2008 - Het was niet makkelijk

Wonderbaarlijke nonnen
In het verslag van 10 januari lees je hoe we op bezoek gaan bij de nonnen in Keren. Voor hun weeshuis hebben we uit Nederland een koffer vol babykleertjes en katoenen luiers meegenomen. We worden uitgenodigd voor een kerstmaaltijd bij de nonnen en krijgen de volgende dag een rondleiding in het door hun opgezette ziekenhuisje.

Contact met het ministerie
Direct bij aankomst in Eritrea werd duidelijk dat wij eerst bij het Ministerie van Onderwijs op gesprek moesten, voordat we verder konden met ons project. Je leest in het verslag van 14 januari hoe dat gesprek is verlopen. Ook vertellen we over ons contact met een vrouw uit Nederland die in Eritrea een weeshuis ondersteunt.

Het weeshuis in Dekemhare 
Met deze vrouw gaan we op bezoek in het weeshuis. Voor haar ondersteuning heeft ze in Nederland een stichting opgezet. Wat zij voor elkaar heeft gekregen, dwingt respect af. Beschrijving en foto’s vind je in het verslag van 18 januari.

Contact met het ministerie: een soap
Het lukt ons maar niet om contact te krijgen met het ministerie, en de tijd dringt. We gaan op bezoek bij de directeur van de school die we willen ondersteunen en moeten onverwacht blijven overnachten in Keren. Je leest het allemaal in het verslag 23 januari.

Eindelijk het geld gestort
In ons  verslag van28 januari kunnen we gelukkig verslag doen van ons gesprek met het ministerie. We komen tot overeenstemming en gaan aansluitend naar de bank om ons geld te storten t.b.v. schoolmeubilair voor de school in Halibmentel.

Samenvatting
In ons laatste verslag van 2 februari geven we nog even een overzicht van alles rondom ons project.


Nog even alle verslagen op een rij:     verslag 10 januari