Αρχική σελίδα

Τα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6, 
ΑΘΗΝΑ 10431, δύο λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Ομόνοια.


ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Δευτέρα-Παρασκευή 07.30 - 14.30 
Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654 
Email: eopa.info@gmail.com

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ : 

Πρόσκληση των μελών της Ε.Ο.Π.Α. στη Γ.Σ. Αρχαιρεσιών (24/10/2020, 10.30)

Με απόφασή της η Διοίκηση της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, λόγω λήξεως της θητείας του Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καλεί όλα τα μέλη της να προσέλθουν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του 6ου ορόφου της Αγ. Κωνσταντίνου 6, στην Ομόνοια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της, σε Γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα θέματα:

1. Εξουσιοδότηση προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών για την αποστολή αντιπροσώπων στα τακτικά και έκτακτα συνέδρια της ΑΣΠΕ, μέχρι λήξεως της θητείας του.

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.    

3. Εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, 11 μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και 3 μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής (άρθρο 9, εδάφιο 1 του καταστατικού).

Η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι ευρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία του 1/4 των μελών που έχουν κανονικά θεωρημένα τα βιβλιάριά τους (άρθρο 16, παράγραφος δ΄ του καταστατικού). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων μελών.

Γνωστοποιούμε στους κ. Συναδέλφους ότι η Γενική Συνέλευση θα αρχίσει στις 10.30 π.μ. και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από το τέλος της Γενικής Συνέλευσης και μέχρι 7 μ.μ. Υπενθυμίζουμε ότι ψηφίζει ο ένας εκ των δύο συζύγων με το βιβλιάριο πολυτέκνων θεωρημένο. Παρακαλούμε τους κ. Συναδέλφους όπως έρθουν να ψηφίσουν. 

Το ΔΣ της ΕΟΠΑ                                                                                      Διαβάστε το κείμενο της πρόσκλησης και ΕΔΩ.


Το φύλλο του Σεπτεμβρίου 2020 της Επικοινωνίας ΕΟΠΑ ΕΔΩ.


Διαβάστε στο νέο φύλλο της  εφημερίδας μας που ταχυδρομείται στα μέλη της ΕΟΠΑ από την Δευτέρα 28/9/2020 μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα: :

Σελ. 3 Πρόσκληση-Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών
Σελ. 4 Νέο Πλήγμα κατά της Πολύτεκνης Οικογένειας
Σελ. 5 Εργαζόμενοι-Συνταξιούχοι -Πολύτεκνοι
Σελ. 6 Πρόσκληση Υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της ΕΟΠΑ
Σελ. 6-7 Διανομή της τσάντας στα πρωτάκια.

Παρακαλούμε τους κ. συναδέλφους που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα
για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής
να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι και την Τρίτη 12/10/2020 και ώρα 2 μ.μ.
στα γραφεία της Οργάνωσής μας, Αγίου Κωνσταντίνου 6, 3ος όροφος.


Ο Νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών

Διαβάστε παραπλεύρως αριστερά το Νόμο 4692/12 Ιουνίου 2020, τεύχ. Α΄, αρ. φύλλου 111, άρθρο 72 – 81 σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτηών.


Κατεβάστε το κείμενο του Νόμου από ΕΔΩ.
Εργασία πολυτέκνων συνταξιούχων χωρίς περικοπή σύνταξης
    
Η ΕΟΠΑ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να περιληφθεί στο υπό διαβούλευση / ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο παράγραφος, που θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, οι συνταξιούχοι πολύτεκνοι που εργάζονταν δεν είχαν περικοπή της σύνταξής τους. Δείτε την επιστολή της ΕΟΠΑ ΕΔΩ και στο φύλλο της εημερίδας μας (σελ. 5, φύλλο Σεπ-2020 παραπάνω) τι τελικά ισχύει για την εργασία των συνταξιούχων.
Ημερίδα της ΕΟΠΑ για το δημογραφικό (Εθνική στρατηγική ή Εθνική Συρρίκνωση)
Πολεμικό Μουσείο Λ. Βασ. Σοφίας 114 - Σάβ. 23 ΝΟΕ 2019 | 09.00-14.00

    
 Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η ΕΟΠΑ διοργάνωσε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

    Πολλά και σπουδαία ονόματα ήταν μεταξύ των εισηγητών. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες των ομιλητών και την ιδιότητά τους.

    Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στη δεύτερη σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου ΕΔΩ.

    Η ηχητική κάλυψη της ημερίδας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας μετέδωσε τα όσα σημαντικά λέχθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω φωτογραφίες και videos με τις ομιλίες της Ημερίδας. Υποσελίδες (1): Πολιτική Απορρήτου