News

BOMOS2i

posted Oct 26, 2012, 3:25 AM by Erwin Folmer

BOMOS2i is beschikbaar als aanvulling op de normale BOMOS2. Waar BOMOS2 een rijk overzicht biedt aan best practices op het gebied van ontwikkeling en beheer van standaarden, gaat BOMOS2i de uitdaging aan om meer richting te geven in specifieke beheer situaties. 

Kickoff Linked Open Data Pilot

posted Jun 27, 2012, 11:03 AM by Erwin Folmer

On September 19th the Kickoff is planned for the Linked Open Data pilot.
More information is available on the Geonovum website.

Website update

posted Jun 27, 2012, 10:59 AM by Erwin Folmer

Today I did a major update on the website:
* "The Seminar" has been updated; including the presentations of the speakers are now available
* The iQMSS is now presented within a Prezi.
* The publications have been updated, just as many other pages...

Interoperability and Open Standards video

posted May 15, 2012, 7:51 AM by Erwin Folmer   [ updated May 15, 2012, 7:55 AM ]

TNO Interoperability & Standards: STOSAG

In the network economy organizations work closely together in chains and find lots of information exchanged. Interoperability enables cooperation between organizations effectively and efficiently. Open Standards can be an important tool to achieve interoperability. TNO supports various sectors in the implementation of interoperability solutions.

STOSAG is used as great example of achieving interoperability within the waste domain.

Invitation for Seminar and Phd Defense "Quality of Semantic Standards"

posted Feb 8, 2012, 12:49 PM by Erwin Folmer

Click here to learn more about the seminar and PhD Defense "Quality of Semantic Standards" which will take place on April 5th at the University of Twente.

Framework for Semantic Standards

posted Dec 12, 2011, 2:51 AM by Erwin Folmer

Together with Boris Otto and Verena Ebner (both from Uni St. Gallen) I wrote a paper introducing the framework for Semantic Standards.
The full title is: A characteristics framework for Semantic Information Systems Standards

It is published within the Information Systems and e-Business Management journal, and available for download within the publication section or directly at:
http://www.springerlink.com/content/b47556g415n6673j/

Presentation XML Amsterdam

posted Oct 31, 2011, 12:05 PM by Erwin Folmer

Below you will find the presentation entitled: Innovative Approaches for Development and Maintenance of Standards held at XML Amsterdam 2011

Radio interview TV Enschede FM

posted Oct 4, 2011, 10:50 AM by Erwin Folmer   [ updated Oct 4, 2011, 10:50 AM ]

Vanmiddag een interview gedaan op de Twentse lokale radio over het kwaliteitsinstrument.

http://www.tvenschedefm.nl/


Hieronder de opname, zowel in MP3 als het open OGG formaat.

Twentse vinding valt goed in de VS

posted Oct 4, 2011, 9:30 AM by Erwin Folmer   [ updated Oct 4, 2011, 9:30 AM ]

03 oktober 2011 

Erwin Folmer, promovendus aan de UT, bedacht een instrument om de kwaliteit van informatie uitwisseling tussen bedrijven te verhogen. Snel de juiste informatie delen is een lastig en duur probleem. De vinding van Erwin Folmer is zo bijzonder dat hij door één van ’s werelds grootste ICT standaardisatieorganisaties, OMG, is uitgenodigd voor de Technical Meeting in Florida. Folmer ’s presentatie is afgelopen week een high light geweest in het OMG-programma.

De uitwisseling van informatie gebeurt nog veel met de hand, met vele fouten, vertraging en kosten als gevolg. Zo wordt geschat dat de Amerikaanse auto-industrie jaarlijks vijf miljard extra kosten maakt door gebrekkige uitwisseling van informatie over bestellingen, facturen en planning. Er zijn elektronische standaarden voor informatie uitwisseling ontwikkeld, maar deze vinden nog niet voldoende aftrek. "Er moet iets schorten aan de kwaliteit van deze standaarden" zo vat Erwin Folmer de motivatie van zijn onderzoek samen. Vandaar dat hij op zoek ging naar een manier om deze kwaliteit te verbeteren. Samen met organisaties voor standaardontwikkeling, bedacht Erwin Folmer een instrument om de kwaliteit van de standaarden te verhogen. Het instrument bevat een uitgebreide set van kwaliteitsaspecten, relevant voor standaarden. Men kijkt als het ware met een bril naar de kwaliteit van standaarden en op basis hiervan stelt het instrument verbetersuggesties voor.

Object Management Group
De Object Management Group is meer dan 20 jaar geleden opgericht om de ontwikkeling en gebruik van ICT standaarden te bevorderen. Naast bekende technische standaarden zoals Corba en UML houdt OMG zich bezig met informatie uitwisseling in vele industriesectoren zoals zorg, telecom, financieel, overheid, defensie en productie. Honderden organisaties wereldwijd zijn lid van OMG en participeren in het standaardisatieproces. Vrijwel elke groot ICT concern en vele kleinere zijn lid van de OMG. Daarnaast zijn organisaties in industrie en overheid die veel gebruik maken van ICT oplossingen vertegenwoordigd.

Meer informatie
Erwin Folmer volgt zijn promotietraject bij de vakgroep ISCM aan de UT, instituut CTIT. Daarnaast werkt Erwin bij TNO en Nederland Open in Verbinding (NOIV). Erwin hoopt begin 2012 te promoveren op het door hem ontwikkelde kwaliteitsinstrument. Contactpersoon bij de afdeling Pers & Publiciteit, drs. Juliëtte Fhij, 053-4892498 en drs. Martine van Hillegersberg, 053-4892410.

http://www.utwente.nl/nieuws/twents-vinding-valt-goed-in-vs1-10 of 42