Interessante links
 

 

Ocean

Het unieke programma ‘Ocean’ bevat meer dan 1000 geschriften van 10 wereldreligies waaronder het Bahá’í-geloof in verschillende talen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Frans, Russisch, Portugees. Dit zeer gebruikersvriendelijke programma voor onderzoek van teksten kan vlot op iedere computer geïnstalleerd worden en bezit de mogelijkheid om er zelf uitbreidingen aan te geven. Uitstekend voor religie-vergelijkend onderzoek. Bij installatie kan men zelf een keuze maken uit die talen die men tot beschikking wil hebben.

Kies voor de versie OceanCD-Multilingual.zip   (~40mb)

Klik op  http://bahai-education.org/ocean

 

Bahá’í Research

Deze site verschaft een online methode voor vergelijkende studie van religieuze geschriften van de meeste grote wereldgodsdiensten waaronder Bahá’í-geloof, Boeddhisme, Christendom, Hindoeïsme, Islam, Jodendom, Sikhisme, Taoïsme en Zoroastrisme. Het kan bediend worden als het bovenbeschreven programma ‘Ocean’, maar dan op het web.

Klik op  http://www.bahairesearch.com/language.aspx

 

Bahá’í Reference Library

Dit is een site van ‘Bahá’í International Community’, een internationale non-gouvernementele organisatie die de wereldwijde Bahá’í-gemeenschap vertegenwoordigt en de belangrijkste bahá’í-geschriften beschikbaar maakt in het Engels, Perzisch en Arabisch.

Klik op  http://reference.bahai.org/en

 

Statement Library

Dit is de site waarop alle officiële verklaringen staan die door ‘Bahá’í International Community’ als internationale non-gouvernementele organisatie werden ingediend bij de organen van de Verenigde Naties in het kader van de verbetering van de problematiek in de wereld, alsmede voorstellen tot verbetering van het werk van de VN zelf.

Klik op  http://statements.bahai.org/

 

International Bahá’í Library

Dit is de officiële website van de internationale Bahá’í Bibliotheek in Haifa, Israel, compleet met de diensten die geleverd worden, de volledige catalogus en speciale collecties waaronder zo’n 333 dissertaties, bij elkaar zo’n 153.825 vermeldingen.

Klik op http://library.bahai.org/

 

Bahá’í World News Service

Dit is de site waarop actueel nieuws uit de bahá’í-wereld wordt gepubliceerd en waarop men zich kan aanmelden voor de elektronische ontvangst van actuele nieuwsberichten.

Klik op  http://news.bahai.org/

 

One Country

Het magazine One Country bevat zeer lezenswaardige artikelen die uitgegeven worden door het Bureau voor Publieke Voorlichting van Bahá'í International Community.

Klik op  http://www.onecountry.org/

 

The Terraces of the Shrine of the Báb

Deze website wordt door de vele toeristen herkend die de plaats Haifa in Israel hebben bezocht. Standaard bij het bezoek aan Haifa hoort het bezichtigen van de magnifieke tuinterrassen van het Bahá’í Wereld Centrum. Voor het publiek werden deze schitterende tuinen en gebouwen geopend in Juni 2001.

Klik op  http://terraces.bahai.org/

 

Bahá'í Library Online

Deze site is interessant voor mensen die meer academische interesse hebben in de betekenis van de bahá’í-principes in deze nieuwe tijd. Maar de site is tevens voorzien van een afdeling vol introductieteksten over het Bahá’í-geloof alsmede een aantal studiegidsen. Deze zeer uitgebreide site vol studiemateriaal is daar ook op CD-rom te bestellen.

Klip op  http://www.bahai-library.org/

 

Science and Religion SIG
     De zogenoemde wetenschap/religie-dialoog is in de 20e eeuw uitgegroeid tot een centraal interessegebied in de wereld van Academia. De Associatie voor Bahá'í Studies in Noord Amerika (ABS-NA) huisvest daarom ook een permanente Special Interest Group rondom dit hoogstbelangrijk onderzoeksthema, de ‘SciRel SIG’. De laatstgehouden conferentie werd besteed aan neurowetenschap-pelijke ontwikkelingen op het gebied van het geest/lichaam-probleem en aan de evolutie van het menselijk bewustzijn.
      Klik op  http://www.bahaiscirel.org/joomla/ 

   of op  http://www.bahaiscirel.org/index.html

 

Bahá’í Sudies Nederland
     Een site vol studiedocumenten die in PDF-formaat te downloaden zijn. Categorieën met aantal plaatsingen: Bahá'í Consultatie (21), Bahá’í Studies NL inzendingen (52), Bestuurlijkheid (8), Diverse belangrijke stukken (41), Filosofie (51), Geschiedenis (15), Het Nieuwe Denken en Duurzaamheid (6), Methodologie (14), Psychosociaal maatschappelijk (31), Rechten en Ethiek (18), Theologisch en Interreligieus (76), Wetenschap Religie-dialoog (17). Kies voor “Bahá’í-eigen teksten”.
      Klik op
 
http://bs.ericwil.nl

 

International Environment Forum
     Een Bahá'í-geïnspireerde organizatie die zich bekommert om het miljeu en duurzame ontwikkeling. IEF organiseert conferenties op dat gebied. Er is veel voorlichtingsmateriaal op die site te vinden en men kan zich aanmelden voor nieuwsberichten.
      Klik op  http://www.bcca.org/ief/home.htm

 

 Tahirih Justice Center
      This Center was founded in 1997 to address the acute need for legal services of immigrant and refugee women who have fled to the U.S. to seek protection from human rights abuses. The Tahirih Justice Center is founded on the belief that the achievement of full equality between women and men is necessary for society to progress, and the Center works toward legal and social justice for women and girls as a critical step in making this equality a reality.
      Klik op 
http://www.tahirih.org

 

Bahá’í Quest
     Een artistiek gecomponeerde en rijk geïllustreerde beschrijving van alle belangrijke aspecten van het Bahá’í-geloof door Günter Vieten. Hij is creatief tekstschrijver/commentator en voltooide een loopbaan in de wereld van de verslaggeving en de media.
      Klik op  http://www.bahaiquest.nl/

 

Conferentieoord De Poort

Het bahá’í conferentieoord De Poort ligt in de bosrijke omgeving van het Rijk van Nijmegen tussen Groesbeek en Malden. Natuur, rust en ruimte zorgen voor een prettige en informele sfeer, waarin professionaliteit en spiritualiteit hand in hand gaan. Alle faciliteiten voor vergaderen, trainen, studeren worden gecombineerd met een hotelfunctie voor al diegenen die zich in een rustieke omgeving voor een poos willen terugtrekken uit de stressvolle wereld.

Klik op  http://www.depoort.org