2011 - Het accent op kinderen

Als we één gevolgtrekking kunnen maken uit de ervaringen van dit jaar, dan is het wel dat armoede de bron is van zo ongeveer alle ellende die we hebben gezien. Er is wel eten, maar voor veel mensen is het onbetaalbaar en dus onbereikbaar. Het gevolg is een voortdurende ondervoeding. Er is wel gezondheidszorg, maar als je het niet kunt betalen, word je niet geholpen. 

In 2011 stonden de kinderen centraal. Niet omdat we daar voor kozen, maar omdat er voor ons veel te doen was voor de kinderen. We bezochten een weeshuis, de kliniek in Keren en verschillende (kleuter)scholen. 

En hieronder vind je de geschreven verslagen:

13 december: We installeren ons in Asmara en bespreken onze plannen met de zusters. Alles blijkt weer genuanceerder te zijn dan je vanuit Nederland denkt. Het is allemaal te lezen (en te bekijken) in Eri-nieuws 1

19 december: Op bezoek in de kliniek en de kleuterschool zien we positieve ontwikkelingen in de kliniek, maar ook pure ellende. Lees meer hierover in het Eri-nieuws 2

24 december: We bezoeken een weeshuis voor baby's. Door de grote kraamvrouwensterfte is zo'n weeshuis hard nodig. Het staat te lezen in Eri-bericht 3.