Empremtes de dones va néixer de la iniciativa de l’artista gravadora Alicia Gallego de reunir un grup de dones artistes 
que residim a Catalunya i que ens expressem visualment mitjançant la disciplina del GRAVAT

En formem part també: Neus Colet, Pilar Masip i Rosa Permanyer

Va ser l’interès per conèixer la manera en la que cadascuna utilitza les tècniques de gravat en la seva obra, el que ens va unir. Això va fer que intercanviéssim punts de vista sobre les diferents aplicacions de les tècniques d’obra gràfica original.

De l’intercanvi de conceptes tècnics vam derivar cap a una reflexió sobre la situació del gravat a l’actualitat. Vam remarcar que el gravat, com a camp artístic amb una extensa tradició, té a la vegada una gran vigència en la creació artística actual. El gravat conté una gran riquesa visual que encara té molt per dir. És una disciplina oberta que genera diverses maneres de ser entesa i, per tant, de ser aplicada. El gravat és actiu i vital perquè permet generar un conjunt multifacètic i heterogeni que s’uneix en el diàleg, propi de l’art imprès, que s’estableix entre la matriu i el suport.

Aquest esperit de col·laboració, característica inherent del treball als tallers de gravat, ens va animar a fer propostes d’intercanvi amb altres països. El fet que una de les integrants fos originària d’Argentina i que mantingués un contacte continu amb l’àmbit del gravat argentí, ens va moure a plantejar una sèrie d’exposicions amb dones gravadores d’aquest país.

VEURE INFORMACIÓ SOBRE LES EXPOSICIONS

VEURE INFORMACIÓ SOBRE LES ARTISTES

CONTACTE  empremtesd@gmail.com

TORNAR