Meny‎ > ‎Aktuellt‎ > ‎

Vallaskolans TÄNKOM

skickad 4 nov. 2010 21:29 av Henrik Widaeus   [ uppdaterad 6 nov. 2010 01:31 ]
Vallaskolan startar under hösten ett arbete med ökad möjlighet till datorer för elever i sitt arbete med lärandet. I detta arbete kommer elever i år 3 till 5 ha möjlighet till dator i undervisningssammanhang och i sitt lärande. Vi har valt att kalla detta detta Vallaskolans TänkOM.

Nu startar Södertälje skolors första 1 till 1 satsning på Vallaskolan. I första fasen omfattar satsningen datorer till cirka 150 elever och skolpersonal. Den 9/11 genomförs en elevnära dag som ett första steg. Då sker utdelning av kartonger, installerande och kännande på utrustning samt igångsättande av datorer och program. 

Inbjudna kommer att hjälp till med aktiviteterna, delta i samtalen och få se mer av visionen och en del av vår nutid och framtid. Skolledning, lärare och elever kommer att börja använda IKT (informations- och kommunikationsteknik) som en bärare av pedagogiken i ett flertal klasser där varje elev och lärare utrustas med en egen bärbar dator.

Tanken bakom 1 till 1-inlärning är enkel och forskningen visar på att tillgång till informations och kommunikationsteknik gör eleverna mer engagerade och får dem att prestera bättre.

Många har samarbetat för att göra detta möjligt. Initiativ och engagemang från ledning och personal på Vallaskolan, Utbildningskontoret och dess IKT-resurser, Telge Nät, Atea och Apple är några av de som skapat grundförutsättningarna kring detta projekt. Arbetet kring liknande satsningar sker också just nu i fler och fler av våra skolor.


Ur den nya läroplanen:
"Skolans uppdrag att främja lärande förutsätter en aktiv diskussion i den enskilda skolan om kunskapsbegrepp, om vad som är viktig kunskap idag och i framtiden och om hur kunskapsutveckling sker."
Tankarna kring 21st Century Learning kan vara en hjälp för att föra en sådan aktiv diskussion:
Comments