Δημοσιεύματα Τύπου

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
Διαβάστε στα σχετικά δημοσιεύματα τι πραγματικά θα ισχύσει μετά την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και ποιοι ωφελούνται.Παράλληλα η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο περί υιοθεσίας όπου φαίνεται καθαρά ποιους θέλει να προωθήσει αλλά και ότι η πολυτεκνική τάξη αποτελεί πλέον ομάδα υπό διωγμό.
ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ:
Κίνητρα και παροχές δίνει το άρθρο 12 του Σ.Ν. για τις υιοθεσίες, που αν είχαν τέτοια κίνητρα και οι φυσικοί γονείς, δεν θα υπήρχε δημογραφικό πρόβλημα. Ενισχύονται οικονομικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε ειδικές δαπάνες, αναγκαίες για την προσωπική φροντίδα και την ομαλή ανάπτυξη του ανηλίκου, ιδίως σε δαπάνες ορθοδοντικής, λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας ή άλλης εξειδικευμένης θεραπείας-εγγράφονται κατά προτεραιότητα και φοιτούν δωρεάν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αρμοδιότητας των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. του τόπου κατοικίας των ανάδοχων γονέων.
Επίσης κατά προτεραιότητα φιλοξενία των ανηλίκων σε εξοχές και όταν οι ανήλικοι φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε φοιτητικές εστίες στην περίπτωση σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...). Που χώρος λοιπόν για την ενίσχυση των πολυτέκνων!
Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ.


Το κοινωνικό μέρισμα στις μητέρες:
Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, ο αριθμός των θανάτων έχει ξεπεράσει τον αριθμό των γεννήσεων, όχι επειδή ζούμε λιγότερο αλλά επειδή γεννάμε λιγότερο. Δείτε το ενδιαφέρον άρθρο του Τάσου Αναστασίου ΕΔΩ σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα στις μητέρες. Δυστυχώς οι κυβερνώντες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι δεν ακούν τα όσα συμβαίνουν στη πατρίδα μας.


Κατάργηση ειδικού τιμολογίου ΔΕΗ για τους πολυτέκνους !
Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες και αντικατάσταση του με άλλα ειδικά κριτήρια. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ και ΕΔΩ (18-19/11/2017)
Διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης
Δείτε το έγγαφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΔΩ.


Τα καθημερινά δημοσιεύματα του τύπου μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.