ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΝΕΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός, αλλά και μη νόμιμος ο νόμος 4512/2018 και η από 17.1.2018 απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εργασίας και Οικονομικών κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο θεσπίζονται εισοδηματικά όρια και κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού στους πολυτέκνους
ΕΠΙΔΟΜΑ TEKNΩΝ πριν το Πάσχα 2018
Ενδιαφέρει τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων. Δείτε ΕΔΩ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚΑ, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του Επιδόματος Παιδιού θα είναι πριν το Πάσχα και τα επιδόματα θα δοθούν με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε το 2017. Το νέο Α21 θα υποβληθεί μετά το Πάσχα. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος. Στη νέα σελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να δείτε τους επίσημους πίνακες για τα Επιδόματα Παιδιών με τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το ποσό που θα λαμβάνουν κάθε δίμηνο οι δικαιούχοι


 
ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ για 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού σε ΔΗΜΟΥΣ, ΝΠΔΔ αυτών και σε ΝΠΙΔ ΟΤΑ
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την προκήρυξη 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και ΙΔΑΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας σε Δήμους, ΝΠΔΔ αυτών και σε ΝΠΙΔ ΟΤΑ.


ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ - όλες οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή του (18.1.2018)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ.Εργασίας σχετικά με την 
 διαδικασία χορήγησης επιδόματος παιδιών, τις
            αρμόδιες υπηρεσίες, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις αναστολής
            διακοπής, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων, τον συμψηφισμό, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων,
            καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 214 του N. 4512/2018 

Επίσης δείτε περισσότερα ΕΔΩ και συνοπτικά ΕΔΩ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ: (γίνονται προνοιακά/φτώχιας αντί δημογραφικά):
Τα επιδόματα θα δίνονται πλέον με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και 
καταργείται το επίδομα για τρίτεκνους ή πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ. Δείτε ΕΔΩ.
Δείτε ΕΔΩ τις διαδικασίες για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων στους δικαιούχους από το 2018.ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών είναι διαθέσιμα.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.251 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 13.921 (οι υπόλοιπες 330 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.463, δηλαδή ποσοστό 39,2%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου από σχετικό σύνδεσμο.

Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.  Οι φοιτητές που ανήκουν στις κάτωθι κατηγορίες:

α. εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358Β΄) Κ.Υ.Α. σε ποσοστό θέσεων 5% και 
β. κυπριακής καταγωγής, εισαχθέντες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272Β΄) Υ.Α.

και δεν έχουν υποβάλει αίτηση λόγω μη ολοκλήρωσης της εγγραφή τους ότι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Οι βάσεις μετεγγραφών 2017 σε μορφή xls

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Διαβάστε τη σχετική Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ΕΔΩ


Εφημερίες πολυτέκνων εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε έγγραφο σχετικά με τις εφημερίες πολυτέκνων εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης
Δείτε ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2.


Η πρώτη σχολική τσάντα στα Πρωτάκια 2 Σεπτεμβρίου 2017
Φωτογραφίες από τη γιορτή για τα πρωτάκια (τέκνα πολυτέκνων της ΕΟΠΑ που πάνε στην Α' Δημοτικού τον Σεπτ. 2017) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.30 πμ. στο ξενοδοχείο OSCAR (κοντά στο Σταθμό Λαρισης).