kernenergie‎ > ‎

Fukushima


zaterdag 20 augustus 2011.In Japan is er voor het eerst sinds de kernramp van Fukushima, veroorzaakt door de aardbeving en tsunami van 11 maart, toestemming gegeven voor het heropstarten van een kernreactor. Reactor nummer 3 van de kerncentrale Tomari op het noordelijke eiland Hokkaido, kreeg groen licht van de autoriteiten voor een heropstarting. Bijna drie vierde van de 54 Japanse reactoren ligt momenteel stil voor onderhoud of wegens veiligheidsoverwegingen. Steeds meer Japanners zijn tegen een heropstarting wegens het dreigende gevaar van aardbevingen en tsunami's. (afp/adb)

zaterdag11juni2011. In verschillende steden in Japan wordt massaal gedemonstreerd tegen het gebruik van kernenergie. Het is vandaag precies drie maanden na de aardbeving en tsunami waarbij rond de 23.000 mensen om het leven kwamen.De tsunami richtte grote verwoestingen aan in de kerncentrale van Fukushima. Het kan nog maanden duren voordat de situatie in de kerncentrale onder controle is. Eigenaar Tepco hoopt dat de centrale begin volgend jaar veilig gesloten kan worden.Op dit moment zitten nog meer dan 90.000 mensen in opvangplaatsen zoals gymzalen en gemeentehuizen. Er worden 28.000 tijdelijke huizen gebouwd, maar dat zijn er niet genoeg om iedereen onder te kunnen brengen.

Onzekerheid onder boeren in regio Fukushima.Sinds de ramp met de kerncentrale is de naam Fukushima synoniem voor radioactieve besmetting. Honderdduizenden mensen in de provincie werden geëvacueerd. Niemand weet eigenlijk precies hoe gevaarlijk het is in het gebied rond de centrale. Informatie van Tepco, de eigenaar van de centrale en van de regering, wordt al lang niet meer geloofd. De schade voor de boeren is immens. En er heerst grote onzekerheid over de toekomst. (bron NOS)

19 mei 2011- Japanse onderzoekers hebben radioactief besmet gras aangetroffen op 60 kilometer afstand van de beschadigde kerncentrale Fukushima I. Dat melden de autoriteiten van de prefectuur Myagi donderdag. De onderzoekers onderzochten weideland bij de stad Marumori. Ze troffen een grote hoeveelheid radioactief cesium aan in de monsters. De maximaal toegestane waarde werd vijfmaal overschreden.


vrijdag 6 mei 2011 De premier van Japan Naoto Kan heeft opdracht gegeven om twee kernreactoren te sluiten die bij een gevaarlijke breuklijn tussen twee aardplaten staan. Het besluit komt acht weken nadat een zware aardbeving de kerncentrale Fukushima heeft beschadigd.dinsdag 19 april 2011 (Auteur: JSU) In de kerncentrale van Fukushima in Japan hebben robots hoge niveaus van radioactiviteit gemeten in de gebouwen van reactoren 1 en 3. Ook in het zeewater rond de kerncentrale is het aantal radioactieve deeltjes gestegen. Dat kan op een nieuw lek wijzen. De hoge stralingswaarde zorgt voor nieuw uitstel van het werk dat in de reactoren moet gebeuren. De robots zijn ingezet om te vermijden dat mensen blootgesteld worden aan te hoge straling. Gisteren liet exploitant Tepco van de kerncentrale weten dat het mogelijk tot het eind van het jaar duurt voor de crisis in de kerncentrale voorbij is. Daarvoor is een maandenlange intensieve koeling nodig.


Fukushima Forecast: Large radiation cloud over Northwest US on April 15


        
Fukushima Nuclear Disaster

YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


Fukushima Radiation Alert 2014: Michio Kaku "Still Ticking Time Bomb"

YouTube-video


Fukushima News 11/27/14:Officials Covering Up-Radiation Near California Already Exceeds Expectations

YouTube-video

Fukushima News 11/14/14:Tepco Can't Stop Poisoning The Pacific Ocean-"Little Cause For Optimism"

YouTube-video

? Fukushima Documentary 2014 HD ? Nuclear Exodus: Pandora's Promise Was A Lie

YouTube-video


Comments