Wat is het EPC

Bekijk onze volledige website op http://www.all-epc.be


Een verplicht document bij verkoop of verhuur van een woning

Wenst u uw woning of appartement te verkopen of te verhuren, dan heeft u sinds kort een EnergiePrestatieCertificaat EPC nodig. Dit EPC certificaat wordt opgelegd door het Vlaams Energie Agentschap VEA “www.energiesparen.be”

Sinds wanneer heeft U een EPC nodig ?

Bij verkoop van woningen of appartementen is het EnergiePrestatieCertificaat EPC verplicht sedert 1 november 2008, bij verhuur sinds 1 januari 2009. En dit van zodra U de woning of het appartement te koop of te huur aanbiedt.

Hierop worden strenge controles uitgevoerd door het Vlaams Energie Agentschap VEA met boetes van € 500 tot €5000.

De EPC energiescore

Op het EnergiePrestatieCertificaat EPC staat een energiescore dat het jaarlijks energieverbruik van de woning weerspiegelt alsook enkele tips om de woning energiezuiniger te maken. De energiescore wordt aangeduid op een kleurenbalk van groen naar rood. Het energieprestatiecertificaat EPC is bijgevolg zeer interessant voor mensen die een huis willen huren of kopen.

Erkend door het Vlaams Energie Agentschap VEA

All-epc is erkend door het Vlaams Energie Agentschap VEA als energiedeskundige type a en kan U op een professionele wijze voorzien van het energieprestatiecertificaat EPC tegen een scherpe maar correcte prijs.

Afspraken kunnen doorgaans van maandag tot zondag-voormiddag plaatsvinden. Het energie certificaat wordt binnen vijf werkdagen na het plaatsbezoek opgesteld.

Keuring van de elektrische installaties

Indien U uw woning of appartement wenst te verkopen waarvan het bouwjaar dateert van voor 1981 dient u zich te voorzien van een elektriciteitskeuring. Hierbij wordt Uw installatie nagekeken op inbreuken op het AREI.

In geval er inbreuken worden vastgesteld zal de KOPER deze binnen 18 maand na akte moeten herstellen. 

Keuring van de stookolietank

Wanneer een stookolietank aanwezig is in de te koop gestelde woning dient de verkoper zich in regel te stellen, door in het bezit te zijn van een conformiteitsattest van keuring. 

Volgens de VLAREM-wetgeving moet een ondergrondse metalen tank om de drie jaar gekeurd worden, een ondergrondse kunststof tank om de vier jaar en een bovengrondse tank om de vijf jaar.

Meer info omtrent het EPC of andere keuring

Voor meer informatie omtrent het Energieprestatiecertificaat EPC of andere keuringen, kan U steeds vrijblijvend contact opnemen of onze FAQ’s rondom het Energie Prestatie Certifficaat EPC raadplegen.
 
<< Wat is het EPC                                                                                   Kostprijs EPC >>