Αρχική σελίδα


Τα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6, 
ΑΘΗΝΑ 10431, δύο λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Ομόνοια.


ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Δευτέρα-Παρασκευή 07.30 - 14.30 
Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654 
Email: eopa.info@gmail.com

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ : 

Διαβάστε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο φύλλο                   
της επικοινωνίας Ε.Ο.Π.Α.   ΕΔΩ  
                  
  1. Για τη γιορτή και βράβευση της πολύτεκνης μητέρας (12/5/2019)  
  2. Για την εορτή βράβευσης των αριστούχων

  

Η εορτή των πολυτέκνων
Την Κυριακή 4.11.2018 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας στον Ι. Ναό "Κοίμηση της Θεοτόκου" (Ολυμπίας 28, Αργυρούπολη). Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΑΣΠΕ και την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Η φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη μελών της ΑΣΠΕ και πολυτεκνικών συλλόγων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεξιά και πίσω από τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Απ. Κατωπόδης και αμέσως δεξιά του ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασ. Θεοτοκάτος/ Τέσσερες θέσεις αριστερά του Προέδρου της Δημοκρατίας και πίσω διακρίνεται και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΠΑ κ. Θωμάς Γιαννιώτης. Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΕΔΩ.

Από την πρόσφατη επίσκεψη πολυτεκνικών συλλόγων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην παράπλευρη φωτογραφία δεξιά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Απ. Κατωπόδης και πρώτος από αριστερά ο Γεν. Γραμματέας μας κ. Θωμάς Γιαννιώτης
Διακρίνονται επίσης δεξιά του κ. Κατωπόδη ο Γεν. Γραμματέας της ΑΣΠΕ κ. Νίκος Φωτόπουλος και μία θέση πιο δεξιά ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλης Θεοτοκάτος.
Ο αείμνηστος τ. Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Κωννου Οικονόμου

Το Σάββατο βράδυ της 7ης Ιουλίου 2018 εκοιμήθη ο τέως Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Κωννος Οικονόμου, μετά από μακρά και βασανιστική ασθένεια, η οποία του επέβαλε μεταγγίσεις αίματος σχεδόν κάθε 2 εβδομάδες. Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα 9η Ιουλίου 2018 στον Ι.Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής στις 4μμ και ετάφη στο νεκροταφείο δίπλα στο Δημόκριτο.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΑΣΠΕ κ.κ. Θεοτοκάτος και Φωτόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε συγκινητικό λόγο. Τις ομιλίες έκλεισε ο νυν Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Απόστολος Κατωπόδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακραίωνη προσφορά του κ. Οικονόμου στους Πολυτέκνους και στην Οργάνωσή μας.

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ και παρακάτω τον επικήδειο λόγο του νυν Προέδρου της ΕΟΠΑ κ. Κατωπόδη.

Επικήδειος του Προέδρου ΕΟΠΑ κ. Κατωπόδη στην κηδεία του τ. Προέδρου της ΕΟΠΑ κ. Οικονόμου

Ευρισκόμαστε, σεβαστοί πατέρες, αγαπητές και αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ενώπιον του σκηνώματος του αγαπητού και σεβαστού μας Προέδρου, Κωνσταντίνου Οικονόμου. Ιερατείο και λαός, συναθροιστήκαμε υπό την σκέπη και τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, προσευχόμενοι για τη σωτηρία της  ψυχής του, αλλά και για να χαιρετήσουμε, ανθρωπίνως για τελευταία φορά,  το συγγενή, το φίλο,  το συνεργάτη.

Αγωνιστής της ζωής, με πλατιά κοινωνική μόρφωση δημιούργησε μαζί με την εκλεκτή σύζυγό του μία πολύτεκνη οικογένεια με 8 παιδιά, 4 εκ των οποίων έχουν αποκτήσει πολύτεκνη οικογένεια.

Υπηρέτησε  επί 44 έτη την ΕΟΠΑ,  33 ως Πρόεδρος και  11 έτη ως μέλος του Δ.Σ. καθώς και 9 έτη την ΑΣΠΕ ως Β΄ Αντιπρόεδρος, αναλώνοντας ανιδιοτελώς τον εαυτό του στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των Πολυτέκνων, έναν αγώνα με πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, μία διαρκή προσπάθεια δεκδίκησης των δικαιωμάτων των πολυτέκνων και προβολής του δημογραφικού ζητήματος ως εθνικού και σύμφυτου με την ιστορική συνέχεια της πατρίδας.

Είχα την ευλογία να συνεργαστώ επί 12  και πλέον έτη με τον εκλιπόντα στο Δ.Σ της ΕΟΠΑ. Εκεί γνώρισα:

·                      τον πιστό Χριστιανό
·                      τον αγωνιστή οικογενειάρχη
·                      τον ακούραστο Πρόεδρο
·                      τον πράο και ευγενή συνεργάτη
·                      τον ιδεολόγο του Πολυτεκνικού κινήματος
·                      τον ευαίσθητο προπαντός άνθρωπο, που αναλώθηκε στην υπηρεσία του συνανθρώπου του.

Μας καταλείπει αρχές και αξίες. Μ’ αυτές τις αρχές και τις αξίες πορευόμαστε, και θα συνεχίσουμε, προς δόξαν Κυρίου.

Σεβαστέ μας Πρόεδρε, όλοι εμείς που στεκόμαστε ενώπιόν σου, μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πιστεύουμε όπως κι’ εσύ άλλωστε, ότι η σημερινή ημέρα δεν είναι το τέλος της ζωής, αλλά η έναρξη της τελευταίας φάσης της ζωής, η απείρως καλύτερη και παντοτινή.

Πρόεδρε, καλή αντάμωση. Χριστός Ανέστη!
Η φωτογραφία αριστερά του αειμνήστου τ. Προέδρου κ. Οικονόμου με τον νυν Πρόεδρο της ΕΟΠΑ κ. Κατωπόδη είναι από την πρόσφατη εορτή της μητέρας που διοργάνωσε η ΕΟΠΑ τον Μάιο 2018 στο ξενοδοχείο ΟΣΚΑΡ.Γιορτή της «Μητέρας» - Πρόσκληση Τιμής και Αγάπης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α. προκειμένου να υπογραμμίσει τη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, αποφάσισε να τιμήσει και φέτος τις πολύτεκνες μητέρες, μέλη της Ε.Ο.Π.Α., που απέκτησαν τέκνο το περασμένο έτος (2017). Η τιμητική βράβευση έγινε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου OSCAR (Φιλαδελφείας Φκαι Σάμου γωνία, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης.

Η φετινή γιορτή μας είχε ξεχωριστό χαρακτήρα αφού τιμήθηκε και η πολύτεκνη μάνα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη που έδωσε τη ζωή της για την πατρίδα. Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες από τη ζωή της. 

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας:

Φωτος-1   Φώτος-2   Φώτος-3


Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΑ (10.2.2018)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Π.Α., το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6 (6ος Όροφος), μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά την προσευχή ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Κατωπόδης παρουσίασε στο Σώμα το Διοικητικό Απολογισμό. Αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες που ανέλαβε το Δ.Σ. ενώ έγινε αναλυτική αναφορά στις έγγραφες διαμαρτυρίες, που απέστειλε η Οργάνωση σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό φορέα σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών των πολυτέκνων οικογενειών, τη μη αποδοχή από τους παραγωγούς ή εμπόρους των κουπονιών για τις λαϊκές αγορές, την επικείμενη περικοπή του Ειδικού Πολυτεκνικού Επιδόματος, την κατάργηση του Ειδικού Τιμολογίου της ΔΕΗ και άλλα φλέγοντα πολυτεκνικά ζητήματα, καθώς και των προσφορότερων τρόπων που προτείνονται, για μια οργανωμένη αντίδραση του πολυτεκνικού κόσμου έναντι όλων αυτών.

Τον Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2017, καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2018, ανέγνωσε ο Ταμίας της Οργάνωσης κ. Στυλιανός Τριβιζάς, ενώ ο Γεν. Γραμματέας κ. Θωμάς Γιαννιώτης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρόσφατες εξελίξεις και επαφές των διοικούντων το πολυτεκνικό κίνημα με την κυβέρνηση, καθώς και τις προοπτικές των διεκδικήσεων μας, υπό το πρίσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της αντιοικογενειακής πολιτικής, που ασκείται συστηματικά σε βάρος μας, παρά τη ραγδαία επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος. 

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για όλα τα παραπάνω ζητήματα και ετέθησαν καλοπροαίρετα εποικοδομητικές προτάσεις από τα μέλη μας, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη Συνέλευση. Οι εργασίες έκλεισαν με την ψήφιση και έγκριση με μυστική ψηφοφορία του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2017 καθώς και του Προϋπολογισμού για το έτος 2018.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     `                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Κατωπόδης                                                                Θωμάς ΓιαννιώτηςΒραβεύσεις μαθητών/φοιτητών ΕΟΠΑ - Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 11:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΑ πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή βράβευσης για τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 11:00 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου OSCAR (Φιλαδελφείας και Σάμου Γωνία, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, στη στάση του Μετρό, πλησίον της αποθήκης μας).                                                           

Βραβεύτηκαν:
1. Οι μαθητές Γυμνασίου που τελείωσαν το σχολικό έτος 2016-2017 με βαθμό άριστα 18 ½ και άνω και οι μαθητές Λυκείου, που τελείωσαν το σχολικό έτος 2016-2017 με γενικό βαθμό άριστα 18,1 και άνω, βεβαίωση από το σχολείο τους.
2. Οι εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 βεβαίωση εγγραφής τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες και τους φοιτητές/τριες που βραβεύτηκαν. Δείτε τη λίστα των βραβευθέντρων ΕΔΩ.
Και φωτογραφίες της βράβευσης
Fotos-1 ,  Fotos-2  και  Fotos-3Στο ΣτΕ προσέφυγε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός, αλλά και μη νόμιμος ο νόμος 4512/2018 και η από 17.1.2018 απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εργασίας και Οικονομικών κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο θεσπίζονται εισοδηματικά όρια και κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού στους πολυτέκνουςΣυμμετοχή της ΕΟΠΑ και των πολυτεκνικών Συλλόγων Αττικής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ (15/1/2018)
Η ΕΟΠΑ συμμετείχε  με τις λοιπές πολυτεκνικές οργανώσεις Αττικής υπό την ηγεσία της ΑΣΠΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15/1/2018

ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ

Να σταματήσει άμεσα η ασκούμενη αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική της Συγ(Κυβέρνησης) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΟΧΙ στη Νέα Κυβερνητική Επίθεση κατά της Πολύτεκνης Οικογένειας
ΟΧΙ στην κατάργηση των Πολυτεκνικών επιδομάτων
ΟΧΙ στον αποκλεισμό των Πολύτεκνων οικογενειών από κάθε κοινωνική παροχή.
Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.


Μειωμένα Δημοτικά τέλη για τους πολυτέκνους (Δήμος Παπάγου Χολαργού)
Διαπιστώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι αγνοούν ότι με αίτησή τους στο Δήμο που ανήκουν μπορεί να έχουν έκπτωση στα Δημοτικά Τέλη, που πληρώνουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Για παράδειγμα ο Δήμος Παπάγου Χολαργού στον οποίο ζουν μόνιμα άνω των 100 πολύτεκνων οικογενειών της ΕΟΠΑ από 1/1/2018 μειώνει τα δημοτικά τέλη στους πολυτέκνους δημότες του που έχουν συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 33.000 Ευρώ.
Δείτε τη σχετική απόφαση του Δήμου που λήφθηκε πριν δύο μήνες και δημοσιεύεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ . Μπορείτε να κατεβάσετε την απόφαση του Δήμου Παπάγου Χολαργού από ΕΔΩ.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους πολυτέκνους που γνωρίζουν παρόμοιες αποφάσεις των Δήμων στους οποίους κατοικούν να μας ενημερώσουν για να δημοσιεύσουμε τις σχετικές αποφάσεις στην ιστοσελίδα μας.
Η εν λόγω δημοσίευση θα αποτελέσει και προηγούμενο σε άλλους δήμους για τους οποίους δεν υπάρχει σχετική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες και βοήθεια για τους συναδέλφους πολυτέκνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω παράδειγμα στις επαφές τους με τις δημοτικές αρχές, για να ληφθεί παρόμοια απόφαση στο δήμο τους.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ: (γίνονται προνοιακά/φτώχιας αντί δημογραφικά):
Τα επιδόματα θα δίνονται πλέον με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και 
καταργείται το επίδομα για τρίτεκνους ή πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο δημοσίευμα ΕΔΩ.
Για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων με το νέο νόμο του 2018 δείτε ΕΔΩ


Κατάργηση ειδικού τιμολογίου ΔΕΗ για τους πολυτέκνους ! Αντικατάσταση με κοινωνικό τιμολόγιο (15/2/2018 αιτήσεις)


Η κυβέρνηση προώθησε την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες και αντικατάσταση του με άλλα ειδικά κριτήρια. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ και ΕΔΩ (18-19/11/2017)
Για τη χορήγηση κοινωνικού τιμολογίου με το νέο νόμο του 2018 δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.   και δυσκολεύεσαι στην αποπληρωμή του; Δες ΕΔΩ.


Ειδικές τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων πολυτέκνων μελών της ΕΟΠΑ.

Για να πάρεις προσφορά ασφάλισης του αυτοκινήτου σου συμπλήρωσε τη φόρμα ΕΔΩ.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-TxOngtL0zjRA_te4oxzBv-p-1TajCJv-TK1fsoW03_g1vA/viewform?formkey=dDE2dmdQb3FPVEotSVhocTdnTVIzbkE6MQΥποσελίδες (1): Πολιτική Απορρήτου