Αρχική σελίδα

Τα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6, 
ΑΘΗΝΑ 10431, δύο λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Ομόνοια.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών (COVID-19)
ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: 
Δευτέρα-Πέμπτη 08.00-14.00
Παρασκευή 10.00- 14.00 
Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654 
Email: eopa.info@gmail.com

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ : 

Το νέο φύλλο της εφημερίδας μας (Απρ-2021)   ΕΔΩ

 

Επείγοντα αιτήματα λήψης πιστοποιητικού πολυτέκνου (διαγωνισμοί ΑΣΕΠ).
Εφόσον μπορείτε να προσέλθετε στα γραφεία μας, κλείνετε ραντεβού για προσέλευση στην ΕΟΠΑ (2105233988), πηγαίνετε στο ραντεβού έχοντας εκτός από την πολυτεκνική ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μπορείτε να το λάβετε και μέσω διαδικτύουκαι λαμβάνετε άμεσα από την ΕΟΠΑ μια βεβαίωση. Προϋπόθεση να έχετε πληρώσει την ετήσια συνδρομή σας. Με τη βεβαίωση αυτή πάτε στην ΑΣΠΕ, επτά (7) λεπτά με τα πόδια και παίρνετε το πιστοποιητικό πολύτεκνου, σε όσα αντίγραφα επιθυμείτε.

Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να κατεβείτε στην Αθήνα ακολουθείτε την παρακάτω εναλλακτική διαδικασία στέλνοντας ένα email στην ΑΣΠΕ (Email: info@aspe.org.gr). Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν λόγω φόρτου και πολλών αιτημάτων από όλη την Ελλάδα η ΑΣΠΕ απαντήσει άμεσα ή καθυστερήσει.

Στο email σας προς την ΑΣΠΕ επισυνάψτε τα αναγκαία έντυπα :
- το ειδικό έντυπο αίτησης έκδοσης πιστοποιητικού - δείτε παρακάτω, 
- ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογ.κατάστασης και 
- αντίγραφο βιβλιαρίου πολυτέκνου εμπρός-πίσω και από τις δύο πλευρές (ώστε να φαίνεται ο αριθμός ΕΟΠΑ/ΑΣΠΕ και η ημερομηνία λήξης της συνδρομής σας, και να αποδεικνύεται ότι έχετε εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή σας).

Το ειδικό έντυπο αίτησης έκδοσης πιστοποιητικού της ΑΣΠΕ θα βρείτε σε pdf ΕΔΩ  ή κατεβάστε το σε μορφή word ΕΔΩ Συμπληρώστε στο έντυπο τα στοιχεία του γονέα και του παιδιού που αφορά και επισυνάψτε στο email σας προς την ΑΣΠΕ (info@aspe.org.gr) τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ,  ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πατήστε  εδώ.

Διεύθυνση ΑΣΠΕ: Πλ. Ελευθερίας 22, 105 53 Αθήνα-Τηλ.210-3232513-Φαξ 210-3255363- Sitewww.aspe.gr 

Θεώρηση πολυτεκνικών βιβλιαρίων
Επίσης για θεώρηση πολυτεκνικών βιβλιαρίων η προσέλευση των μελών μας θα γίνεται καθημερινά κατά τις  εργάσιμες ώρες που αναφέρονται παραπάνω στην αρχή της ιστοσελίδας και πάλι μόνο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο τηλέφωνο των γραφείων μας με τις ίδιες υγειονομικές προϋποθέσεις που αναφέρονται ανωτέρω. 

Για λοιπά θέματα ενημέρωσης, όσον αφορά τις βραβεύσεις και την παροχή συμβουλών επί νομικών θεμάτων, ισχύει το τηλέφωνο 6932237268 του κ. Θωμά Γιαννιώτη Γεν. Γραμματέας ΕΟΠΑ. Καλύτερη ώρα κλήσης 12.00 - 14.00. 

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό στην εξυπηρέτηση των μελών μας. 
Ζητούμε την κατανόησή σας για τις όποιες καθυστερήσεις ή τυχόν προβλήματα που υπάρξουν, τα οποία οφείλονται σε λόγους ανεξάρτητους της θέλησης και των δυνατοτήτων μας. 

Κουπόνια λαϊκής για τους δικαιούχους πολυτέκνους της ΕΟΠΑ
Ενημερώνουμε τα μέλη μας που είναι δικαιούχοι παραλαβής των κουπονιών για τις λαϊκές αγορές (αυτοί που έχουν ήδη από πέρυσι υποβάλει δικαιολογητικά και έχουν εγκριθεί), ότι τα κουπόνια έχουν παραληφθεί για το μήνα Μάρτιο και ισχύουν για αγορές προϊόντων μέχρι 30/6/2021

Οι δικαιούχοι (δηλ. όσοι έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά από πέρυσι) δέχονται σταδιακά μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνό τους από τα γραφεία μας και ειδοποιούνται για την παράδοση των κουπονιών, η οποία γίνεται με δύο τρόπους : 

α) Από τα γραφεία μας, ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, κατά τις ώρες που αναγράφονται στην αρχή της ιστοσελίδας 

β) με αποστολή με courrier στον δικαιούχο κατόπιν γνωστοποίησης με τηλεφωνική επικοινωνία με τα γραφεία μας (2105233988). 

Για αυτοπρόσωπη προσέλευση θα πρέπει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις, αποφυγή Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τη μετάβαση κ.λ.π.).


Αναβολή των βραβεύσεων αριστούχων του Σαββάτου 27/3/2021

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε σε όλους μας η πανδημία του Κορωνοϊού αποφασίστηκε να αναβληθεί η βράβευση αριστούχων της ΕΟΠΑ (των δύο τελευταίων ετών), η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 27/3/2021.

Θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και μέσω email, όσοι έχουν αποστείλει email με τα στοιχεία τους στην ΕΟΠΑ στο eopa.info@gmail.com (ονοματεπώνυμο, αριθμός ΕΟΠΑ/ΑΣΠΕ, email) για την νέα ημερομηνία βράβευσης.

Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε ότι ο Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Στέλιος Τριβιζάς που νοσηλευόταν διασωληνομένος εξήλθε πρόσφατα από τη ΜΕΘ και τώρα παραμένει στο Νοσοκομείο για ανάρρωση. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για τις ευχές και προσευχές τους για την υγεία του.


Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της ΕΟΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική νομική υποστήριξη στα μέλη μας  επί συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, εργατικών θεμάτων, καθώς και ερωτημάτων επί κόκκινων δανείων. 

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε συνεργασία με ειδικευμένη εργατολόγο για την έγκυρη και άρτια απάντηση των ερωτημάτων σας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας και όποιο συνοδευτικό υλικό επικουρικά διαθέτετε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopa.grafeia@gmail.com, τα οποία θα ομαδοποιούνται και θα ταξινομούνται, προκειμένη να διαβιβαστούν στη συμβεβλημένη με την Οργάνωση δικηγόρο. 

Τα ερωτήματα θα απαντώνται εκτός απροόπτου εντός μιας εβδομάδας από την υποβολή τους και τα αιτήματα να έχουν όσον το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή. Στο email σας προς eopa.grafeia@gmail.com θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμός μητρώου βιβλιαρίου ΕΟΠΑ).

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α. 

 Ευγενική χορηγεία αχρησιμοποίητων γυναικείων ενδυμάτων:
Η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών παρέλαβε απο επιχείρηση ιματισμού , η οποία σταμάτησε τη δραστηριότητά της , γυναικεία ενδύματα (φορέματα , πουκάμισα , παντελόνια κ.α )  αχρησιμοποίητα , προκειμένου να διατεθούν στα μέλη μας.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν ενδύματα να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Οργάνωσης για  να καταγραφούν τα στοιχεία τους , ούτως ώστε να κλειστεί κάποιο ραντεβού για την παραλαβή τους , η οποία θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Κατά τη διανομή θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προϋποθέσεις.


Ευγενικές χορηγείες προς τα μέλη της ΕΟΠΑ:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία των παρακάτω επιχειρήσεων  στο σύλλογο μας, επαινώντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν.
Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο - 

τα ποσοστά δεν άλλαξαν 

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε τηλεδιάσκεψη με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία συζήτησε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς επίσης τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ. Το προεδρείο της ΑΣΠΕ συμφώνησε με την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου για διεξαγωγή πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο οι πλέον άξιοι. Αυτό, θα ισχύσει και για τους πολύτεκνους, όπως και για όλες τις ειδικές ομάδες, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος.  Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, ότι διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΔΩ

Το νέο ΔΣ της Ε.Ο.Π.Α. από τις αρχαιρεσίες της 24/10/2020

Μετά τις εκλογές της 24ης Οκτ. 2020 και την σύμφωνα με το καταστατικό εσωτερική ψηφοφορία των εκλεχθέντων κατά την πρώτη συνάντησή τους  εξελέγησαν τα κάτωθι μέλη του νέου ΔΣ της ΕΟΠΑ :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Στέλιος Τριβιζάς  
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ιωάννης Δάβαρης 
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     Θωμάς Γιαννιώτης
Β' ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νεκτάριος Ντάνος
ΤΑΜΙΑΣ                        Στρατούλα Δαλδαβάνη
ΕΦΟΡΟΣ                       Βασιλική Δίελα Μπαλή
ΜΕΛΗ: Απόστολος Κατωπόδης,  Παναγιωτοπούλου Ιωάννα , Αντώνιος Γούσης 
Πέππας Χρήστος, Χρυσίδης Ιωάννης


Αιτήματα στήριξης της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης των πολυτέκνων οικογενειών.

Τις πολύ αυξημένες ανάγκες των πολυτέκνων οικογενειών προκειμένουν οι μεν γονείς να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεργασίας, τα δε παιδιά στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης έθεσε η ΑΣΠΕ στα αρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας. 

Δείτε τις σχετικές επιστολές που ζητούμε εξοπλισμό για τα παιδιά (ΕΔΩ επιστολή προς Υπ. Παιδείας) και επιδότησης 2ης τηλ/κής σύνδεσης καθώς και αναβάθμισης της πρώτης (ΕΔΩ επιστολή προς Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης) προκειμένου να μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα λόγω συγκυρίας το δικαίωμά τους στην εργασία και στην εκπαίδευση.


Ο Νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών

Διαβάστε παραπλεύρως αριστερά το Νόμο 4692/12 Ιουνίου 2020, τεύχ. Α΄, αρ. φύλλου 111, άρθρο 72 – 81 σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτηών.


Κατεβάστε το κείμενο του Νόμου από ΕΔΩ.
Εργασία πολυτέκνων συνταξιούχων χωρίς περικοπή σύνταξης
    
Η ΕΟΠΑ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να περιληφθεί στο υπό διαβούλευση / ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο παράγραφος, που θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, οι συνταξιούχοι πολύτεκνοι που εργάζονταν δεν είχαν περικοπή της σύνταξής τους. Δείτε την επιστολή της ΕΟΠΑ ΕΔΩ και στο φύλλο της εημερίδας μας (σελ. 5, φύλλο Σεπ-2020 παραπάνω) τι τελικά ισχύει για την εργασία των συνταξιούχων.
Ημερίδα της ΕΟΠΑ για το δημογραφικό (Εθνική στρατηγική ή Εθνική Συρρίκνωση)
Πολεμικό Μουσείο Λ. Βασ. Σοφίας 114 - Σάβ. 23 ΝΟΕ 2019 | 09.00-14.00

    
 Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η ΕΟΠΑ διοργάνωσε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

    Πολλά και σπουδαία ονόματα ήταν μεταξύ των εισηγητών. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες των ομιλητών και την ιδιότητά τους.

    Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στη δεύτερη σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου ΕΔΩ.

    Η ηχητική κάλυψη της ημερίδας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας μετέδωσε τα όσα σημαντικά λέχθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω φωτογραφίες και videos με τις ομιλίες της Ημερίδας. Υποσελίδες (1): Πολιτική Απορρήτου