Hírek‎ > ‎

Kutatók Éjszakája 2017 – Skandináv gyorstalpaló

germanistik ELTE, 2017. okt. 3. 2:32

Idén másodszor csatlakozott a Skandináv Nyelvek és Irodalmak Tanszéke a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz. A tavalyi, dán kultúrát népszerűsítő programhoz képest idén szélesebbre nyitottuk a horizontot, és a cél az volt, hogy a skandináv nyelvek és skandináv kultúra iránt általában érdeklődő közönségnek adjunk lehetőséget egy-egy rendhagyó nyelvórán való részvételre és a tanszéki hallgatói kutatásokba való betekintésre. A programok szervezését és lebonyolítását is döntően a tanszék hallgatói végezték.

Grönland kultúrtörténetéről Rózsás Dániel, harmadéves alapszakos hallgató tartott ismeretterjesztő előadást, a skandináv mitológia és Tolkien életművének kapcsolatáról pedig Purkarthofer Kornél, mesterszakos hallgató beszélt telt ház előtt.

A nyílt svéd, dán és norvég órákra rengeteg érdeklődő volt kíváncsi, többen két nyelvi gyorstalpalót is kipróbáltak. A Ki tud többet Skandináviáról című program keretében mese, krimi és mitológia témájú kvízeket az est folyamán 43-an töltöttek ki. A Skandináv gyorstalpaló rendezvénynek – hasonlóan a tavalyi sikerhez – több mint 100 látogatója volt.

Köszönjük a hallgatói képviselők, az önkéntesek és a szervezők munkáját!
Comments