Over ons

Pamela


Richard

Vroeger ging ik altijd "normaal" op vakantie. Koffer inpakken, naar Schiphol en dan ergens op een Grieks eiland 2 weken in een appartementje. Beetje rondrijden op een huurbrommer of - als de gelegenheid zich voordeed - normale motorfiets, terrasje pikken en moussaka en gyros wegwerken. Als onvervalst motorliefhebber heb ik ook menige vakantie met de motor gemaakt, het hele hebben en houden achterop geladen en dan Europa in.

Tot ik in 2004 backpacken ontdekte en op slag verliefd werd op deze manier van reizen. Dichterbij de bevolking van een land kan je in mijn ogen niet komen. Mijn gevleugelde woorden na die eerste backpackreis waren dan ook: dit had ik 18 jaar eerder moeten doen.

En dan kom je je evenknie tegen, iemand die net zo gek is van backpacken als ik zelf. En die dan als droom heeft om nog eens de hele wereld in één keer non-stop rond te reizen. Daar kan je dan toch geen nee tegen zeggen?

Tot op heden heb ik de HEAO in Den Haag gedaan en ben achtereenvolgens werkzaam geweest als accountant, finance manager, administrateur  hoofd financiën en (business) controller. De laatste 2 jaar in de hoedanigheid van interimmer. Dat maakte het ook veel makkelijker om 6 maanden voor ons vertrek bij mijn baas aan te kloppen en mijn ontslag in te dienen. Hoe graag hij mij ook zag blijven, hij snapte maar al te goed waarom ik vertrok.

Bijna 40 jaar voor ons uiteindelijke vertrek heb ik het levenslicht gezien in Leeuwarden. Daar heb ik trouwens maar kort gewoond. Via Barneveld (waar ik mijn jeugd heb doorgebracht), Den Haag en Gouda, ben ik uiteindelijk in Capelle aan den IJssel beland. Hoe lang ik hier nog zal blijven wonen, geen idee. Als we samen terugkomen van ons grote avontuur ga ik er vanuit dat we samen zullen gaan wonen... het zou tenslotte een beetje raar zijn als we na 24/7 met elkaar doorgebracht te hebben, ineens niet in één huis zouden gaan wonen.