, Ball Pla de Sant Mateu, Tal·lara i Es Jaleo. El grup de Veterans va ballar l’Alguer, Balls del Vallés i Festa Pagesia. 


La Festa Major de l'Esbart Egarenc 

Festa Major 2015

La temporada acaba amb una gran participació de l'esbart en els actes més destacats de la ciutatL'Esbart Egarenc va participar com cada any a la Festa Major de Terrassa de forma molt activa. Dissabte dia 4 de juny el Cos de Dansa i els grups espardenya van ballar a la cercavila popular pels carrers de Terrassa i van acabar a la Plaça Vella amb l'Entrada de Balls del Vallés i l'Estapera. 


Diumenge dia 5 a la sortida d'Ofici de la Festa Major el Cos de Dansa va ballar el tradicional Ball de Plaça amb els regidors i regidores de l'Ajuntament de Terrassa. El ball va ser recuperat l'any 1959 i representa les diferents classes socials de la ciutat (Pubilla, Casats, Solters i Minyons). La pubilla de l'Esbart és la qui ball amb l'Alcalde de la Terrassa. 


Dilluns dia 6 el Cos de Dansa va fer una mostra del seu repertori juntament amb l'Esbart del Vallés al Parc dels Catalans. L'Esbart va oferir Airós, Mediterrània, Ball Pla de Sant Mateu, Tal·lara i Es Jaleo. L'actuació va destacar per les novetats del Cos de Dansa que estrenava fins a tres peces (Airós, Mediterrània i Tal·lara). 

L'Esbart Egarenc del CCS commemora el 1400 aniversari del Concili Egarenc

Moixeranga a la Seu d'Egara

El grup de veterans balla La Moixeranga a l’acte ‘Llum de llum’

Veterans interpretant la Moixeranga. 

L’Esbart Egarenc del Social va actuar a la Seu d’Egara en motiu de la commemoració del 1400 aniversari del Concili Egarenc. En l’acte ‘Llum de llum’ que hi participaven diverses entitats culturals posant la música a la celebració de Sant Pere, el grup de veterans va ballar La Moixeranga.

Aquest any els veterans de l’Esbart Egarenc han ofert La Moixeranga en diverses ocasions ja que el Bisbat de Terrassa la troba un bon complement pels seus actes religiosos. L’última d’aquestes va ser pel Via lucis que va acabar amb l’actuació dels veterans davant la Catedral del Sant Esperit. 


L'Esbart Egarenc actua a la Roda d'Esbarts Catalònia a Arenys de Mar 

Arenys de Mar

El grup de Veterans balla a Arenys de Mar davant d’un públic de més de 250 persones

El grup de veterans ballant Festa Pagesia. Podeu veure totes les fotografies de l'actuació aquí

L’Esbart Egarenc va actuar diumenge a la tarda a Arenys de Mar, en motiu de la Roda d’Esbarts Catalònia. El grup de veterans de Terrassa va ballar juntament amb els de l’Esbart de Granollers, el Jove de Gualba i el Maragall, l’amfitrió. Aquesta va ser la setena actuació de la Roda d’aquesta temporada i va tenir una gran rebuda, amb més de 250 espectadors.

Els veterans de l’Esbart Egarenc van ballar l’Alguer com a dansa que obria l’actuació i també Festa Pagesia i Balls del Vallés. L’assistència del grup de Terrassa va ser d’última hora, ja que un dels grups convidats no hi va poder anar i l’Esbart Maragall volia comptar amb l’Egarenc per suplir aquest lloc.

A l’espectacle també hi van participar tres esbarts més i es van oferir un total de 12 danses molt variades i que permeten a públic veure molts estils diferents de ball català.


L'Esbart Egarenc celebra el 45è Festival Fi de Temporada

Festival fi de temporada 2015

Els grups espardenya ballen un repertori molt variat de danses catalanes i asseguren el futur de l'Esbart

Juvenils amb Aires d'en Serrat. Podeu veure totes les fotografies del festival aquí

L’Esbart Egarenc del Social va celebrar el passat 13 de juny al teatre dels Salesians el 45è Festival Fi de Temporada. Els grups espardenya van ser els protagonistes de l’espectacle amb una mostra d’un repertori molt variat de balls populars i de creació. A la segona part del festival, anomenada “Èxits de casa nostra” els diferents grups van fer un homenatge a les cançons més actuals catalanes.

En acabar l’espectacle, David Capdevila, president de l’Esbart Egarenc, va felicitar a tots els col·laboradors, monitors, pares, mares i dansaires per haver aconseguit fer un festival “molt emotiu” sobre l’escenari. Felip Elòsegui, president del Centre Cultural el Social, va recalcar que “la cultura catalana segueix” i la importància de la joventut en entitats com el Centre Cultural el Social o l’Esbart Egarenc.A la primera part de l’espectacle els grups infantils i juvenil van ballar tres balls cada un. El grup de l’espardenya groga (4-6 anys) van oferir Desfilada, Ball del Mocador i Petits Vailets. La blava (7-9 anys) van ballar Muntanyenca, Vivaracha i Ball Mariner. La verda (10-12 anys) va fer Balls del Vallés, Pastoril i Ball de Bot. El grup juvenil (13-16 anys) va oferir Marina, Jota d’Horta de Sant Joan i Aires d’en Serrat. Per finalitzar-la, les monitores dels diferents grups van ballar Farandola. A la segona part van sonar els èxits de Txarango, Els Catarres, Mar i cel de Dagoll Dagom, Peret i Els Pets.

 
 
 


L'Esbart Egarenc actua amb l'Esbart Manresà

Actuació a Manresa

Els grups de veterans dels dos grups ballen a ManresaL’Esbart Egarenc del Social va actuar ahir a Manresa juntament amb l’Esbart Manresà. Els grups de veterans de Terrassa i el Picapoll de Manresa van ballar plegats en aquesta trobada que es va celebrar a la Plaça de Gispert. Els de l’Egarenc van oferir Suite de Muntanya, l’Alguer, Balls del Vallés i Festa Pagesia.

Aquest any els diversos grups que conformen l’Esbart han participat en vàries trobades d’esbarts, una forma de fer-se veure a altres ciutats i també aprendre d’altres grups que mostren estils diferents. 
L'Esbart Egarenc participa a la Trobada d'Esbarts Infantils de Rubí 

Trobada d'Esbarts Infantils

Els grups infantils i juvenil ballen juntament als dels esbarts de Granollers, Mollet i Rubí 

L'Espardenya Blava ballant Europa. 


L'Esbart Egarenc del Centre Cultural el Social va tornar a participar en una trobada d'esbarts, en aquesta cas la tercera d'infantils organitzada per l'Esbart de Rubí. Dissabte dia 30 l'espardenya groga, blava i verda i el grup juvenil van ballar juntament amb els esbarts de Granollers, Mollet i l'amfitrió. 

L'Espardenya Groga va oferir Desfilada, la blava Europa, la verda Ball de l'ós i juvenils Suit de Cambra. En acabar tots els grups junts van ballar el Ball de Xatos, típic de Rubí, amb l'ajuda dels amfitrions que van mostrar com fer-ho. 

L'Esbart Egarenc i el Grup Mediterrània presenten al Teatre Principal els seus espectacles de creació pròpia 

Trama al Principal

Els dos col·lectius ofereixen Trama i Quadrigènia a Terrassa

Per veure totes les fotografies de Trama feu clic aquí


El passat 17 de maig Esbart Egarenc del Social i Grup Mediterrània de Sant Cugat van ballar al Teatre Principal en una actuació composta pels seus dos espectacles Trama i Quadrigènia. Tots dos Esbarts aposten per una manera diferent de presentar les danses populars, a través d’espectacles que combinen els punts catalans de sempre amb una temàtica original.

Trama es va estrenar l’any 2001 en el context de la recuperació del modernisme terrassenc. L’espectacle de l’Esbart Egarenc és un reflex de la societat industrial de la ciutat a través dels deus balls que l’escenifiquen. Una obra que tracta els temes del treball infantil, la immigració de principis de segle XX, les desigualtats socials i la vida dels obrers terrassencs. Trama és una creació de Jordi Comas i Natàlia Trullàs i ha estat representada en més de quinze ocasions, entre elles a Portugal.

Quadrigènia és més recent que Trama ja que va ser estrenada l’estiu passat a la Festa Major de Sant Cugat. L’espectacle va ser creat per David Gil, Marta Manyoses, Mercè Andrés i Laia Travé i representa la relació entre els quatre elements naturals i la cultura popular catalana. El configuren cinc balls: El treball a la terra (terra), Rosa dels vents (Aire), La baixada d’Isil (foc), Dones d’aigua (aigua) i l’Esclat (els quatre elements fusionats). Aquest any ha participat a l’Espai A, el circuit d’espectacles amateurs de Catalunya. Una experiència que va viure l’any passat l’Esbart Egarenc amb Trama.

L'Esbart Egarenc participa a la Fira Modernista de Terrassa 

Fira Modernista 2015

El grup Espardenya Verda s'estrena i el grup del Social té una gran presència en les activitats del cap de setmana 

Com cada any, l’Esbart Egarenc del Social va posar la dansa a la Fira Modernista de Terrassa. Durant tot el cap de setmana es va poder gaudir pels carrers de la ciutat de cercaviles i balls del grup egarenc. Enguany, però, l'Espardenya Verda també hi va participar amb una cercavila pròpia. 

Dissabte es va poder veure el grup Juvenil des de les 11:45 al centre. Van actuar a la Plaça Vella, el Vapor Ventalló, la Masia Freixa i el Raval de Montserrat. Diumenge les més petites van actuar al Vapor Ventalló, al Museu de la Ciència i a la Masia Freixa. Durant la tarda el grup de Teatre del Social i l'Esbart Egarenc van presentar com cada any Una tarda al Casino. Una obra que cada vegada més s'està convertint en una activat molt reclamada a la Fira Modernista. 

L'Esbart Egarenc celebra el Dia de la Mare al Social 

Dia de la Mare

Els grups infantils i Juvenil són els protagonistes de la popular diada

Desfilada, ballada per l'Espardenya Groga. Podeu verure totes les fotografies de l'actuació aquí


Com cada any l’Esbart Egarenc va homenatjar les mares en una actuació on els més petits van ser protagonistes. Els grups Espardenya, Juvenil i Cos de Dansa van oferir un variat repertori, tancant la celebració del Centre Cultural el Social del Dia de la Mare. Els grups infantils i Juvenil van ballar dues danses mentre que el Cos de Dansa en va oferir una. L’Esbart va actuar després de la ballada de sardanes del grup d’El Social amb la Cobla La Principal de Terrassa i de la lectura del manifest d’homenatge a les mares. 

L’Espardenya Groga va obrir l’actuació amb el Ball de Sant Ferriol, després va sortir a la pista l’Espardenya Blava amb l’Indiot, seguida de la Verda amb el Ball de l’Ós i Juvenils amb Suit de Cambra. A la segona part, l’Espardenya va ballar Desfilada, la Blava Europa, la Verda l’Entrada de Balls del Vallès i Juvenils Empúries. El Cos de Dansa va tancar l’actuació amb Marina. Finalment tots els grups van ballar plegats l’Estapera de Terrassa.


L’Esbart Egarenc participa a la Fira per la Terra de Barcelona

Fira per la Terra

El Cos de Dansa ofereix una actuació al Parc de la Ciutadella on mostra la varietat del seu repertori

Podeu veure la resta de fotografies aquí

L’Esbart Egarenc va ballar en el marc de la Fira per la Terra de Barcelona el diumenge 26 d’abril al Parc de la Ciutadella. El grup terrassenc va oferir una gran varietat de danses de tots els països catalans. L’actuació, íntegra del Cos de Dansa de l’esbart, va tenir una hora de duració i va comprendre les danses de: Ball de Bot, Danses de Vilanova, Marina, l’Espunyulet, Gitanes de Rubí i Galop de Panderetes. Els egarencs també van ensenyar al públic a ballar danses tan conegudes com l’Estapera de Terrassa o la Polca d’Ours.

Aquesta era la tercera vegada que l’Esbart Egarenc participava a la Fira per la Terra, l’última fa nou anys. És una gran oportunitat pel grup ja que permet ensenyar la riquesa de la dansa catalana a persones que no són públic habitual dels esbarts.

L’Esbart Egarenc actua a la Seu d’Égara per festa de la Santa Cruz de Canjáyar

Actuació a la Seu d'Égara

Juvenils i Veterans participen, com cada any, ballant part del seu repertori

Podeu veure la resta de fotografies aquíL’Esbart Egarenc va participar el 26 d’abril a la festa de l’Associació Cultural d’Amics de Canjáyar de Terrassa a les Esglésies de Sant Pere. Juvenils i Veterans van ballar plegats en una actuació amb un escenari ideal, com és el de la Seu d’Égara. Els dos grups van oferir: Suit de Cambra, Alguer, Empúries i Balls de Vallés. En acabar, juntament amb el públic, l’Esbart Egarenc va ballar una sardana per tancar la celebració.

L’Esbart i l’Associació Cultural d’Amics de Canjáyar de Terrassa tenen una molt bona relació i ja fa anys que participen conjuntament. Gràcies a ells, l'any 2007 l'Esbart va poder viatjar a Andalusia per mostrar la dansa catalana; construint així un lligam de germanor entre diverses cultures que conviuen en la mateixa ciutat.Els grups infantils i juvenil de l'Esbart Egarenc actuen a Sant Cugat 

Trobada d'Esbarts infantils

Els més petits participen a la trobada d’esbarts infantils organitzada pel Grup Mediterrània

L'Espardenya Verda

El dissabte 18 d’abril els grups infantils i el juvenil de l’Esbart Egarenc van actuar a Sant Cugat en motiu de la trobada d’esbarts infantils organitzada pel Grup Mediterrània de la ciutat. Els grups espardenya groga, blava, verda i el grup juvenil van oferir un ball cada un juntament amb els esbarts Sant Marçal de Cerdanyola, Rocasagna de Gelida, l’esbart de Mollet i l’amfitrió el Grup Mediterrània de Sant Cugat.

L’espardenya groga de l’Egarenc, amb nens i nenes de quatre a sis anys, van ballar Desfilada; els de la blava, de set a nou anys, van oferir l’Indiot; l’espardenya verda, de deu a dotze, va fer el ball de l’ós i Juvenil, de tretze a setze, Suit de Cambra. Per últim tots els nens i nenes participants van pujar junts a l’escenari per ballar plegats el Rogle. 

Raquel Sànchez, coordinadora dels grups infantils de l’Esbart Egarenc va qualificar la trobada d’un èxit per la bona entesa entre els grups i el bon ambient que es va viure. “Aquest esdeveniment mostra que la dansa catalana segueix viva en els més petits.” va afirmar Sànche“A més aquest tipus d’iniciatives ajuden a afegir nous balls al nostre repertori i motiven als nens i nenes de l’esbart”.La trobada d’esbarts infantils era una de les activitats programades en la celebració del vintè aniversari del Grup Mediterrània. L'Esbart Egarenc ret homenatge a Pere Fainé

Bateig de la sala

L'Esbart bateja la sala d'assaig amb el nom del seu fundador en motiu del centenari del seu naixement


El passat 11 d'abril, l'Esbart Egarenc va celebrar un acte en motiu del fundador de l'entitat, Pere Fainé. La sala d'assaig de l'esbart va ser batejada amb el nom del mateix ja que era el dia del centenari del naixement de Fainé.
 
Mitjans de comunicació de Terrassa i personalitats públiques van assistir a l'acte, que es va tancar amb la ballada de l'Espunyulet. 
L'Esbart Egarenc participa a La Mostra de Terrassa 

La Mostra Cultural

Juvenil i Cos de Dansa van oferir el seu repertori com a representació de la cultura catalana

El Grup Juvenil amb Suit de Cambra. Podeu veure totes les fotografies de l'actuació aquí


L'Esbart Egarenc, com ja és habitual, va participar en La Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa com a grup de cultura catalana. Els grups de Juvenil i Cos de Dansa van ser els encarregats de fer-ho, juntament amb l'Esbart del Vallés, al barri de Sant Pere Nord. Cos de Dansa va ballar Marina, Ball de Bot i Gitanes de Rubí, mentre que Juvenil va oferir Suit de Cambra i Empúries. 

Un any més, doncs, l'Esbart Egarenc segueix col·laborant amb La Mostra de Terrassa que pretén posar en comú diferents cultures a partir de varis aspectes com ara la gastronomia o, per descomptat, la dansa. 

Els Veterans actuen a la Parròquia de Ca n'Anglada 

Actuació a ca n'Anglada

El grup de l'Esbart Egarenc va oferir la Moixieranga un ball que representa la Passió de Crist
L'Esbart Egarenc acomiada l'any amb la festa de l'Home dels Nassos

Festa de Nadal

Els grups infantils també actuen a la Festa de Nadal d'enguany

L'Esbart Egarenc ha acabat l'any amb dues activitats amb gran presència dels grups infantils. El dimarts dia 30, els grups espardenya Groga, Blava i Verda van oferir una petita actuació després de celebrar la tradicional Festa de Nadal. Els pares, mares i amics dels petits dansaires van poder veure els progressos que havien fet els grups espardenya des de principis d'any. L'Espardenya groga va ballar El ball de Sant Ferriol, la blava L'Indiot i la verda La Bolangera de Manresa. El dia 31, com és tradició, l'Home dels Nassos es va passejar per Terrassa i ho va fer acompanyat també dels grups Espardenya de l'Esbart Egarenc. Aquest any, a més, era aquesta entitat la que encapçalava la cercavila.L'Esbart Egarenc participa en el Festival de Dansa de Nou Barris 

Festival de Dansa de Nou Barris

El Cos de Dansa va estrenar dues noves creacions que obren i tanquen l'espectacle

 Per segon any consecutiu, l'Esbart Egarenc va partipar en el Festival de Dansa de Nou Barris, que agrupa cultures de tot el món i que pretén cohesionar el barri a través del ball. Els espectadors van poder veure danses de la Índia o Rússia, a part de les catalanes i espanyoles. L'Esbart Egarenc va ser l'encarregat de representar al ball català i va obrir i tancar el festival. 

 El Cos de Dansa va tenir l'oportunitat en aquesta actuació d'estrenar dues noves creacions: Airós, una coreografia de Xavier Bagà i Mediterrània, tres danses amb música de Maria del Mar Bonet. L'Egarenc també va oferir Ball de Bot durant l'espectacle. 

 


El Grup de veterans actua per la Festivitat de Sant Martí a Viladecavalls

Esbart Egarenc a Viladecavalls

L'Esbart Egarenc dedica l'actuació al nou rector de la poblacióEl grup de Veterans va actuar el passat 17 de novembre per la Festivitat de Sant Martí a Viladecavalls. Després de la missa d'ofici, i com un benvinguda al nou rector, l'Esbart Egarenc va oferir part del seu repertori i va animar al públic a ballar una sardana amb tots ells. 


L'Esbart Egarenc actua en el Festival de Sopes del Món de Torresana 

Actuació a TorresanaEl Cos de Dansa aporta la part de cultura catalana a la festa amb un repertori molt estens 

Ball de Bot. Per veure totes les fotografies de l'actuació feu clic aquí 

L’Esbart Egarenc ha ballat en el VIII Festival de les sopes del món que organitza l’Associació de Veïns de Torresana. El Cos de Dansa ha ofert un repertori molt variat als veïns del barri terrassenc que s’han acostat per assistir a la tradicional festa. Cada any l’Associació de Veïns de Torresana intenta que grups de cultura catalana de Terrassa participin al festival i aquest any ha estat el torn de l’Esbart Egarenc.

A més de ballar quatre danses tradicionals dels països catalans; Ball de Bot, Marina, Gitanes de Rubí i Galop de Panderetes, l’Esbart també ha volgut que el públic participés. Ha fet dos petits tallers amb l’ajuda de dansaires i els veïns per ensenyar balls tradicionals molt coneguts a Terrassa com són l’Estapera i la Polka d’Ours.

L’Esbart ja aposta moltes vegades per aquest tipus d’actuacions on combina tallers amb presentació de danses del seu repertori, per tal que arribi la cultura folklòrica catalana a tots els públics
.

L’Esbart Egarenc actua a la Marató de Sang de Terrassa

Actuació a la Font VellaEl Cos de Dansa participa en els actes de cultura de dissabte per aquesta causa solidària L’Esbart Egarenc va actuar en el marc de la Marató de Sang de Terrassa el passat 18 d'octubre al vespre. El Cos de Dansa va oferir dos balls al carrer Font Vella per tal de promoure la donació de sang, igual que altres entitats de cultura popular egarenca que van exhibir-se en el marc d’aquesta causa solidària.

El Cos de Dansa va presentar Marina i Galop de Panderetes. A l’acabar l’actuació el públic va poder participar a la festa i es va unir a l’Esbart per ballar tots plegats l’Estapera. Una actuació a l’aparador de tots aquells que passejaven pel centre de Terrassa atrets per les múltiples mostres culturals que s’hi oferien.

La participació de l’Egarenc a la Marató de Sang no és nova ja que el grup terrassenc porta molts anys actuant en aquesta causa per tal d’aconseguir més donants.

L'Esbart Egarenc actua a la Festa Major de Vallgorguina


Actuació a Vallgorgina

El grup de Veterans balla per tancar els actes del poble el diumenge a la tarda

Actuació a Vallgorguina. Per veure totes les fotografies feu clic aquí 

L'Esbart Egarenc va ballar per la Festa Major del poble de Vallgorguina aquest cap de setmana. El grup de veterans va interpretar Suite de Muntanya, Balls dels Vallès, Espunyulet, l'Alguer i Marina davant d'un centenar de persones. En acabar van convidar al públic a participar en una Sardana per acabar la festa.

El grup de Veterans tornarà a actuar el cap de setmana que ve, iniciant així la nova temporada de l'Esbart EgarencL'Esbart Egarenc acaba la temporada amb una gran presència a les Festes Majors de Terrassa

Últimes actuacions de la temporada

Totes les seccions participen en les últimes actuacions del curs

L'Esbart Egarenc dóna per tancada la temporada després de ballar en diverses Festes Majors de Terrassa.

Del dia 5 al 7 de juliol, durant la Festa Major de Terrassa, el grup egarenc va tenir una gran presència pels carrers de la ciutat; el dissabte amb la popular Cercavila, on Cos de Dansa i els grups infantils i juvenil van recórrer el centre animant als terrassencs amb balls coneguts com ara l'Estapera o la Polka d'Ors. 

Podeu veure totes les fotografies de la Cercavila aquí

Diumenge 6 de juliol, després de la Sortida d'Ofici, el Cos de Dansa va interpretar el popular Ball de Plaça de Terrassa, que es remonta a l'any 1959 quan a la sortida de missa, tots els egarencs es reunien per ballar-lo i es podien veure representades totes les classes socials de la ciutat. Actualment els regidors i regidores de l'Ajuntament són els protagonistes ja que interpreten amb els dansaires de l'esbart una petita part d'aquest popular ball. 

 
Ball de Plaça. Podeu veure totes les fotografies aquí 

 La pluja impedeix que el Cos de Dansa actui el dilluns de Festa Major i des de l'Ajuntament s'està estudiant repetir-la un altre dia

La ballada de balls populars protagonitzada pels dos esbarts terrassencs Egarenc i del Vallès, va haver de ser suspesa a causa de la pluja el dilluns de Festa Major. L'Ajuntament de Terrassa ja està treballant perquè aquesta actuació, en la qual el Cos de Dansa havia treballat la major part del curs, es pugui repetir més endavant.  

L'Esbart Egarenc també va actuar en la Festa Major de Ca n'Anglada divendres 11 de juliol. Cos de Dansa i Veterans van interpretar Ball de Bot, una sardana, Marina i Galop de Panderetes. 

Ball de Bot. Podeu veure totes les fotografies de l'actuació aquí

Ja s'està treballant en la pròxima temporada, en la qual s'esperen tants o més reptes que aquesta. Des de l'Esbart Egarenc us desitgem un bon estiu! 


Veterans actua en la IX Roda d'Esbarts Catalònia a Arenys de Mar 

l'Esbart Egarenc a Arenys de Mar

L'Esbart Egarenc va ser un dels quatre en participar en aquest festival el passat 22 de juny

L'Alguer. Podeu veure totes les fotografies de l'actuació aquí

El grup de Veterans va actuar en la IX Roda d'Esbarts Catalònia que es va celebrar diumenge 22 de juny a davant de l'antiga fàbrica Calisay a Arenys de Mar. El grup terrassenc va ser un dels quatre esbarts participants del festival, juntament amb l'Esbart de Granollers, l'Esbart jove de Gualba i l'Esbart Maragall d'Arenys.
  
L'Egarenc va interpretar Suit de Muntanya, l'Alguer i Marina. Com a cloenda de l'actuació, tots quatre esbarts van ballar una Entrada de Gitanes. El temps va acompanyar i un gran públic va poder gaudir de les danses catalanes que van presentar aquesta varietat d'esbarts de tot el territori. 

No és la primera vegada que els grup de veterans actua juntament amb el d'Arenys de Mar. En el V festival de Veterans van rebre el grup del Maresme com a esbart convidat. 
Els grups infantil i juvenil celebren el Festival de Final de Temporada

Festival Fi de Temporada 2014

La nit de dissabte acaba convertint-se en una gran festa en la qual els grups espardenya demostren tot el que han après durant el curs

El Grup Juvenil interpretant Havanera. Podeu veure totes les fotografies aquí

L'Esbart Egarenc, un cop més, va celebrar el Festival de Final de Temporada dels grups infantil i juvenil el passat 14 de juny al Teatre dels Salesians. Els grups Espardenya groga, blava, verda i Juvenils van oferir un repertori molt variat de danses catalanes, on hi van destacar les de creació pròpia, cada any més presents en el festival i més originals. 

Des de l'Esbart es va destacar la gran feina que s'havia fet durant el curs i com es va veure reflectida sobre l'escenari. Raquel Sànchez, coordinadora dels grups espardenya, afirmava que "cada any veiem un nivell més alt i danses més diferents". L'Esbart Egarenc ja fa anys que creix en nombre de nens i nenes que decideixen aprendre les danses catalanes que identifiquen el conjunt terrassenc. 

En aquesta edició del festival el grup Espardenya groga va interpretar Ball de Cascavells, Petits Vailets i La Desfilada; l'Espardenya blava, per la seva part, va ballar Polka de Mont, Disfressada de vailets i La Muntanyenca; l'Espardenya verda va oferir Ball Mallorquí, Ball de l'Ós i Balls del Vallès; Juvenils va interpretar Havanera, Marina i Impressions simfòniques. Cada grup va aportar, al menys, un ball de creació pròpia que va poder donar un toc molt innovador al festival. 

La segona part de la nit va estar protagonitzada per èxits de tots els temps que van fer animar als més petits, al públic i a les monitores, que van convertir l'escenari en una pista de ball disco.

La gresca final a dalt de l'escenari, amb tots els grups espardenya presents

L'ambient de festa es va encomanar fins i tot a les autoritats, que van engrescar-se a oferir els seus propis passos de ball durant els parlaments que van tancar el festival. Amadeu Aguado, regidor de cultura de l'Ajuntament de Terrassa i Felip Elòsegui, president de El Social, van destacar el treball que cada any fa l'Egarenc per fer possible nits com aquestes. 


L'Esbart Egarenc actua a la Seu d'Ègara en les festivitats de Canjáyar

L'Esbart a la Seu d'Ègara

El grup Juvenil i Cos de Dansa van oferir un variat repertori per celebrar la Fiesta de la Santa Cruz amb el col·lectiu andalús de Terrassa

 
El Cos de Dansa ballant Galop de Panderetes. Per veure totes les fotografies de l'actuació feu clic aquí

L'Esbart Egarenc va participar aquest diumenge en les festivitats de Canjáyar a la Seu d'Ègara en motiu de la "Exactación de la Santa Cruz de Voto". L'Esbart va interpretar diverses danses juntament amb altres grups populars de la ciutat davant d'un dels racons més emblemàtics de la ciutat. 

Tant Juvenils com Cos de Dansa van participar en l'actuació on es va poder gaudir dels balls: Gitanes de Rubí, Suite de Cambra, Danses de Vilanova, Empúries i Galop de Panderetes. 

El grup terrassenc té una gran relació amb l'Associació Andalusa d'Amics de Cajáyar creada a Terrassa. Gràcies a ells, l'any 2007 l'Esbart va poder viatjar a Andalusia per mostrar la dansa catalana, construint així un lligam de germanor entre diverses cultures que conviuen en la mateixa ciutat. Trama posa el punt final a la Fira Modernista

Trama torna a casa

L'Esbart Egarenc va ser l'encarregat de tancar les activitats del cap de setmana i d'anunciar el tema de l'any vinent
Per veure totes les fotografies de l'espectacle feu clic aquí

El diumenge passat Trama va tornar a casa. L'espectacle de creació pròpia de l'Esbart Egarenc va ser representada a l'edifici del mNACTEC en un escenari idoni per fer-ho. El museu de la ciència de Terrassa va transportar a dansaires i a un nombrós públic a l'època en què s'emmarca l'obra. 

Per l'Esbart el que es vagi triar Trama com a cloenda de la fira li va donar una gran rellevància a l'espectacle i això es va notar amb les prop de 400 persones que van assistir a la funció. A més, l'Esbart Egarenc va ser l'encarregat d'anunciar el tema de la XIII fira terrassenca que anirà dedicada a Josep Oller, artífex de la sala Moulin Rouge de París.  

Aquest ha estat un any molt especial per l'Egarenc i Trama. Al gener va ser representada a Portugal com a cloenda de la reunió de l'Associació de Col·lectivitats Europees Tèxtils, i va ser una oportunitat per fer-se veure a altres països del continent. També va ser reconeguda com un dels espectacles de dansa escollits en l'Espai A i que van permetre que l'Esbart Egarenc portés Trama a Sant Andreu de la Barca.


La XII Fira Modernista de Terrassa acaba amb una gran participació de l'Esbart Egarenc

L'Esbart a la Fira Modernista

Juvenils, Veterans i Cos de Dansa van actuar en diverses activitats del cap de setmana, mostrant la dansa catalans pels carrers de la ciutat

Com cada any, l'Esbart Egarenc va participar en la Fira Modernista de Terrassa. No només va ser l'encarregat de cloure la d'enguany, sinó que també altres seccions de l'entitat van participar activament en les activitats del cap de setmana. 

       Juvenils a la Masia Freixa

Dissabte al matí, el grup Juvenil va actuar pel centre de Terrassa oferint una petita mostra del seu repertori. A la nit, el grup de Veterans va col·laborar juntament amb altres entitats de la ciutat en el concert "Cants d'un Poble" al Teatre Principal. Els dansaires del grup van gaudir especialment de l'acte que va ser molt emotiu. 

Veterans, després d'haver ballat les Danses de Castellterçol. Per veure totes les fotografies de l'espectacle feu clic aquí 

En aquesta XII edició de la fira, el Cos de Dansa també va actuar en l'obra "Una Tarda al Casino" amb el grup de teatre de El Social. Un cop més, l'acte va aconseguir un públic massiu. Per David Capdevila, president de l'Esbart Egarenc, "la Fira Modernista ja és un acte considerat com a propi ja que hi porta participant des de fa 12 anys". 
L'Esbart Egarenc celebra la Diada d'Homenatge a les Mares a El Social

Dia de la Mare

Els grups Espardenya, Juvenil i Cos de Dansa han actuat en motiu del Dia de la Mare

 L'Espardenya Verda ballant la Bolangera de Manresa. Si voleu veure totes les fotografies de l'actuació feu clic aquí 

Com cada any petits i grans de l'Esbart Egarenc han participat en la Diada d'Homenatge a les Mares que organitza El Social. Espardenya Groga, Blava i Verda, Juvenils i Cos de Dansa han ofert part del seu repertori davant d'un nombrós públic. 

En l'acte també s'ha pogut gaudir d'una ballada de sardanes i s'ha llegit un manifest en homenatge a les mares. La celebració ha finalitzat amb una interpretació de l'Estapera per part de tots els dansaires. 

Els balls presentats han estat Cascavells, Europa, Bolangera de Manresa, Suite de Cambra, El Patatuf, Infants de l'espectacle Trama, una adaptació de Balls del Vallès, Empúries i Gitanes de Rubí.   


L'Esbart representa la dansa catalana a la segona Mostra de Danses Internacionals a Terrassa

Actuació al Centre Parroquial de la Santa Creu

El grup ha tancat l'acte on s'han pogut veure interpretacions de set cultures diferents

Galop de Panderetes. Per veure totes les fotografies de l'actuació feu clic aquí

L'Esbart Egarenc va actuar en la segona Mostra de Danses Internacionals del Centre Parroquial de la Santa Creu a Terrassa. L'esbart va ser el representant de la dansa catalana en un acte on sis grups més van interpretar balls de diferents cultures mundials.

Tot i no haver participat encara en la mostra de la Santa Creu, els de l'Egarenc ja havien actuat en el marc d'altres mostres de danses internacionals presentant el folklore català al costat d'altres cultures. Des de l'Esbart Egarenc es va veure com un "honor" el fet que s'hagi cridat un col·lectiu de la ciutat per la mostra.

El Cos de Dansa va interpretar Marina, Espunyulet, Gitanes de Rubí i Galop de Panderetes per tancar la Mostra de Danses Internacionals d'aquest any.  


Veterans també actua en motiu de la diada de Sant Jordi en col·laboració amb la Creu Roja

Veterans al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany

L'Esbart va actuar el passat dissabte al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany en un acte per la gent granTambé el grup de Veterans de l'esbart va voler celebrar la diada de Sant Jordi el cap de setmana passat. En col·laboració amb la Creu Roja en un acte per la gent gran, els de l'Egarenc van interpretar Pagesos, Carnavalesca i Galop de Panderetes. El grup de Veterans va fer gaudir a 250 persones de les seves danses en motiu de la diada. 

No és la primera vegada que l'Esbart Egarenc col·labora amb l'associació de la Creu Roja, que ja ha comptat diverses vegades amb el grup terrassenc. Veterans es mostra molt satisfet amb l'actuació i amb la rebuda que va tenir entre el públic.  


El grup Juvenil actua per Sant Jordi al centre cívic Alcalde Morera de Terrassa

Actuació a Can Palet

Els dansaires van oferir tot el seu repertori per l'Associació de Dones de Can Palet

El grup Juvenil interpretant Suite de Cambra. Rosa Pastor

El grup Juvenil de l'Esbart Egarenc va actuar en l'acte de celebració de Sant Jordi de l'Associació de Dones de Can Palet. Davant d'una trentena de persones, els joves de l'Egarenc van ballar Suite de Cambra, una jota, Marina i la dansa de creació Empúries. 

Aquesta associació va voler comptar amb el grup juvenil després de veure la seva participació a la campanya contra la violència de gènere el novembre passat. Un fet que demostra que els joves de l'Esbart Egarenc pugen amb molta força. 


Els grups espardenya col·laboren en l'acte 'Una oportunitat per l'Ainhoa'

Una oportunittat per l'Ainhoa

Els més petits de l'Esbart Egarenc van ballar per ajudar a la nena terrassenca juntament amb altres grups de la ciutat

 

Espardenya groga, blava i verda van oferir el passat diumenge dia 6 d'abril el seu repartori en l'acte solidari 'Una oportunitat per l'Ainhoa'. Els més petits de l'esbart van actuar juntament amb altres grups populars de Terrassa per la recaptació de fons per pagar el tractament per Ainhoa que pateix un retràs del desenvolupament. 
Els grups espardenya van interpretar Bolangera, El Patatuf, 'Infants' de l'espectacle Trama, un fragment de Balls del Vallès i l'Estapera i van demostrar tot el que han après aquests últims mesos a les Escoles de Dansa. 
L'acte va recollir un total de 6000 € i va  tenir una gran acollida a la ciutat. 


L'Esbart actua amb la Cobla La Principal de Terrassa en un concert solidari

Concert de la Cobla La Principal a l'Auditori de Terrassa

Els grups Espardenya Verda, Juvenil, Cos de Dansa i Veterans van actuar el passat 4 d'abril

Per veure totes les fotografies de l'actuació feu clic aquí.

L'Esbart Egarenc va oferir un repertori variat de danses a ritme de cobla a la segona part del concert solidari el passat 4 d'abril. L'Espardenya Verda, Juvenils, Cos de Dansa i Veterans van participar a l'acte de la Cobla La Principal de Terrassa.

Davant d'un nombrós públic a l'Auditori Municipal de la ciutat, l'Esbart va interpretar danses com A València Festa!, Marina o Pagesos amb la música dels de Jordi Nuñez. Els diners recaptats en el concert van anar dirigits a Càritas.

El grup de veterans de l’Esbart Egarenc celebra el seu 

cinquè festival amb el Maragall d’Arenys de Mar com a convidat

Cinquè Festival de Veterans

Els dansaires actuaran dissabte 29 a les 6 de la tarda a la Plaça Vella mostrant un repertori dels seus balls més representatius

Per veure totes les fotografies, feu clic aquí.


L’Esbart Egarenc juntament amb l’esbart Maragall d’Arenys de Mar actuaran en el V Festival de Veterans dissabte a les 6 de la tarda. A l’escenari de la Plaça Vella de Terrassa es podrà gaudir d’un ampli repertori de danses interpretades pels grups de veterans d’ambdós grups populars.

Aquesta cinquena edició del festival vol mostrar la il·lusió que es manté a l’esbart viva malgrat el pas del temps. “Encara tenim corda i estima per la nostra dansa catalana i gaudim saltant i rient amb molt entusiasme i satisfacció” comenta Frederic Fainé, un dels integrants del grup. La d’enguany comptarà amb la participació de l’esbart Maragall com a convidat.

El festival de veterans va néixer l’any 2000, quan els antics dansaires es van reunir a partir de la celebració de quarantè aniversari de l’Egarenc. A causa dels bons records que va produir aquesta trobada, els dansaires van decidir promoure aquest esdeveniment per demostrar l’empenta que també té l’esbart en el grup de veterans.


L’Esbart Egarenc porta ‘Trama’ a Sant Andreu de la Barca


Trama a Sant Andreu de la Barca

El grup terrassenc estrena la presentació de produccions de dansa de la tercera temporada de l’Espai A amb el seu espectacle de creació pròpia‘Trama’, un cop més, va ser representada més enllà de Terrassa aquest diumenge davant d'una bona afluència de públic a la Societat el Casino de Sant Andreu de la Barca. L‘Egarenc va ser el primer esbart d’aquesta temporada en presentar un espectacle de dansa en el marc de l’Espai A. Tot i ser l’única actuació que se’ls hi ha presentat a través d’aquesta xarxa de produccions amateurs, des de l’esbart s’ha vist com una experiència molt enriquidora.

David Capdevila, president del grup dansaire, comentava després de l’actuació que anar a escenaris com ara el de Sant Andreu de la Barca no hauria estat possible sense l’Espai A i afegia que l’aforament aconseguit era prou satisfactori. Des de l’Esbart Egarenc s’espera que aquesta actuació sigui un aparador per altres escenaris de Catalunya on poder oferir ‘Trama’.

L’Esbart ja ha presentat l’espectacle de creació pròpia més de deu vegades, les últimes dues fora de Terrassa. Una manera d’explicar una part de la història de la ciutat a altres que es puguin sentir identificats amb la vida dels treballadors de l’època industrial de principis del segle XX. Segons Capdevila, hi ha molts escenaris, no només a Catalunya, que podrien acollir ‘Trama’ per l’argument que hi ha al darrera. Ara l’Esbart, a través de la projecció que li ha ofert l’Espai A, espera trobar-los.L’Esbart Egarenc a la Festa de Presentació de la 

tercera edició de l’Espai A

Festa presentació III edició espai A

L’Esbart Egarenc va acudir el passat 6 de febrer a la fàbrica Moritz de Barcelona en motiu de la presentació de la tercera edició de l’Espai A.

Aquest any l’espectacle ‘Trama’ de l’Esbart Egarenc és un dels 20 seleccionats per representar-se en un dels 15 escenaris d’ateneus catalans que participen en el projecte. Unes 200 persones van assistir a l’acte que donava al tret de sortida a aquesta temporada en què l’esbart actuarà a la Societat del Casino de Sant Andreu de la Barca el pròxim 16 de febrer.

En la presentació d’aquesta temporada Lluís Puig, Director de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals de la Generalitat de Catalunya, va destacar que “la feina ben feta dels grups amateurs arriba a tot arreu” i va posar d’exemple l’Esbart Egarenc per haver presentat “Trama” a Guimeraes dues setmanes abans. També va ser molt destacada la presència d’artistes d’arreu del territori. Per altra banda, Salvador Casals, director de la Federació d’Ateneus deCatalunya, va afirmar que l’Espai A “dignificava els grups amateurs” i els permetia poder arribar al pública a través dels ateneus.

En l’acte van actuar l’ Esbart Sant Martí amb un fragment de l’espectacle “Fill de la Terra”, El Grup de Teatre Filagarsa amb “Ménage à Trois” i el Grup Vocal Zetzània. També es van presentar tots els espectacles que havien estat seleccionats per aquesta temporada de l’Espai A i els diferents ateneus que els acolliran.  

Per aconseguir les entrades per anar a veure “Trama” a la Societat del Casino de Sant Andreu de la Barca podeu anar a aquest enllaç.

L'espectacle Trama arriba a Europa


Trama a Portugal

Podeu veure totes les fotografies del viatge a Guimeraes en aquest enllaç

L'esbart egarenc tanca la reunió de l'ACTE presidida per Jordi Ballart a Portugal i aconsegueix captar l'atenció d'altres ciutats industrials de l'associació

L’Esbart Egarenc va presentar el 18 de gener per primera vegada a l'estranger l'espectacle de creació Trama com a cloenda de la reunió a Guimeraes de l'Associació de Comunitats Tèxtils Europees (ACTE).

L'actuació va ser una oportunitat per donar-se a conèixer a altres ciutats de tradició industrial tèxtil i de poder repetir l'experiència a altres països europeus.

"Volíem afegir el  valor cultural a aquesta reunió que sempre es queda només en el camp econòmic" deia l'Alcalde de Terrassa Jordi Ballart que va proposar presentar l'espectacle en el context d'aquesta trobada. Ballart considera que Trama té una gran vinculació amb el món tèxtil i obrer de Terrassa. També altres representants de ciutats europees de l'Acte van sentir-se identificats amb l'obra. Donato Gentile, Alcalde de Biella (Itàlia), admetia després de l'actuació que cada punt de ball de Trama li recordava a la tradició tèxtil d'Itàlia, sobretot de Milà i que per això aconseguia arribar al públic. Natàlia Trullàs, coreògrafa de l'espectacle, reconeixia que "aquí hem vist que la història que hi ha al darrera de Trama s'entén arreu" ja que "l'expressió de resignació, però en certs moments alegre, que els dansaires aconsegueixen plasmar explica l'espectacle i és el que més arriba al públic".

Des de l'Esbart Egarenc es reconeix que presentar Trama a Guimeraes ha estat "dur" per tota la producció que comporta. El grup terrassenc va haver de  preparar una escenografia pròpia per tal de presentar l'espectacle. I per això mateix, des de l'esbart es considera un èxit la rebuda que ha tingut a l'estranger. "Hem obert una porta, la porta d'Europa" deia David Capdevila, president de l'Egarenc, content després de rebre felicitacions dels diferents membres de l'Acte.

El grup terrassenc espera poder tornar portar Trama als escenaris d'arreu d'Europa exportant així "una part de la història de Terrassa, la dels carrers estrets i foscos amb un teler a cada portal. Resignació, il·lusió, dolor, amor i l'alegria de viure. Tot teixit a ritme de teler".


COS DE DANSA

T'agrada ballar?

  • Si vols ballar amb nosaltres, pots venir a la sala d'assaig els dilluns de 10 a 12 del vespre.

  • Publicat a les 7 oct. 2012, 2:54 per Esbart Egarenc
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 1. Mostra'n més »

 
 


esborrany desat a 4:14

Comments