Αρχική σελίδα

Τα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6, 
ΑΘΗΝΑ 10431, δύο λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Ομόνοια.


ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Δευτέρα-Παρασκευή 07.30 - 14.30 
Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654 
Email: eopa.info@gmail.com

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ : 

Εργασία πολυτέκνων συνταξιούχων χωρίς περικοπή σύνταξης
    
Η ΕΟΠΑ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να περιληφθεί στο υπό διαβούλευση / ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο παράγραφος, που θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, οι συνταξιούχοι πολύτεκνοι που εργάζονταν δεν είχαν περικοπή της σύνταξής τους. Δείτε την επιστολή της ΕΟΠΑ ΕΔΩ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΕΟΠΑ (14 Μαρτίου 2020)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΑ θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη γιορτή βράβευσης για τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες. Η βράβευση θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 11:00 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου OSCAR (Φιλαδελφείας και Σάμου Γωνία, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, στη στάση του Μετρό, πλησίον της αποθήκης μας). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 να προσκομίσουν στα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. τα εξής δικαιολογητικά:

     1. Οι μαθητές Γυμνασίου που τελείωσαν το σχολικό έτος 2018-2019 με βαθμό άριστα
         18 ½ 
και άνω και οι μαθητές Λυκείου, που τελείωσαν το σχολικό έτος 2018-2019 με
          γενικό βαθ
μό άριστα 18,1 και άνω, βεβαίωση από το σχολείο τους.

     2. Οι εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 βεβαίωση
         εγγραφής 
τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1) Τελευταία ημέρα κατάθεσης δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020. 
2) Ο τιμητικός έπαινος και το συμβολικό ποσό θα δοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΣ και σε όσους παρεβρεθούν.Γενική Συνέλευση ΕΟΠΑ (22.2.2020)

Η Διοίκηση της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών καλεί όλα τα μέλη της να προσέλθουν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του 6ου ορόφου της Αγ. Κων/νου 6, στην Ομόνοια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

1.   Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για διεξαγωγή μυστικών ψηφοφοριών,
όπου χρειάζονται.

2.   Διοικητική και Διαχειριστική Λογοδοσία 2019.

3.   Υποβολή Απολογισμού 2019 και έγκριση αυτού.

4.   Υποβολή Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής χρήσεως 2019.

5.   Υποβολή Προϋπολογισμού έτους 2020 και έγκριση αυτού.

6.   Διάφορες προτάσεις και επερωτήσεις.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα θεωρείται ότι ευρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία του ¼ των μελών που έχουν κανονικά θεωρημένα τα βιβλιάριά τους (άρθρο 16, παράγραφος δ’ του Καταστατικού).

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων μελών.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ημερίδα της ΕΟΠΑ για το δημογραφικό (Εθνική στρατηγική ή Εθνική Συρρίκνωση)
Πολεμικό Μουσείο Λ. Βασ. Σοφίας 114 - Σάβ. 23 ΝΟΕ 2019 | 09.00-14.00

    
 Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η ΕΟΠΑ διοργάνωσε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

    Πολλά και σπουδαία ονόματα ήταν μεταξύ των εισηγητών. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες των ομιλητών και την ιδιότητά τους.

    Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στη δεύτερη σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου ΕΔΩ.

    Η ηχητική κάλυψη της ημερίδας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας μετέδωσε τα όσα σημαντικά λέχθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω φωτογραφίες και videos με τις ομιλίες της Ημερίδας. 

Εορτή της ημέρας της πολύτεκνης μητέρας (3/11/2019)

     Η εορτή της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας, θεσπισμένη με το άρθρο 7 του Ν. 3454/2006 φέτος συνέπεσε με την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 3/11/2019.
    Ο εορτασμός στην Αττική με απόφαση του Γεν.Συμβουλίου της ΑΣΠΕ ορίστηκε να γίνει στον Ιερό Ναό "Κοίμηση της Θεοτόκου" επί της οδού Ολυμπίας 28 στην Αργυρούπολη (Στάση Μετρό Άλιμος).
          Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).
Γιορτή της «Μητέρας» - Πρόσκληση Τιμής και Αγάπης (12.5.2019)

Τις μητέρες και οικογένειες μέλη της Ε.Ο.Π.Α., που απέκτησαν παιδί εντός του 2018, συγκέντρωσε και φέτος η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «OSCAR», για να απονείμει ένα τιμητικό βραβείο σε όσους γονείς, αψηφώντας τη σοβαρή δημοσιονομική και αξιακή κρίση, που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αποφάσισαν να αποκτήσουν την πολυτεκνική ιδιότητα, αποκτώντας το τέταρτο τέκνο τους, αλλά και όσους, όντας ήδη μέλη μας, μεγάλωσαν σε αριθμό παιδιών τις ευλογημένες οικογένειες, που έχουν δημιουργήσει.

Από νωρίς, η αίθουσα πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές και πολύτεκνους γονείς, που με περηφάνια έφτασαν με τις οικογένειές τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης να συμμετέχουν στη σεμνή και λιτή τελετή, που με αγάπη και μεράκι διοργανώσαμε προς τιμήν τους. Φέτος οι 16 μητέρες που βραβεύτηκαν, αριθμός που δείχνει τη συνεχιζόμενη επιδείνωση στην πορεία του ελληνικού πληθυσμού και ανάγει το δημογραφικό πρόβλημα στο υπ. αριθμόν 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, παρέλαβαν από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Κατωπόδη και τα μέλη του Δ.Σ., τον τιμητικό έπαινο που είχαμε ετοιμάσει.

Ιδιαίτερης μνεία οφείλουμε φέτος στο γεγονός ότι η καθιερωμένη συμβολική οικονομική ενίσχυση, που χορηγήθηκε στις νέες μητέρες, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στην Κοινωνία και το ΄Εθνος, προσφέρθηκε ευγενικά από την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη χορηγία της, με σκοπό την ενίσχυση των οικογενειών – μελών μας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Θαλασσινό, Αντιπρόεδρο της Π.Ε.ΦΙ.Π. τόσο για την παρουσία του όσο και για τον εμπνευσμένο χαιρετισμό του. Με αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης στην προσφορά της πολύτεκνης μάνας υποσχεθήκαμε του χρόνου να ξαναβρεθούμε, ελπίζοντας να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός μητέρων, που θα λάβουν την απόφαση να μεγαλώσουν τις οικογένειες τους και να στηρίξουν την πατρίδα μας.
Υποσελίδες (1): Πολιτική Απορρήτου