Αρχική σελίδα

Τα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6, 
ΑΘΗΝΑ 10431, δύο λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Ομόνοια.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών (COVID-19)
ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Δευτέρα-Π{έμπτη 08.00-14.00
Παρασκευή 10.00- 14.00 
Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654 
Email: eopa.info@gmail.com

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ : 

Ανοικτά τα γραφεία της ΕΟΠΑ την περίοδο του lockdown 

Τα γραφεία της ΕΟΠΑ θα είναι ανοικτά και την περίοδο του lockdown (από 11/2/2021)
 με αυστηρά μέτρα προσέλευσης των μελών μας (κλείσιμο ραντεβού, μάσκες, είσοδος ενός ατόμου κλπ ). Έτσι η προσέλευση στα γραφεία μας θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών  μέτρων. Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά τις εργάσιμες ώρες με τα τηλέφωνα της Οργάνωσης (Τηλ: 2105233988 και 2105232689). 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (20/2/2021)
ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ - ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ;

Η παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στο πλαίσιο αναγνώρισης της ανάγκης για εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες, ανισότητες οι οποίες απειλούν με διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό. 
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων»  είπε ο Αριστοτέλης και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για τον τρόπο που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει το Κράτος τις πολύτεκνες οικογένειες, παρά τα λίγα βήματα που έχουν γίνει από την αυτή την Κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση.
Οι εκκρεμότητες όμως είναι ακόμη μεγάλες, προκειμένου το Κράτος να μπορεί να ισχυρισθεί ότι μεταχειρίζεται τους πολύτεκνους με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, παρά τη ρητή κατεύθυνση που δίνει το Σύνταγμα για τις υποχρεώσεις του Κράτους προς τις πολύτεκνες οικογένειες.
Οι πολύτεκνες οικογένειες, που καλοπροαίρετα ανταποκρίθηκαν στα δημογραφικά μέτρα των δεκαετιών 1990 και 2000, προσέφεραν μεγάλο αριθμό παιδιών στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό οι γεννήσεις αυξήθηκαν από το  1999 ως το 2009, για πρώτη φορά από το 1976.
Στη συνέχεια όμως, οι Κυβερνήσεις από το 2009 ως το 2019 κατάργησαν σταδιακά το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών, τιμωρώντας τους πολύτεκνους με τραγική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, λες και έφταιγαν οι πολύτεκνοι για την δημοσιονομική κρίση στη χώρα!
Και αυτό, όταν άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, κι αυτές με μνημόνια, δεν δέχθηκαν να συζητήσουν περικοπές στην οικογενειακή τους πολιτική, και συνεχίζουν να ηγούνται δημογραφικά στην Ευρώπη, με νεανικό πληθυσμό και υψηλότερους ρυθμούς γεννητικότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.
.....
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ 


Το νέο φύλλο της εφημερίδας μας ΕΔΩ

Διαβάστε μεταξύ άλλων στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε πρόσφατα (Φεβ-2021) τα εξής:

1) Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΑ είχε προγραμματιστεί για τις 27/2/2021 Σάββατο 10.30 πμ, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών και των απαγορεύσεων συναθροίσεων εξαιτίας του Κορωνοϊού αναβάλλεται. Νεότερα επ' αυτού στην ιστοσελίδα μας εν καιρώ.

2) Η βράβευση αριστούχων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27/3/2021 στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο ΟΣΚΑΡ (Σταθμός Λαρίσης) αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θα βραβευτούν οι αριστουχοι δύο ετών αφού πέρυσι λόγω Κορωνοϊού δεν έγινε βράβευση. Τα νέα δικαιολογητικά βράβευσης να σταλούν ηλεκτρονικά ή να παραδοθούν στην ΕΟΠΑ μέχρι την Παρασκευή 19/3/2021. Τα περσινά δικαιολογητικά υπάρχουν ήδη στα γραφεία μας.

    Όσοι έχουν ήδη στείλει email με αποδεικτικό για την βράβευση  των αριστούχων και των επιτυχόντων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ θα πρέπει μετά την αποστολή των βαθμολογιών να πάρουν και ένα τηλέφωνο στα γραφεία μας (πρωινή ώρα τηλ: 210-5233988, και 2105232689)  ώστε να λάβουν ένα αριθμό καταχώρισης, επιβεβαιώνοντας έτσι την λήψη των δικαιολογητικών.

    Aς σημειωθεί ότι μερικοί συνάδελφοι έστειλαν τις βαθμολογίες των παιδιών τους αλλά δεν έχουν γράψει ποιά τάξη αφορά. 
Επίσης στέλνουν τη βαθμολογία της Γ Λυκείου και την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Καλό είναι αφού καλέσουν τα γραφεία μας  να διευκρινίζουν σε ποιό από τα δύο (Λύκειο ή ΑΕΙ/ΤΕΙ) θέλουν να βραβευτεί το παιδί και να λάβουν τον αριθμό πρωτοκόλλου επιβεβαίωσης λήψης των δικαιολογητικών βράβευσης.


Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της ΕΟΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική νομική υποστήριξη στα μέλη μας  επί συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, εργατικών θεμάτων, καθώς και ερωτημάτων επί κόκκινων δανείων. 

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε συνεργασία με ειδικευμένη εργατολόγο για την έγκυρη και άρτια απάντηση των ερωτημάτων σας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας και όποιο συνοδευτικό υλικό επικουρικά διαθέτετε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopa.grafeia@gmail.com, τα οποία θα ομαδοποιούνται και θα ταξινομούνται, προκειμένη να διαβιβαστούν στη συμβεβλημένη με την Οργάνωση δικηγόρο. 

Τα ερωτήματα θα απαντώνται εκτός απροόπτου εντός μιας εβδομάδας από την υποβολή τους και τα αιτήματα να έχουν όσον το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή. Στο email σας προς eopa.grafeia@gmail.com θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμός μητρώου βιβλιαρίου ΕΟΠΑ).

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α. 

Δωρεά αυτοκινήτου σε πολύτεκνη οικογένεια
Σχετικά με τη δωρεά του αυτοκινήτου, που είχαμε αναγγείλει στην ιστοσελίδα μας τέλος Ιαν-2021 και αναφέρεται και στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας μας (σελ 5) ενημερώνουμε ότι η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε από τον ίδιο τον δωρητή, ο οποίος διέθεσε το αυτοκίνητό του σε πολύτεκνη οικογένεια της Βορείου Ελλάδος.

Ευγενική χορηγεία αχρησιμοποίητων γυναικείων ενδυμάτων:
Η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών παρέλαβε απο επιχείρηση ιματισμού , η οποία σταμάτησε τη δραστηριότητά της , γυναικεία ενδύματα (φορέματα , πουκάμισα , παντελόνια κ.α )  αχρησιμοποίητα , προκειμένου να διατεθούν στα μέλη μας.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν ενδύματα να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Οργάνωσης για  να καταγραφούν τα στοιχεία τους , ούτως ώστε να κλειστεί κάποιο ραντεβού για την παραλαβή τους , η οποία θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Κατά τη διανομή θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προϋποθέσεις.


Ευγενικές χορηγείες προς τα μέλη της ΕΟΠΑ:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία των παρακάτω επιχειρήσεων  στο σύλλογο μας, επαινώντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν.
Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο - 

τα ποσοστά δεν άλλαξαν 

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε τηλεδιάσκεψη με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία συζήτησε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς επίσης τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ. Το προεδρείο της ΑΣΠΕ συμφώνησε με την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου για διεξαγωγή πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο οι πλέον άξιοι. Αυτό, θα ισχύσει και για τους πολύτεκνους, όπως και για όλες τις ειδικές ομάδες, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος.  Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, ότι διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΔΩ

Το νέο ΔΣ της Ε.Ο.Π.Α. από τις αρχαιρεσίες της 24/10/2020

Μετά τις εκλογές της 24ης Οκτ. 2020 και την σύμφωνα με το καταστατικό εσωτερική ψηφοφορία των εκλεχθέντων κατά την πρώτη συνάντησή τους  εξελέγησαν τα κάτωθι μέλη του νέου ΔΣ της ΕΟΠΑ :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Στέλιος Τριβιζάς  
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ιωάννης Δάβαρης 
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     Θωμάς Γιαννιώτης
Β' ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νεκτάριος Ντάνος
ΤΑΜΙΑΣ                        Στρατούλα Δαλδαβάνη
ΕΦΟΡΟΣ                       Βασιλική Δίελα Μπαλή
ΜΕΛΗ: Απόστολος Κατωπόδης,  Παναγιωτοπούλου Ιωάννα , Αντώνιος Γούσης 
Πέππας Χρήστος, Χρυσίδης Ιωάννης 
Ο νέος Πρόεδρος της ΕΟΠΑ κ. Στέλιος ΤριβιζάςΑιτήματα στήριξης της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης των πολυτέκνων οικογενειών.

Τις πολύ αυξημένες ανάγκες των πολυτέκνων οικογενειών προκειμένουν οι μεν γονείς να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεργασίας, τα δε παιδιά στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης έθεσε η ΑΣΠΕ στα αρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας. 

Δείτε τις σχετικές επιστολές που ζητούμε εξοπλισμό για τα παιδιά (ΕΔΩ επιστολή προς Υπ. Παιδείας) και επιδότησης 2ης τηλ/κής σύνδεσης καθώς και αναβάθμισης της πρώτης (ΕΔΩ επιστολή προς Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης) προκειμένου να μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα λόγω συγκυρίας το δικαίωμά τους στην εργασία και στην εκπαίδευση.


Ο Νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών

Διαβάστε παραπλεύρως αριστερά το Νόμο 4692/12 Ιουνίου 2020, τεύχ. Α΄, αρ. φύλλου 111, άρθρο 72 – 81 σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτηών.


Κατεβάστε το κείμενο του Νόμου από ΕΔΩ.
Εργασία πολυτέκνων συνταξιούχων χωρίς περικοπή σύνταξης
    
Η ΕΟΠΑ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να περιληφθεί στο υπό διαβούλευση / ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο παράγραφος, που θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, οι συνταξιούχοι πολύτεκνοι που εργάζονταν δεν είχαν περικοπή της σύνταξής τους. Δείτε την επιστολή της ΕΟΠΑ ΕΔΩ και στο φύλλο της εημερίδας μας (σελ. 5, φύλλο Σεπ-2020 παραπάνω) τι τελικά ισχύει για την εργασία των συνταξιούχων.
Ημερίδα της ΕΟΠΑ για το δημογραφικό (Εθνική στρατηγική ή Εθνική Συρρίκνωση)
Πολεμικό Μουσείο Λ. Βασ. Σοφίας 114 - Σάβ. 23 ΝΟΕ 2019 | 09.00-14.00

    
 Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η ΕΟΠΑ διοργάνωσε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

    Πολλά και σπουδαία ονόματα ήταν μεταξύ των εισηγητών. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες των ομιλητών και την ιδιότητά τους.

    Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στη δεύτερη σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου ΕΔΩ.

    Η ηχητική κάλυψη της ημερίδας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας μετέδωσε τα όσα σημαντικά λέχθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω φωτογραφίες και videos με τις ομιλίες της Ημερίδας. Υποσελίδες (1): Πολιτική Απορρήτου