Neologisme 2017 (1)‎ > ‎De la A la Z‎ > ‎Biblioraft‎ > ‎Raftul F‎ > ‎

Familia

In ce priveste conceptul "Familia", desi exista deja o abordare destul de buna (la acest enciclopedist nivel), in limba romana, dedic si eu aici, o pagina acestui subiect, mai ales pentru ca nu am gasit pagini corespondente in limba romana la niste subiecte precum "familia disfuncional", "familia extensa", "familia nuclear" si alte.
Asa, voi putea grupa aici cateva pagini care trateaza asupra acestui subiect cum nu se poate mai important, familia.

Despre conceptul "Familie" gasim  (la articolul 16 in acel "cel mai amplu conveniu intre oameni" numit "Carta Fundamentala a Umanelor Drepturi") stipulate urmatoarele:
"Articolul 16
Bărbații și femeile, incepând de la varsta legala a maritisului, își au consfințit dreptul (fară nici o restricție motivată de rasă, naționalitate sau religie), de a se căsători și de a-și întemeia o familie, beneficiind de "egalitate in drepturi", atât ca matrimoniu (pe durata căsătoriei), după cum și după căsătorie (in cazul desfacerii ei).
Numai prin intermediul liberului și deplinului consimțământ "viitorii soți" iși pot contracta căsătoria.
Familia este elementul natural (și fundamental), al Societății și are consfințit dreptul la protecție atât din partea Societății câși din partea Statului.

Cand spunem "natural" spunem "auto-alimentare", "interactiune biologica" plus biologa "reproducere".
In disputele care se duc pe tema "familie" fac parte dintre aceia care nu impune nimanui "heterosexualitatea" dar care considera "impotriva sensului natural al Vietii" altfel de imperecheri intre fiintele umane.
Nu sunt impotriva asocierii oamenilor in vederea domesticii convietuiri, pe proprii criterii, dar nici nu sunt de acord cu denumirea de "familie" a altui fel de asociere decat aceea dintre masculin ("sot") si feminin ("sotie")
.
Subpáginas (23): Ver todo
Comments