Miten kaikki alkoi?


Takaisin

Vähän historiaa:

Empire Kriketti Klubi perustettiin keväällä 2003 neljän "kypsän" isän toimesta. Isät olivat Laurence Suba, Lloyd Pollack-Laune, Max Kernick ja Nick Burton tai Neljä Perustaja Isää (NPI). He perustivat kerhon antaakseen lapsillensa mahdollisuuden pelata muilloinkin kuin silloin tälloin Herttoniemenkartanon kentällä. Ja niin ilman minkäänlaisia voimavaroja nämä neljä uhreaa kriketin harrastajaa perustivat Empire Kriketti Klubin.

Nimi Empiren muuten oli vain yksi monista vaihtoehtoista, jotka NPI:t antoivat lapsillensa. Ja Empire nimellä ei muuten ole mitään tekemistä Tähtiensota -elokuvien kanssa!

No siinä sitten oltiin... 2003 vuoden alkupuolella ilman pelaajia, voimavaroja tai jos rehellisiä ollaan tarpeeksi kokemusta päästäkseen Suomen Kriketti Liigaan. Joukkue perustui NPI:den ja heidän lapsien ympäri, mutta eihän hätää ollut! Tulihan niitä uusia tulokkaita, joka puolivuotta tai silleen!

Harjoituksiakin oli silloin tällöin... yleinsä vain Lloyd ja pari lasta paikanpäällä, mutta jotenkin  Empire sai tarpeeksi pelaajia yhteen esiintyäkseen Suomenlinnalla pidettyihin 'Spirit of Cricket' (Kriketin Henki) tapahtumaan ja sen jälkeen päästiin jo liikkeelle. Pelasimme pari harjoitus ottelua meidän hyviä ystäviä Stadin Kriketti Kerhoa (SKK) vastaan, eihän me voitettu, mutta saimmehan nimemme Suomen kriketti maailmaan.  Talvi sesongin yli (syyskuu-toukokuu) tapahtui paljon valmistautumista, rekrytointia jne... Tämän talvi "loman" jälkeen Empire Kriketti Kerhon, alkoi itse-asiassa toimia kuin kerho.

Meno oli jo niin ammattilaista, että lauantaina kuudes maaliskuuta 2004, kun lunta oli vielä maassa pari autoa ja noin 12 kriketinpelaajaa lähti aivan liian aikaisin 100 kilometrin ajomatkalle Turkuun. No mitä sielä sitten? Empire Kriketti Kerho osallistui vuotuiseen 8v8 sisä-kriketin turnaukseen.  Jokaiselle kerholle kirjoitettiin oma pieni seloste turnaus mahdollisuuksista... No, koska Empire oli uusin tulokas Suomen Kriketti Liigaan seloste oli hyvin lyhyt, mutta ytimekäs "Ei mitään mahdollisuuksia.". Huomasivat varmaan tehneensä virheen jossakin, kun Empire voitti 2 ensimmäistä otteluaan ja oli lohkon ensimmäisenä neljännes-finaaleihin mentäessä. Neljännes-finaalissa Empire valitettavasti hävisi turnauksen lopulta voittaneille.

Ei se mitään, Empire Kriketti Klubi oli virallisesti saapunut!

Miten on mennyt:

2004 - Voittimme FCA-plate palkinnon ja pääsimme neljännesfinaaleihin sisäpeli turnauksessa.

2005 - Pääsimme seminfinaaleihin sisäpeli turnauksessa (hävisimme voittajille)

2006 - Pääsimme Finaaliin.

2007 - Me voitimme!

2008 - Pääsimme Finaaliin taas!