Brunei‎ > ‎

Slapen

Bandar Seri Begawan (Brunei) - Voctech International House

Voor de echte budgetreiziger is Brunei eigenlijk niet geschikt, omdat door de welvaart van de olie het prijspeil in het land redelijk hoog ligt. Toch kan je hier ook redelijk voordelig slapen, vooral als je hier maar een dag of 2 blijft. Waarschijnlijk zullen er nog wel veel duurdere hotels zijn, maar al met al vallen de hotelprijzen in vergelijking met Nederland alleszins mee.
Aangezien we nog steeds niet in slaapzalen willen liggen, hebben we dit hotel uitgekozen uit de Lonely Planet. Het hotel ligt eigenlijk niet in Bandar zelf, maar in Gadong, een kilometer of 3 verwijderd van het centrum van Bandar. Maar het openbaar vervoer is prima en stopt bijna voor de deur (bus 1 of 22). Het hotel ligt vlakbij The Mall, het bekende winkelcentrum van Bandar, waar het de hele dag een komen en gaan is van auto's. Het is niet te vergelijken met Singapore, maar er is een keur aan winkels met alle mogelijke artikelen. Ook is er op de bovenste verdieping van The Mall een food-court, waar je voor weinig heerlijk kan eten.
Het Voctech is niet echt een standaardhotel, maar een ICT trainingcentrum, waar men meer op het verzorgen van educatie- en slaapruimte is gericht dan op de standaardreiziger. Toch is het geen enkel probleem om hier een kamer te krijgen. Voor B$ 50,- (€ 25,-) heb je hier al een 2-persoonkamer met eigen badkamer, airco en balkon. Ze hebben geen kamers met 2-persoonsbedden (doubles), alleen met 2 1-persoonbedden (twins).
De kamer is echt heel royaal en meet zeker ruim 5 bij 5 meter, inclusief de ruimte voor de badkamer, die ook zeker groot genoeg is. Er staan 2 zeer comfortabele bedden met lakens, er staat een tv-tje, een burootje met 2 stopcontacten er naast, een kleine koelkast, een enorme kledingkast en een zitje met 2 comfortabele stoelen. Je kan je hier dus met 2 mensen zeer eenvoudig voor langere tijd installeren, zonder dat je ruimte tekort komt.
De badkamer is ruim genoeg met een warme douche, een normaal toilet en een wasbak met alleen koud water. Er zijn handdoeken en toiletpapier aanwezig. Voor moslims zit er hier natuurlijk een pijltje tegen het plafond om de richting van Mekka aan te geven en er ligt een gebedskleedje. Beneden in de lobbie is er ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van Wifi, mocht je je eigen laptop bij je hebben.
Ben je een paar dagen in Brunei en wil je niet in een slaapzaal én niet te duur zitten, dan is dit een hele goede plek om te overnachten. Winkelcentrum in de buurt, niet te ver van het vliegveld, vlakbij het centrum van Bandar, uitstekende kamers en zeer behulpzaam personeel, alles wat je zoekt om fatsoenlijk te kunnen overnachten tegen een zeer redelijke prijs.

TIP: Als je je intrek neemt in dit hotel, probeer dan aan de kant van de Jame' Asr Hassanil Bolkiah moskee terecht te komen (de rechterzijde van de gang als je naar je kamer loopt). Wij zaten slechts op de 2e verdieping, zodat de bomen voorkwamen dat we een mooi uitzicht op de schitterend verlichte moskee hadden. Als je zorgt dat je een kamer aan de goede kant op het liefst de bovenste verdieping kan krijgen, heb je het schitterende uitzicht er gratis bij.