smartgrid


An electrical grid (also referred to as an electricity grid or electric grid) is an interconnected network for delivering electricity from suppliers to consumers. It consists of generating stations that produce electrical power, high-voltage transmission lines that carry power from distant sources to demand centers, and distribution lines that connect individual customers.

A smart grid is a modernized electrical grid that uses analog or digital information and communications technology to gather and act on information, such as information about the behaviors of suppliers and consumers, in an automated fashion to improve the efficiency, reliability, economics, and sustainability of the production and distribution of electricity.
Smart grid policy is organized in Europe as Smart Grid European Technology Platform. Policy in the United States is described in 42 U.S.C. ch. 152, subch. IX § 17381.
Roll-out of smart grid technology also implies a fundamental re-engineering of the electricity services industry, although typical usage of the term is focused on the technical infrastructure.


Een smart grid levert elektriciteit van de leveranciers aan de consument met behulp van digitale technologie met twee-weg communicatie met apparaten die bediend kunnen worden om bij de consument thuis energie te besparen, en de kosten en de betrouwbaarheid te verhogen en transparantie te verminderen. De distributie van elektriciteit wordt geregeld met behulp van een informatie-en netto-meetsysteem. Een dergelijk elektriciteitsnet dat is gemoderniseerd, wordt bevorderd door veel regeringen als een manier om te komen tot energie-onafhankelijkheid, en de opwarming van de aarde te verminderen. Slimme meters kunnen deel uitmaken van een smart grid. De smart grid wordt mede mogelijk gemaakt door de toepassing van sensoren, meet-en regelapparatuur met twee-weg communicatie met de productie van elektriciteit, transport, distributie en consumptie delen van het elektriciteitsnet dat informatie over de grid staat aan gebruikers van het systeem, exploitanten en automatische apparatuur, waardoor het mogelijk om dynamisch te reageren op veranderingen in de grid staat. Een smart grid beschikt over een intelligent monitoring systeem dat bijhoudt hoe veel elektriciteit in het systeem stroomt.Ook het gebruik van supergeleidende transmissielijnen voor minder vermogensverlies bevat, alsmede de mogelijkheid van de integratie van hernieuwbare elektriciteit, zoals zonne-en windenergie. Wanneer de stroom is het minst duur is zal de gebruiker van het Smart Grid in staat gesteld worden om geselecteerde huishoudelijke apparaten zoals wasmachines in werking te stellen. Op piekmomenten kunnen geselecteerde toestellen automatisch uitgeschakeld worden om aan de vraag te verminderen. Soortgelijke voorstellen omvatten slimme elektriciteitsnet, slimme elektriciteitsnet, intelligente grid (of intelligrid), FutureGrid.(sourcewikipedia).
YouTube-video


YouTube-video
YouTube-videoYouTube-videoYouTube-videoYouTube-video

YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


Comments