Gerbergärdets Kennel

Racing Siberian Husky  

Mona & Hans-Gunnar Sjöö, Borlänge

Innehar SKK:s Bruksavelspris

Tillbaka till Förstasidan

Hundarna

Valpkullar

Resultat

Bilder

I Himlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina föräldrar, Mona och Hans-Gunnar Sjöö, skaffade den första Siberian Huskyn i början på 80-talet, sen har det bara rullat på!

Dom bor utanför Borlänge på ett ställe som heter Övre Medväga, förr i tiden hette området Gerbergärdet, därav kennelnamnet!

Min ena storasyster Åsa var den som började tävla, då i 3-spann. När hon tröttnade och skaffade egen familj tog  mamma och pappa över och turades om att tävla.

Jag gjorde tävlingsdebut som 8-åring tror jag, med en hund. Sen började jag tävla i juniorklass med tre hundar, sen 4-spann och till sist 6-spann som jag har tävlat med dom senaste åren.

Det har blivit några valpkullar också, 10st om jag inte minns fel. Vi har alltid sparat minst en (oftast två eller tre) valp/ar från varje kull för att använda själva.

Ett tag tävlade jag med blandraser också (alaskan husky/vorsteh/pointer), men då jag flyttade hemifrån -98 bestämde mamma och pappa att det bara skulle vara Siberian Husky på kenneln. Några blandisar har dock hängt kvar, p.g.a deras trevliga temperament och otroliga arbetshumör!

Jag har också haft en Korthårig Vorsteh, Bellis, hon har en speciell plats i mitt hjärta.. Vi köpte henne som valp från  Norge för att hon skulle bli en draghund, men hon hade andra planer! Hon tittade mest på fåglar och på vad som hände brevid spåret.. Vi provade på lite apportering och jaktträning och gick även en allmänlydnadskurs. Hon var reserverad och tjurig mot folk hon inte kände, men underbar mot oss. Vi fick lov att avliva henne, bara 8 år gammal p.g.a tumörer. Det var bland det värsta jag har varit med om..

Vi har ställt ute lite också, mest på rasklubbsutsällningar. Den som det har gått bäst för är väl Rimfaxe, han fick t.o.m ett cert och blev BIR av Karsten Grönås för ett par år sen i Avesta!

Efter förra säsongen bestämde vi oss för att minska ner på hundantalet, eftersom jag har flyttat till Vikmanshyttan och inte har tid att vara med på så mycket hundträningar. Och det krävs mycket jobb att hålla igång ett bra tävlingsspann! Dom sålde dom tre unghundarna, alla tre kom till familjer som tävlar, kul! För sista kullen var riktigt bra.. Så i år (läs 2008) blir det en liten tävling med fyra hundar för min del.