Treball de recerca de Victor Catalán

30 de nov. 2009, 12:59 publicada per Víctor Catalan Casas

 Un estudi de viabilitat sobre el 'Tramtordera', tramvia que enllaçaria Palafolls i Lloret de Mar, guanya la cinquena edició del Concurs Preuniversitari

Dotze estudiants de segon de batxillerat de diferents centres de secundària van participar el dissabte 28 de març en la final de la cinquena edició del concurs dirigit a preuniversitaris que organitza la UIC. En total, van participar uns 70 alumnes que van presentar oralment els seus treballs el passat 7 de març: només 3 van guanyar el concurs en la gran final disputada el dissabte.

 

El primer premi va recaure en l'alumne Víctor Catalán Casas pel seu treball El Tramtordera. Un tramvia per a la Selva Marítima. El guanyador, de l'IES Serrallarga (Blanes), va guanyar una beca d'estudi del 100% de la matrícula de primer curs per a estudiar una carrera universitària a la UIC. L'alumne va manifestar que li agradaria estudiar Arquitectura el pròxim any.Victor Catalán

La segona classificada va ser María Miralles Anguera de Sojo, dels Corazonistas (Barcelona), amb un treball titulat La infantesa amb Síndrome de Down. Va guanyar una beca d'estudi del 75% de la matrícula de primer curs i va comentar que li agradaria estudiar Infermeria.

Finalment, el tercer premi va recaure en Paula Roig Segovia pel seu treball Jugant amb la genètica. La tercera classificada, del Col·legi Maristes Valldemia (Mataró), rebrà una beca d'estudi del 50% i va manifestar que la seva il·lusió és estudiar Medicina. Tots els premiats van rebre, a més, un ordinador portàtil i els seus tutors una agenda electrònica, així com un xec regal per al col·legi gentilesa de Llibreria Garbí.

El tribunal, compost per acadèmics de la UIC, va adjudicar el dissabte tres premis en funció de la rellevància i interès dels treballs i del seu contingut. Es va valorar les competències de l'alumne en quant a l’ estructuració dels continguts, capacitat d'anàlisi, habilitats d'expressió oral i consecució d'objectius. El tribunal va coincidir a afirmar que va costar molt deliberar, donat l'alt nivell dels treballs presentats aquest any.

Els treballs d'investigació presentats en la cinquena edició d'aquest concurs provenien d'una trentena d'escoles públiques, concertades o privades de totes les províncies catalanes, i en els 70 treballs presentats es van proposar tot tipus de qüestions de les diferents àrees temàtiques. El concurs està patrocinat per Banc Sabadell.

(Informació de la UIC)

(Diari de Girona, dimecres 1 d'abril)

Un estudiant blanenc prova la viabilitat d´un tramvia entre Palafolls i Lloret de Mar

 

424 paraules431 lecturesPàgina per imprimir Crea un document PDF
Comments